Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Pawlus 21:44, 25 lis 2014

A ja waham się pomiędzy Umbrami a platanami właśnie. Gorzej z ich dostępnością. To odległe plany, będę obserwować Twoje zmiany. Pewnie kolejny raz zainspirujesz
Madzenka 06:47, 26 lis 2014

Pawlus napisał(a)
A ja waham się pomiędzy Umbrami a platanami właśnie. Gorzej z ich dostępnością. To odległe plany, będę obserwować Twoje zmiany. Pewnie kolejny raz zainspirujesz

Też nie mogłabym sie zdecydować
Umbry jednak są mniejsze i mozesz je bardziej w formie topiarów utrzymać jako idealne kulki, mój sąsiad taką piekną kulke sobie od lat formuje, zachywca taka umbra. Platany to jednak drzewa, mimo źe alpens globe mniejsze od tradycyjnych, to jednak bedzie duże drzewo po 5-10 latach. Troche cienia jednak mój ogrod potrzebuje. Nie wiem jednak czy moje środki finansowe wytrzymuja taki zakup, zatem juz teraz musze je zabudżetowac plany, plany, plany

Milego dnia wszystkim życzę
siakowa 08:07, 26 lis 2014

Madżenko z tego co pamietam to masz chyba 30 m tego grabowego żywopłotu tak? Powiedz mi ile trwa takie cięcię tzn i poziome i pionowe

Pozdrawiam
Gardenarium 08:51, 26 lis 2014

Czas cięcia mocno zależy od sprzętu jaki posiadasz u od pomocników- czas wyniesie od 3 godz, do 3 dni

Instagram Ogrodowiska
Mala_Mi 09:24, 26 lis 2014

Madżen - Ty tu rządzisz... ale Twoje dwie long trunki były cuuuudne.. są cudne. Co z nimi zrobisz?? Sprzedaj je i będzie na platany.

Twoja Twarz Brzmi Znajomo - boziu nie wiem co to, ale chyba nie takie głupie jak "żona dla nieudacznika".. przez przypadek jeden odcinek obejrzałam.. i powiem tylko tyle... Boziu widzisz i nie grzmisz.

Kiedyś oglądałam YCD czy Mam talent.. ale już mi się nie chce .. mam wrażenie, zę to co w naszej TV to programy po to by dać pracę swoim ziomkom...
Pszczelarnia 12:18, 26 lis 2014

Madżenn, no cóż powiedzieć...platany w kule ... (klony Globosum też rosną w kule ......... i co, są od czapy), ciężkie jednak, zwracające uwagę nie na to co powinno wzbudzać uwagę w Twoim ogrodzie. Sorry ale od kilku dni trawiłam tę myśl, bo ja uwielbiam Twój ogród.
Musiałam jakoś wyrazić żal po brzozach. Żal ze delikatnością i zwiewnością w Twoim różanym romantycznym a nowoczesnym ogrodzie.

Powiem jak Ania, Ty tu rządzisz!

PS Oczywiście nie musisz mi odpowiadać, bo wiem, że za wiele napisałam . .

Oczywiście Ty nie masz klonów Globosum - tylko porównałam
Tess 12:28, 26 lis 2014

I ja mam nadzieję, że Madżen do wiosny marzenie o platanach pozostawi do realizacji w następnym ogrodzie (tym co ma byc za 10 lat, przy domu na wysokiej skarpie).

Lepsze jest wrogiem dobrego.

Ale - jak powszechnie wiadomo, bo głoszę wszem i wobec - ja się nie znam na drzewach, zatem mojego zdania wcale nie bierz pod uwagę
Margarete 13:02, 26 lis 2014

Kindzia napisał(a)
U nas na rynku w Pszczynie rosną platany...ale się pięknie łuszczą!!! Śliczne drzewa i jakie specyficzne cięcia im widać gdy liści nie ma.

Oj tak tak, to poza samym pałacem i pomnikiem Daisy to kolejna atrakcja Pszczyny, te platany sa boskie po prostu.....ale już wielgaśne.........Mandżenki beda zdecydowanie mniejsze...chyba
Olili 14:38, 26 lis 2014

Podglądam ,podczytuję Wasze dyskusje min. o kursach przyspieszonych z ogrodowniczkowania Mój kurs "troszkę" wolniejszy ale już co nieco się naumiałam .
Mam nadzieję na świąteczne inspiracje w Twoim wątku
Pozdrawiam
Bogdzia 20:48, 26 lis 2014

Jestem na bieżąco, pozdrawiam.