Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny ogród słonecznej safikey

Słoneczny ogród słonecznej safikey

safikey 23:42, 09 kwi 2014

Nowe zurawki na rabacie przed domem

Dolozylam trzmielinek, czekaja jeszcze nowe zurawki do dosadzenia, tylko czy w tym miejscu?

Musze przyznac że wkurzaja mnie te biale kamienie, ale nie mam innej koncepcji aby pokazac szafirki i czarne konwalniki

Za to nie wkurza mnie czarna bazyna na wrzosowisku, jest przepiekna i jej na pewno dosadze jeszcze

Dziś nie za wiele popracowalam- udalo mi sie przyciac wrzosy, lekko bukszpany,miskanty i dosypac kory na rabacie z boku
Jutro po poludniu dalsze pracy
ANIA 23:45, 09 kwi 2014

Przespacerowałam się po Twoim olbrzymim, pięknym ogrodzie. Widać, że masz wszystko przemyślane i konsekwentnie rozwijasz swój ogród. Jestem pod bardzo miłym wrażeniem.
monteverde 00:05, 10 kwi 2014

safikey napisał(a)
Dzieki Monteverde za cenne rady...
Kompostownik mam, a jakże

moje malutkie wrzosowisko wygląda teraz tak - na pewno dosadzę roślin i założe siatkę przeciwko kretom, bo nawiedzają mnie często...

pewnie masz masę pomysłów, jak zmienić wrzosowisko.... o właśnie wpadła mi do gowy myśl, aby turzyce przenieść na inną rabatę, z któej wczoraj wykopałam tataraki, bo marniały na słóńcu, a turzyca tu będzie pasować:

w miesce turzyc dosadziłabym wrzosy

hmmm????

No i dobrze, a ja mam radę bo widze, że często chcesz przesadzać roślinki, zanim je gdziekolwiek wsadzisz poczytaj o niej jakie lubi podloże, miejsce z jakimi innymi roślinkami będzie pasowała ułatwi Ci to pracę a kompostowniki powinnaś mieć trzy, jeden na wyrzucane resztki drugi do przewracania ziemi a trzeci czysty na przesiany kompost, masz miejsce http://zojalitwin.wordpress.com/2010/10/14/wrzos-pospolity/ ten link sobie zaznacz i korzystaj jak będziesz miała potrzebę, co nieco tam znajdziesz
safikey 08:19, 10 kwi 2014

dziekuję monteverde, strona jest rzyczywiście fajna, duzo ciekawych informacji

zaczęła planowac i wykonywac ostatnia częśc rabaty, z tyłu domu

roslinki czekają

rozwijaja się pączki na mojej pierwszej i jeydnej magnoli

nawet kotek Szopen pomaga w sadzeniu roslin - czasami myślę, że to pies w skórze kota

nadal myslę nad innym podłożem do tych kółek - chciałam aby było widać szafikri i konwalniki - ale ten biały żwirek niezbyt mi pasuje, hmmm cóż tu wymyslić - może ktos ma jakiś pomysł? może np rudy mulcz ozdobrny tu dać, bo ten biały to jakis taki drazniący dla mnie

ależ fajnie pracuje mi się w ogrodzie
safikey 08:44, 10 kwi 2014

kilka radosnych migawek z ogrodu

krokusiki na wrzosowisku

pęcherznice juz nabierają kolorów

uwielbiam te limonkowe trzmielinki

miskanty hinjo wypuszczaja juz nowe trawki

pęknie jest
Agania 12:34, 10 kwi 2014

Wpadam z rewizytą, zobaczyłam i poczytałam o tym jak powstaje wasz ogród, w szybkim tempie podziwiam was za waszą pracowitość, ogród młody, a już jest piękny i elegancki.

Wow podobają mi się obrzeża i wytyczone rabaty, rośliny już na nich zachwycają, żywopłot z kolorowych pęcherznic to dobry pomysł, bardzo mi się podoba.

Zobaczyłam piękny dom, otoczenie domu i podjazd z kostki brukowej to jest to czego mi jeszcze brakuje, tym bardziej was podziwiam i za wasz zapał, ogród dojrzewa dużo wolniej i będzie się stale zmieniał, a

Wasza posesja jeszcze nie raz Was zadziwi..................gratuluję magnolki i pozdrawiam Safikey

safikey 14:49, 10 kwi 2014

Agania napisał(a)
Wpadam z rewizytą, zobaczyłam i poczytałam o tym jak powstaje wasz ogród, w szybkim tempie podziwiam was za waszą pracowitość, ogród młody, a już jest piękny i elegancki.

Wow podobają mi się obrzeża i wytyczone rabaty, rośliny już na nich zachwycają, żywopłot z kolorowych pęcherznic to dobry pomysł, bardzo mi się podoba.

Zobaczyłam piękny dom, otoczenie domu i podjazd z kostki brukowej to jest to czego mi jeszcze brakuje, tym bardziej was podziwiam i za wasz zapał, ogród dojrzewa dużo wolniej i będzie się stale zmieniał, a

Wasza posesja jeszcze nie raz Was zadziwi..................gratuluję magnolki i pozdrawiam Safikey

Agatka,
dzieki za miłe słowa - a Twój kot to wygląda jak prawdziwy lew - długo sie zastanawiałam czy to kot czy lew, ale wyszłam z założenia, że chyba lwa nie trzymasz na ogórdku?

pozdr s
Nallar 16:30, 10 kwi 2014

Widać że jesteś pracowita jak mróweczka. Twój warzywny ogródek mnie zachwycił. Przesyłam kilka sałatek z pozdrowieniami.

safikey 17:05, 10 kwi 2014

Ewunia,

Piekne!
Dzięki za dobe slowa
Agatan24 21:03, 10 kwi 2014

Pięknie jest u Ciebie, co Ty robisz że Ci tak wszystko szybko rośnie.
A Twoje pęcherznice po prostu cudowne, moje jakoś nie chcą mi tak szybko rosnąć.

Przed domem też coraz ładniej widać że masz rękę do roślin.