Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

Madzenka 21:01, 11 mar 2013

zbigniew_gazda napisał(a)
Jolu jeszcze kilka dni i przyjdzie wiosenka. Kapustki rozchodnika będą drugi sezon i już rozkrzewione bardzo.

Kondzio pozdrawiam. Zrobiłeś se ślicznego czuba.

Ewa pięknie masz już w ogrodzie. Pięknie wygrabione i tylko czekać kiedy sie trawka zazieleni.

Małgosiu nie przyjmuj więcej koleżanki w rejonie oleandra. Co drugi sezon też tnę swoje i to im dobrze robi. Te co wcześniej pokazywałem wyrosły ze szczepków ukradzionych w Rzymie. Stara prawda się sprawdza że kradzione przyjmuje się najlepiej. Mam jeszcze seniora oleandra który ma 2, 20 m (tyle wynosi wysokość w piwnicy).

Teresko śnieg szybko stopnieje i będziesz miała wilgoć w glebie.

Nie wiem czym się bardziej zachwycać? Oleandrem czy sprzętem ogrodnika cudne !!!
JulkAd 21:04, 11 mar 2013

Porządkiem, sprzętem i oleandrem...w takiej kolejności
zbigniew_gazda 22:45, 11 mar 2013

Cieszę się że Wam smakował soczek. Właśnie prowadzimy kurację przed pracami ogrodowymi.
A co do porządku to zrobiłem raz i teraz tylko utrzymywać należy. Dobrze jest jak wszystko ma swoje miejsce. He he he nie robiłem tego za darmo przecież bo od Szefowej i Krysi otrzymałem piękne nagrody.
Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie i dobrej nocki.
aniula 13:39, 12 mar 2013

Ach, porządek imponujący, oleander też!
Moja mama też przywiozła z Rzymu gałązkę oleandra. Tak kwitnie.
aniula 13:41, 12 mar 2013

Oj, przepraszam, zapędziłam się z tym zdjęciem, tak niegrzecznie, bez pytania o zgodę... Usunę jeśli przeszkadza...
Urszulla 14:13, 12 mar 2013

Małgosiu nie przyjmuj więcej koleżanki w rejonie oleandra. Co drugi sezon też tnę swoje i to im dobrze robi. Te co wcześniej pokazywałem wyrosły ze szczepków ukradzionych w Rzymie. Stara prawda się sprawdza że kradzione przyjmuje się najlepiej. Mam jeszcze seniora oleandra który ma 2, 20 m (tyle wynosi wysokość w piwnicy).

Zbysiu ten oleander wygląda pięknie. A w tej wyremontowanej piwniczce po prostu jest rewelacyjnie.
Kindzia 15:54, 12 mar 2013

Teraz nie mogę, ale wrócę wieczorem...zaznaczam.
KasiaBialofi... 15:58, 12 mar 2013

Super ta ściana z narzędziami! Oleander oczywiście też
adom1206 16:10, 12 mar 2013

Ale piękny okaz wychodowałeś.Ja swojego zamordowałam niestety.Nie sztuka wstawić do garażu trzeba jeszcze o nim pamiętać i podlać od czau do czasu.
zbigniew_gazda 16:22, 12 mar 2013

Aniu, Urszulo, Kasiu, Agnieszko dziękuję bardzo i pozdrawiam. Ten oleander przez długie lata w zimie trzymaliśmy po prostu w pokoju. W piwnicy przed remontem nie było miejsca.
Każdego roku po zimie liście mu w połowie wypadły (wysoka temperatura). Po wystawieniu go na zewnątrz zanim się opamiętał to była jesień. Myślę że w tym roku będzie inaczej. Ta roślina musi mieć wilgoć i jest takie powiedzenie że musi mieć d.. w wodzie a głowę w słońcu. Pozdrowienia.