Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

Mala_Mi 09:40, 03 cze 2013

Zbysiu.. iryski z paprociami, jakie fajne połączenie.. podoba mi, się dodaje do inspiracji
agata19762 22:47, 03 cze 2013

pozdrawiam cieplutko Zbyszku.......

co TY na to .......???????????

ja chcę lato !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
marzena 23:16, 03 cze 2013

asc napisał(a)
Zbysiu.. iryski z paprociami, jakie fajne połączenie.. podoba mi, się dodaje do inspiracji

ja też skorzystam z tego zestawienia
a kolorki też ładne, oczywiście, zwłaszcza w te deszcze dodają energii
zbigniew_gazda 07:58, 04 cze 2013

Aniu, Agatko, Marzenko pozdrawiam deszczowo. Irysy bronią się przed wilgocią ale jak długo. Skorzystałem z darmowego podlewania i sypnąłem nawóz na trawnik.
Evchen 08:31, 04 cze 2013

Ależ piękne i wypielęgnowane rabatki Cudnie po prostu A połączenie paproci i irysków jest naprawdę genialne!
Bogdzia 20:56, 04 cze 2013

Faktycznie zyjesz kolorowo i pięknie, też tak lubię. Piękna ta zurawka na pierwszym zdjeciu po deklaracji o kolorowym życiu. Jak się nazywa?Pozdrawiam.
renata_z 20:58, 04 cze 2013

zbigniew_gazda napisał(a)
Jolu zakwita po każdym koszeniu niezmordowanie. Najpierw zakwitają stokrotki n-ty raz a potem rośnie trawa.

Staram się żyć kolorowo jak zaleca Ewa Bem.

Cudne kolorki- pozdrawiam!
Moniika 21:00, 04 cze 2013

zbigniew_gazda napisał(a)

Oj, cudny ten widok... Taki kojący muszę powiększyć mój zestaw paproci! Twoje niesamowite ! Pozdrawiam serdecznie M
danuta_ 21:03, 04 cze 2013

Zbysiu, cudne te Twoje kwitnące żurawki, ale zainteresowała mnie też ta żółtawa trawka wokół trzmieliny, pamiętasz może jak sie nazywa ,a jeśli gości u Ciebie juz dłużej to jak się sprawuje?
zbigniew_gazda 07:56, 05 cze 2013

Ewo dziękuję. Paprocie są ograniczone opaską od domu i kostką. Są bardzo ekspansywne ale irysy dzielnie się bronią.

Bogdziu na pierwszym zdjęciu to stara odmiana Purple palace. Bardzo wytrzymała i pięknie się rozrasta. A w dodatku sama się rozsiewa i już kilka sadzonek uzyskałem w ten sposób.
Na drugim zdjęciu od góry to Southem Comfort (miodowa), ta żółta to prawdopodobnie Elektra
a ta ciemna to Midnight Bayou

Renatko dzięki i również pozdrawiam.

Moniko powiększ kolekcję bo paprocie to bardzo wdzięczne rośliny.

Danusiu z tą żółtą trawą to był wielki ubaw.Kilka ładnych stron do tyłu opisałem sposób ich zakupu.
Zainspirowany Danusi artykułem

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/360-urocze-turzyce-czesc-i
kupiłem w pobliskim ogrodniczym ale nikt z obsługi nie wiedział co to za trawa. Pani mi tylko pokazała swoje piękne kolanka że rośnie na taką wysokość ha ha ha. Mam nadzieję że to jest Carex eleta Aurea. Posadzona miesiąc temu i jest pilnie obserwowana. Pozdrawiam Danusiu.