Joku
17:21, 17 lut 2024

Pod świerkiem ponoć sucho, pewnie epimedium by dało radę, tworzy ładny dywanik, wiosną kwitnie drobnymi kwiatkami. Można by posadzić bliżej pnia. U mnie już się rozrosło, trochę muszę ograniczać, nadwyżką mogę się podzielić. Jeszcze przychodzi mi na myśl runianka (też trochę mogłabym oddać), niektóre hosty rosną u mnie w miejscach gdzie nie mogę sięgnąć z wężem, tak samo paprotniki (przepiękne paprocie). Mógłbyś też puścić bluszcz wspinający się po pniu, utworzyłby ładny kobierzec. Żeby się nie rozlazł na okolicę wystarczyłoby co jakiś czas przyciąć po obwodzie. Mam na myśli takie rabaty jakie widziałam w Afloparku w Pabianicach, zobacz tutaj.
Mnie te twoje kopce wyglądają na krecią robotę. Miałam z nimi na pieńku, własne 2 koty i jeden sąsiedzki nie dawały rady. Ziemię zbierałam i przesypywałam na rabaty ale z czasem trawnik robił się nierówny. Od ubiegłego roku mam spokój, krety się wyniosły. Prawdopodobnie przyczyniły się do tego domy budujące się w sąsiedztwie i zakładane trawniki z siatką przeciw kretom. Tak myślę.
Mnie te twoje kopce wyglądają na krecią robotę. Miałam z nimi na pieńku, własne 2 koty i jeden sąsiedzki nie dawały rady. Ziemię zbierałam i przesypywałam na rabaty ale z czasem trawnik robił się nierówny. Od ubiegłego roku mam spokój, krety się wyniosły. Prawdopodobnie przyczyniły się do tego domy budujące się w sąsiedztwie i zakładane trawniki z siatką przeciw kretom. Tak myślę.