Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Puszczykowie

Ogród w Puszczykowie

Kasik 20:10, 13 sty 2014

Witaj Joasiu.
Domek pięknie ozdobiony, ale nie spodziewałam się, że mogłoby być inaczej. Przepędź smutki Wietrzyku i zaglądnij na stronki z roślinkami ogrodowymi. Zaraz Ci będzie lepiej.
Ja już mam listę róż, powojników, drzewek - Grzesiu na razie tylko słucha.
Zielona 20:44, 13 sty 2014

Hej Joaniu. Z uściskami przybiegłam
luiza_jakubo... 20:51, 13 sty 2014

Odpowiem w sprawie szkółki bylin szewczyk w Aleksandrowie. Podaję link
http://szejul.republika.pl/.Strona nie jest może bardzo aktualna, ale zawsze można zadzwonić. Polecam. Rośliny świetne gatunkowo. Niestety nie mają sprzedaży internetowej. Pozdrawiam z Łodzi.
wietrzyk 21:14, 13 sty 2014

Zaraz mi raźniej, jak tylu miłych gości mnie odwiedza
Do wiosny bliżej niż dalej, więc listę trzeba zrobić koniecznie i zastanowić się co pierwsze.
Alu, na Gardenię wybiorę się z pewnością, mam nadzieję na spotkanie grupy naszych ogrodomaniaków widziałam, że Loosiuu już założył targowy wątek w spotkaniach
Kasiu, ogarnęłam się już na tyle, że z przyjemnością będę buszować po stronach z roślinami i jak pamiętasz mam w planach wyjazd do tej szkółki z rododendronami, nie pamiętam jak się nazywa, ale to gdzieś pod Żarami. Tylko niech się cieplej zrobi
Marta, Ty wiesz, że dobrą energię rozsiewasz jak widzę tego banana na zdjęciu to zaraz bym poszła coś porobić
Luizo przemieszczająca się z prędkością światła pytam o Szewczyków w innym wątku, a odpowiedź już tu mam Dzięki znaczy się wyprawa do Łodzi już postanowiona
Kasik 21:28, 13 sty 2014

wietrzyk napisał(a)
Zaraz mi raźniej, jak tylu miłych gości mnie odwiedza
Do wiosny bliżej niż dalej, więc listę trzeba zrobić koniecznie i zastanowić się co pierwsze.
Alu, na Gardenię wybiorę się z pewnością, mam nadzieję na spotkanie grupy naszych ogrodomaniaków widziałam, że Loosiuu już założył targowy wątek w spotkaniach
Kasiu, ogarnęłam się już na tyle, że z przyjemnością będę buszować po stronach z roślinami i jak pamiętasz mam w planach wyjazd do tej szkółki z rododendronami, nie pamiętam jak się nazywa, ale to gdzieś pod Żarami. Tylko niech się cieplej zrobi
Marta, Ty wiesz, że dobrą energię rozsiewasz jak widzę tego banana na zdjęciu to zaraz bym poszła coś porobić
Luizo przemieszczająca się z prędkością światła pytam o Szewczyków w innym wątku, a odpowiedź już tu mam Dzięki znaczy się wyprawa do Łodzi już postanowiona

Joasiu- To Iłowa Żagańska. My tez jedziemy.
Joku 21:38, 13 sty 2014

O Szkółce Szewczyka dużo pisał Przemek (Shrekol), ale już nie pisze od dłuższego czasu. Byłam w tej szkółce (w Łodzi), bardzo krótko, tuż przed zamknięciem. Mają dużo rzadkich roslin. Kupiłam kilka odmian zawilców, bo akurat o nie mi chodziło. Szkółka jest oznakowana, stoi szyld, ale ja zauważyłam go za późno i pojechałam dalej, droga dojazdowa mało rzuca się w oczy. Dodam że nie znam zupełnie Łodzi, prowadził mnie GPS.

Nie wiem czy te informacje będą przydatne, nie wiem też o co konkretnie tobie chodzi. Pytanie gdzieś zauważyłam na forum.
viva 22:36, 13 sty 2014

Witaj Wietrzyku, dobrze że już jesteś Zbliżająca się wiosna doda nam energii
wiunia 22:44, 13 sty 2014

Joasiu fajnie, że jesteś właśnie ostatnio zwróciłam uwagę na Twoją długą nieobecność , a tu proszę jesteś! Do wiosny już tylko "żabi skok" więc wszyscy będziemy mieli lepsze nastroje jak już nadejdzie na całego. Pozdrawiam serdecznie i może do zobaczenia na Gardenii tylko, że ja jestem stara baba, a czasem nieśmiała i obawiam się, że jak kogoś z Ogrodowiska rozpoznam to nie ośmielę się podejść no tak już mam najgorzej mi przełamać pierwsze lody potem to już oki!
AgnieszkaW 22:48, 13 sty 2014

Fajnie Joasiu, że już jesteś. Cmokam
wietrzyk 23:35, 13 sty 2014

Dziewczęta drogie, bardzo dziękuję za odwiedziny i ciepłe słowa
To taki miodek na różne smutki