Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna

Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna

Kasya 22:51, 09 kwi 2015

agatanowa napisał(a)

gdzie tam, najlepsze to cortland, macintosh ewentualnie lobo

no i papierówka

tylko z tym ostatnim sie zgodze
te wczesniej to paskudztwa
kachat 22:53, 09 kwi 2015

Haha, ja tylko szampiony zjadam, bo innych u mnie w sklepie nie ma Nawet dobre są. Ale o czym wy mówicie to ja pojęcia nie mam, chyba aż pójdę gdzieś dalej i poszukam ligoli i tych agatowych jabłek, powiem wam potem która z was ma rację
agatanowa 07:46, 10 kwi 2015

kachat napisał(a)
Haha, ja tylko szampiony zjadam, bo innych u mnie w sklepie nie ma Nawet dobre są. Ale o czym wy mówicie to ja pojęcia nie mam, chyba aż pójdę gdzieś dalej i poszukam ligoli i tych agatowych jabłek, powiem wam potem która z was ma rację

Szampiony są OK, choc dla mnie ciut przysłodkie
Na wspomnienie cortlandów, macintoshów i lobo aż się zaśliniłam: kwaskowe, zielono-biały miąż, aromatyczny, winny posmak, soczyste i w zebach chrupiące, uwielbiam je! dlatego posadzilam u siebie... jamesa grieve Caly czas sobie w brodę pluję, że to nie cortland, chyba mamie kupię kortlanda

Kasya, to Ty pewnie i idaredy lubisz?

Agatek 07:57, 10 kwi 2015

agatanowa napisał(a)

a ligol taki niedobry ble

eeej pyszny jest taki twardy i soczysty

Kasya napisał(a)

no co ty ! to najlepsze jabłko

ooo prawdę napisała
Agatek 07:59, 10 kwi 2015

kachat napisał(a)

Ty mi lepiej popatrz czy są u Ciebie w ogrodniczych to za jakiś czas poczęstuję Cię własnymi
teraz ligole nie są dobre, ale późną jesienią mmmmniam
no i do pary chcę przecież szampiona
kachat 19:40, 10 kwi 2015

Agatek, jak patrzyłam po spisach roślin, to w żadnym ogrodniczym w mojej okolicy nie ma twojego ligola Ale jak będę osobiście to popytam jeszcze

A u mnie na działce zakwitły 3 nowe krokusy Takie już wielgachne, pełnowartościowe - te wcześniejsze to jakieś wczesne mini odmiany musiały być, bo ledwo je było widać na trawniku. A poza tym... to NIC się nie zmieniło przez te dwa tygodnie, co mnie nie było. A ja durna myślałam, że tu już działka cała w kwieciu mnie przywita, tulipany, narcyzy, barwinki... Nawet gęsiówki kwiatków jeszcze nie rozwinęły. :/ Szaro i pusto.
Kasya 20:29, 10 kwi 2015

ja lubie tylko ligole i papierowki, antonowki, koksy, kosztele...

a mam jeszcze 2 jablonki miniaturowe
jedna miala 4 jablka w zeszlym roku i byly bardzo pyszne, ale drzewko bezimienne
weronika77 20:59, 11 kwi 2015

Pytałaś o fiołki, te pierwsze pachnące już kwitną. Mam jeszcze duże białe fiołki, te dopiero wychodzą z ziemi. Pozdrawiam.
Skula 22:50, 11 kwi 2015

ligol jest najlepszy
kachat 11:23, 13 kwi 2015

Hej Weroniko, dzięki że wpadłaś Czyli pewnie moje fiołki nie zakwitną w tym roku Moje są pachnące, wypuszczają już powoli liście, a kwiatów ani widu ani słychu...

Widzę, że Skula trzyma jabłkową stronę Agatka Nie ma co, będę musiała kiedyś spróbować tego ligola, skoro tak zachwalacie