Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

Milka 07:15, 27 paź 2013

Szkoda jałowca, on miał szczególne znaczenie, ale cóz, życie to zmiany, a przyroda zmienia się nieustannie
Głosuję za ławeczką myślę, że dojdziecie z Krysią do porozumienia i nie będzie cichych dni
zbigniew_gazda 10:54, 27 paź 2013

Sebku, Marzenko, Irenko dziękuję że zaglądacie. Też mi się podoba zakątek z hortensjami, miskantami i ławeczką. Po obwodzie tak jak Marzenko mówisz a wewnątrz ławka. Tylko bym usunął po obwodzie żwirek aby rośliny rosły w glebie i można było okopywać. Pod resztą żwirku (pod ławką) bym dał jednak matę aby trawsko nie przerastało. He he nawet mi się podoba. Może Danusia jak zaglądnie to coś doradzi. Pozdrawiam.
maria_kalino... 15:23, 28 paź 2013

O kurcze blade, Zbyszek nie mogę uwierzyć, że bonsai zakończył żywot.Dzisiaj usiadłam chwileczkę do kompa i oniemiałam. Wiem, że walczyłeś o jego zdrowie na różne sposoby. Przez zimę coś wymyślisz fajnego do nasadzenia.Bonsai ma swoją historię uwiecznioną na filmie.Danusia na pewno się zmartwi, bo przecież była jego matką chrzestną.Pozdrawiam i ocieram Twoje łzy po stracie.
boguslaw_r_ 16:16, 28 paź 2013

Witaj Zbyszku, wiem jak to jest jak się traci ulubioną roślinę, ja wiele straciłem a życie toczy się nadal, głowa do góry, mówi się trudno, posadź coś nowego na wiosnę będzie cieszyć oko i duszę ,
pozdrawiam serdecznie.
Madzenka 19:21, 31 paź 2013

zbigniew_gazda napisał(a)
Sebku, Marzenko, Irenko dziękuję że zaglądacie. Też mi się podoba zakątek z hortensjami, miskantami i ławeczką. Po obwodzie tak jak Marzenko mówisz a wewnątrz ławka. Tylko bym usunął po obwodzie żwirek aby rośliny rosły w glebie i można było okopywać. Pod resztą żwirku (pod ławką) bym dał jednak matę aby trawsko nie przerastało. He he nawet mi się podoba. Może Danusia jak zaglądnie to coś doradzi. Pozdrawiam.

Zbyszku kiedy zatem sadzisz?
zbigniew_gazda 22:30, 31 paź 2013

Marysiu, Boguś, Marzenko dzięki za wsparcie. Łezki otarłem, posprzątałem koło domu po remoncie. Dwa tygodnie chodziłem na rehabilitację kolana. Wygląda na to że na wiosnę będzie realizacja. Przemyślałem sprawę i prawdopodobnie zdecydujemy się jednak na bonsai. Jeżeli damy wyższe rośliny (hortensje, miskanty) to przed domem zrobi się busz( zaraz jest wysoka ketmia. jabłoń ozdobna i inne.

Zobaczcie po prawej widać "nieboszczyka bonsaia"

I zdjęcie z tamtego roku - ujęcie z drugiej strony.

jotka 22:32, 31 paź 2013

Smutna wiadomość z tym bonzajem
Jedno jest pewne - na zawsze zapisał się w historii Ogrodowiska

pozdrawiam
agata19762 19:26, 01 lis 2013

Zbyszku pozdrówka zostawiam
jałowca szkoda .......
zbigniew_gazda 09:26, 04 lis 2013

Jolu Agatko mam namiary na następcę. Szykuje się wycieczka do szkółki. Relacja będzie.
zawitka 08:36, 05 lis 2013

Szkoda go bardzo był taki Ogrodowiskowy ale głowa do góry będzie cosik nowego Pozdrówka zostawiam dla Was obojga Gadajcie gadajcie ze sobą to cóś dobrego wyjdzie