Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Puszczykowie

Ogród w Puszczykowie

as226 22:56, 18 lut 2016

witaj, Joasiu wiosna na całego u Ciebie pozdrawiam
zabaewa 23:00, 18 lut 2016

Moja trzmielina tez tak w tym roku wygląda - ta odsłonięta. Ta pod domem od wschodniej strony jest ok. Myślę, że ta żólta gorzej znosi mrozy.

Ja swoją wiosnę mam jeszcze pod osłonami ale też już wyszła nad poziom ziemi. Po wczorajszym nagłym nawrocie zimy podmarzła mi lawenda
frezja 23:16, 18 lut 2016

wietrzyk napisał(a)
nie wiem dlaczego niektóre trzmieliny mi pomarzły, a niektóre nie... w ubiegłym roku też tak miałam, na szczęście po tym jak listki opadły, wypuściły nowe, młode. myślałam, że to może trzmielina japońska, ale raczej nie.

Zachęcam do lektury:
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/135-przedwiosnie-i-zagrozenia-dla-roslin

W komentarzach jest na temat trzmieliny.
Borbetka 09:46, 19 lut 2016

Asiu, z klonem to normalna sytuacja. Nie przejmuj się. Mój jest już staruszek, a i tak się tak samo zachowuje. Co roku ma takie gałązki uschnięte. Obcinam i już.
Mysza 10:02, 19 lut 2016

Asiu i u mnie żółta trzmielina tak wygląda
wietrzyk 11:06, 19 lut 2016

Hej dziewczyny
czyli z tą trzmieliną chyba tak jest po prostu. Przeczytałam artykuł i komentarze (dzięki Ewciu ) oraz znalazłam wątek "choroby trzmieliny" i tam też pisze Danusia, że to przemarznięcie, ale odbije.
Myślę, że w tym roku zima i tak dość łagodnie nas potraktowała, choć pewnie jeszcze nie powiedziała ostatniego słowa (za oknem znów prószy śnieg)

Ewki, Asiula, Monika, Gosia ściskam mocno z Puszczykowa
Benia 20:55, 26 lut 2016

wietrzyk napisał(a)
Namęczyłam się, zaczęłam urabiać moje puste rabaty. Chciałabym przed zimą posadzić to, co udało mi się zgromadzić i poprzesadzać to wszystko, co musi zmienić miejsce.
Mam na razie dylemat z rabatami przed domkiem ogrodowym. Na wiosnę wycięłam kawałek trawnika i było tak:

Witaj, mam pytanie, jak Ty tą darń usuwasz?... Ręcznie czy masz jakiś sprzęt?/ może patent?
Pytam bo czeka mnie takie "sciąganie" trawnika i aż się boję bo lekko nie będzie
iwonaal 20:10, 27 lut 2016

Cieszę się Asiu, że poznałam Cię w realu. Mam nadzieję na spotkanie z Alisonkiem. Pozdrawiam.
Zagajanka 21:31, 27 lut 2016

Cześć Asiu, bardzo lubię Twój ogród.
Tym bardziej miło było poznać Cię w realu
Napia 07:39, 28 lut 2016

Bardzo się cieszę, że miałam okazję Cię poznać i pogadać. Krata do przesiewania kompostu naprawdę zrobiła na mnie wrażenie pozdrawiam ciepło