Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

zbigniew_gazda 18:09, 14 cze 2013

Donoszę Ani Asc że darowane roślinki mają się bardzo dobrze i pięknie wystartowały.

Red Baron

I jeżówki (posadzone też w innym miejscu) a ciekawe jakie kolory będą.

zbigniew_gazda 18:17, 14 cze 2013

Hortensja bukietowa krzewiasta ( dawniej tylko takie były) ma już pąki kwiatowe.

Madzenka 19:31, 14 cze 2013

Zbyszku ależ piekna masz hortensję!

Melduję, że u mnie na trawniku już sucho
zbigniew_gazda 22:13, 14 cze 2013

Marzenko dziękuję. Hortensja rośnie u nas już 15 lat i nie imają się jej żadne choroby. Kwiaty ma mniejsze od tych "rasowych" ale jak widzisz to jest duża biało zielona kula jak zakwitnie.
No to jak sucho więc możesz działać w ogrodzie. Też melduję że chwasty dzisiaj zostały usunięte i czekam na rozkwit róż i ostróżki. A i ketmie mają malutkie pączusie kwiatowe he he he. Pozdrawiam.
agata19762 22:26, 14 cze 2013

Zbyszku zapraszam na kawkę
Moniika 11:00, 15 cze 2013

zbigniew_gazda napisał(a)
[b]. A i jestem załamany ślimakami. Przez noc zdążyły opędzlować prawie wszystkie liście w hortensji ogrodowej w donicy.
u mnie sucho ale te paskudy i tak są ... Wczoraj kupiłam wielki worek trutki ma ślimaki ... Niestety za dużo ich żeby zbierać , robią mi pogrom w hostach ... Pozdr serdecznie M
Milka 12:02, 15 cze 2013

Ale mega wielka ta hortensja! cudo! u mnie też pełno jeżówek od Ani, ciekawa jestem jakie i czekam na kwiaty chyba za rok, a może i w tym
podsypię nawóz, może mnie też się uda...i sprawdzę ketmię, skoro twoja juz ma pąki!
w gaonach teraz mam trzmielinę i barwinek, chyba sobie poradzą
olga_szopa 12:07, 15 cze 2013

Dzięki Zbyszku, to chyba zacznę wczesną interwencję tojeściową . Hortensja obłędna
Madzenka 10:17, 16 cze 2013

Zbyszku wieczorkiem zapraszam na fotki trejaży z powojnikami. Espeszjali for ju

Taką hortensję krzewiastą ma moja teściowa. Od 20 lat podziwiam jej kwitnienie. Jesienią w czasie rewolucji w ogródku teściowej przesadziliśmy ją.... Modlę się aby zakwitła
Margolka 10:42, 17 cze 2013

Witaj Zbyszku Od kilku dni wertuje twój wątek, bo wyobraź sobie zdecydowałam się "ogolić" mojego jałowca-giganta. Oczywiście nie wiedziałam, na której stronie jest relacja z ciecia i musiałam przeglądać od początku No i, jak to ja, byłam zbyt niecierpliwa, żeby szukać, nie znalazłam i zaczęłam cięcie sama. Powiedziałam sobie, ze lepsze każde cięcie dla niego niż zadne i... raz kozie smierć!
Zaczęłam jednego dnia po południu i cięłam do wieczora, a następnego dnia od rana do popołudnia (jeszcze najwyższe gałęzie mam nie podcięte, ale do tego potrzebuje drabinki, więc zostrawiłam sobie te robote na później).
No i oczywiście zorientowałam sie po fakcie, ze powinnam była to zrobić na wiosnę
Ale wszystkiemu winna rabatka pod jałowcem, którą dałam radę skończyć dopiero teraz. Jak ja zrobiłam, to zauważyłam, ze jałowiec, który rośnie od jej zachodniej strony, zabiera jej całe światło. No to niewiele myśląc zaczęłam go przystrzygać od spodu i... poszłoooo....
Bardzo jestem ciekawa, jak teraz wyglada twój jałowiec, więc zaraz zamierzam poszukać, ale najpierw chciałam sie pochwalić swoim "pudlem"
Na razie nie mam zdjęcia (dziecko kartę pamięci mi zabrało do szkoły, bo jakąś prezentację robią, a moja karta najwieksza "w rodzinie" ) ale wkrótce relacja foto w moim wątku. Az sie boje, co powiesz...
Poszłam całkiem na zywioł (trochę inne to cięcie u mnie, bo mój jałowiec jest dużo wyższy, myslę, że ma z 2.5 albo i 3 metry wysokosci) i cięłam "kulki", jak na ogonku pudla

Pozdrawiam i przepraszam, ze sie tak rozpisałam, ale okrutnie jestem podekscytowana