Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

JulkAd 21:40, 18 cze 2013

pismo obrazkow przeczytałam....kolorowo u Ciebie Zbyszku, ale też zdeczka po japońsku
olga_szopa 22:23, 18 cze 2013

Tojeść wygląda przepięknie. Z pozwoleniem odgapienia, swoją podzieliłam i podsadziłam pod wszystkie drzewa jakie mam
Margolka 15:43, 19 cze 2013

Tez mi sie bardzo ta tojeść podoba i generalnie lubie, kiedy jest gesto
Zbyszku, wstawiłam zdjecie jałowca. Zajrzyj i nie badź zbyt surowy
Pozdrawiam
margi 17:56, 20 cze 2013

Fiu fiu ale porządeczek
zbigniew_gazda 21:02, 20 cze 2013

Dziewczyny, Łukaszu dzięki że się Wam podoba- jest po japońsku czyli jako tako. A u Margolki byłem- też zobaczcie jakiego bonsai wykreowała z krzaczora.

Czas róż i upałów nastał jak u wszystkich.

Ostróżka w ogrodzie musi być

Ola54 21:33, 20 cze 2013

Zbyszku,odpisałam u siebie ale np.róże z pierwszego zdjęcia tnij nisko wiosną,One odbiją.Ja jak odmładzałam Mazowsze to wycinałam wszystkie stare pędy a ona z uśpionych oczek wypuściła kolejne
zbigniew_gazda 21:39, 20 cze 2013

Michalino bardzo dziękuję i odpisałem też u Ciebie. Na wiosnę wytnę stare zdrewniałe pędy a te żyjące
niziutko.
Bogdzia 21:54, 20 cze 2013

Ślicznie i kolorowo.Pozdrawiam serdecznie.
15:47, 21 cze 2013
Róże w efektowynych, różnorodnych odmianach zachęcają, by je mieć w ogrodzie. Jednak pielęgnacja, przycinanie właśnie, czasami nie jest taka łatwa jak się wydaje. Stosuję techniki według zaleceń, a każdego roku efekt jest inny od zamierzonego, nie wiem gdzie tkwi błąd, dlatego podążam za Tobą i podsłuchuję odpowiedzi na Twoje pytania o cięcie
Różę parkową "Rosenstadt Freising" cięłam według zaleceń: " na dwa oczka jeśli chce się osiągnąć mniej kwiatów, ale większe, albo na pięć-siedem oczek, jeśli pożądana jest większa ilość kwiatów, ale mniejszych, w pęczkach na końcach pędów, obydwa cięcia można zastosować na jednym krzewie". Zrobiłam jak zalecano, a róża i tak zakwitła po swojemu
Zakątki Twojego ogrodu są szczególnie urodziwe w kolorowych zestawieniach, ładnie u Ciebie Zbyszku. Pozdrawiam.
zbigniew_gazda 16:22, 21 cze 2013

Bogdziu dziękujemy i pozdrawiamy.

Iwonko- Michalina mi zrobiła wykład na poniższej stronie odnośnie róż i może Ty też skorzystasz :

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3414-moze-niedoskonaly-ale?page=14