Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

zawitka 08:23, 02 kwi 2014

Fotki szybko obleciała i wierszyki poczytałam ------ uśmiech był za co dziękuję z samego rana Pozdrówka Obojgu
Paulaa 09:00, 02 kwi 2014

Zbyszku u Ciebie już tulipany kwitną? niemożliwe, u nas dziś zimno jak nie wiem
jotka 09:11, 02 kwi 2014

Urocze te stokrotki w trawniku
Może sobie jednak takie zafundowac?
Na razie sie wstrzymam, bo Marek dopiero wiosenne porzadki z nim będzie robil...
zbigniew_gazda 10:10, 02 kwi 2014

Haniu tulipany to te wczesne. Tak naprawdę bym wolał aby jeszcze się nie rozpędzały za bardzo.

Halinko to super jak ktoś czyta te wypociny.

Paula u nas przymrozki z rana i tulipany mają zwieszone główki. Później się prostują. Jakaś dziwna ta wiosna. Za duża różnica temperatur między nocą i dniem. Tulipany wczesne wyrwały się z kwitnieniem.
Od strony południowej pąki rozwinięte a po drugiej stronie jeszcze nie.

Jolu po koszeniu (jeszcze nie było) żal bierze jak kwiatki leżą pokotem.
safikey 10:24, 02 kwi 2014

stokrotki rozsiane po trawniku - po prostu odleciałam, pieknie

pozdrawiam zachwycona
safikey
Mala_Mi 19:11, 02 kwi 2014

Przyszłam na kompie sprawdzić jakie piwonie kupiłam i czy wielkie urosną... a zamiast tego nadrobiłam wszystkie zaległosci od imienin.. od 2 tygodni .. nie było może dużo, ale treściwie...
Karmnik też bym rozsadziła.. jutro jak nie zapomnę to sfocę co wyprawia mój..
Mercedesa wnuczki też zauważyłam jak Irenka To takie zboczenie "zawodowe".
Wierszyki Wasze to najpiękniejsza poezja Żadnej z taka chęcią nie czytałam.
Stokrotki opanowały trawnik.. i powiem Ci, że jak dla mnie jest to najpiękniejszy trawnik .. nikt takiego nie ma.
I ja nie okrywam piwonii drzewiastych, są przymrozki, ale nie dam rady. za dużo roboty.. co mam być to będzie.
Ściemnia sie, idę powalczyć jeszcze trochę.. w zeszłym roku kilka rewolucji było, a reszta leżała odłogiem.. nie wiem w co mam ręce wtykać..
Agacia 19:29, 02 kwi 2014

Rzeczywiście Zbyszku, taki trawnik to jak z obrazka! Ślicznie!
Sebek 19:47, 02 kwi 2014

Czasem się zastanawiam czy dobrze robię tępiąc stokrotki z trawnika - wyglądają ślicznie A przechowalnię masz świetną
Elik 20:57, 02 kwi 2014

Już tulipanki? Dzisiaj przyglądałam się moim i dojrzałam już jeden tulipanowy pączek - więc sama czekam jeszcze, ale miło oczka nasycić już takim widokiem. Trawniczka aż żal kosić, taki urokliwy. Istna łączka!
zbigniew_gazda 19:02, 03 kwi 2014

Safikey bardzo dziękuję. Nie odlatuj za daleko.

Aniu no to rozsuwam karmniki i niech się rozrastają. Też mam ręce poniżej kolan. Dziś walczyłem z kostką. Za różą pnącą jest tak wąsko że nie idzie wykosić. Dałem matę pod spód a na wierch kostkę i będzie spokój.

Agatko jeszcze chwilę i będzie niestety koszenie. Ale za moment urosną znowu.

Sebku przechowalnia bardzo się przydaje głównie na oleandry i hortensje. Położyłem 32 m2 płytek na posadzkę i teraz można utrzymać porządek.

Elu doczekasz się i Ty tulipanów. Najgorsze to przymrozki. Ale u nas dziś od wielu dni było rano 10 na plusie. Może się zmieni i temperatura się wyrówna. Czekam na deszczyk bo na wiosnę nigdy go za
dużo.

Jutro będą foty i wszystkich Was pozdrawiam dziękując za odwiedziny. Dziś już nie mam siły ale jutro Was odwiedzę.