Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

olaw 10:04, 05 cze 2013

Piękne kolorki...
Iryski z paprociami mnie zainspirowały ... muszę dosadzić kilka paproci.... będzie pięknie jak u Ciebie...
Pozdrawiam...
Maria667 10:28, 06 cze 2013

zbigniew_gazda napisał(a)
Haniu, Ula dziękuję- u nas dzisiaj deszcz od rana. Cieszę się bo nowe roślinki nabiorą mocy zwłaszcza że za kilka dni zapowiadają na Południu upały.

Zbyszku!
Jak się nazywają te jasnozielone trawki?
Pszczelarnia 11:33, 06 cze 2013

Carex elata 'Aurea'. Jak się nie mylę. W bardzo dobrej lekko cieniolubnej kompozycji.

Ja też troszkę z deszczu się cieszę, bo narozrabiałam (z przesadzaniem wszystkiego).
Ale za głośno nie mówię, żeby deszcz się nie przyzwyczaił do naszego ogrodu za bardzo.
zbigniew_gazda 21:31, 06 cze 2013

Marysiu też taką mam nadzieję że to Carex elata "Aurea"
Ewciu u nas pada co dzień a właściwie co noc. Rośliny roślinami ale bardzo współczuję tym których dosięgnęła woda w większym lub mniejszym stopniu.
olga_szopa 03:02, 08 cze 2013

Zbyszku, pooglądałam Twój ogródek, wszystkich zaległości nie nadrobię, jednak z przykrością zauważyłam,że trochę niedomagałeś. Na szczęście, skoro trawę kosisz, to chyba już nieźle? Popodziwiałam piękne kwiatki i jak wszyscy zachwycę się połączeniem irysów i paproci. Już raz mnie zainspirowałeś rabatką z krokusami i bluszczem i nawet podjęłam próbę stworzenia czegoś na kształt u siebie, więc myślę, że i ten pomysł odgapię jeśli pozwolisz? A żurawki i piwonie, ach... tylko powzdycham -bajka Pozdrawiam słonecznie.
zbigniew_gazda 08:05, 08 cze 2013

Olu dziękuję. Zdrowie już prawie jest. Odgapiaj wszystko co Ci się podoba. Krokusom liście już wyschły i zostały usunięte. Teraz tam rozrasta się pachysandra, hosty i pną się w górę hortensje Limelight. Bluszcz pomalutku czepia się pnia świerka. Wnet zrobię zdjęcia. Pozdrawiam.
Ewa 09:30, 08 cze 2013

zbigniew_gazda napisał(a)

Ale pięknie !!!
a ja ciągle nie mam irysów, a tak mi się podobają , jak przyjadę to ukradnę
zbigniew_gazda 09:39, 08 cze 2013

Ewo nie ma sprawy. Łopata czeka. Pozdrawiam.
AgnieszkaW 10:22, 09 cze 2013

Zbyszku, czytałam Twój wpis u Rysia i powiem ci, że nie każdy musi i nie każdy jest perfekcjonistą. Kiedyś czytałam nawet takie powiedzenie, że perfekcjonista jest ciągle niezadowolony, bo ciągle ma coś do poprawki (wg niego). Oczywiście Rysiowi to nie grozi, bo on niczego nie musi poprawiać. My cieszmy się tym, co mamy, bo przecież dzięki różnorodności mamy możliwość oglądania ogrodów w różnych stylach. Masz piękny ogród i swobodnie się w nim czuję. Serdecznie pozdrawiam
Gardenarium 19:00, 09 cze 2013

Coraz ładniej Zbysiu, ale ten carex nie lubi zbyt mocnego słońca, żeby Ci nie przypaliło.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies