Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Puszczykowie

Ogród w Puszczykowie

zabaewa 13:41, 29 gru 2013

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku i do rychłego zobaczenia (wiosną ?)
wietrzyk 11:48, 13 sty 2014

Witam się ze wszystkimi w Nowym Roku,
Dość długo nie zaglądałam na Ogrodowisko i jest mi niezmiernie miło, że znalazłam wpisy od Was w moim ogródku
Na początku grudnia zachorował i odszedł nasz kotek Tofik - rodzinny pupil. Bardzo nam go brakuje, ale cóż począć... Miał doczekać u nas kociej emerytury, ale jak widać życie czasami układa inne scenariusze niż zakładane przez nas.

Zawirowania w rodzinie, święta, wyjazd córki i tak szaleńczo i trochę depresyjnie mi ten czas przeleciał.
Nawet nie podglądałam co tam się w Waszych ogrodach dzieje, choć mam nadzieję, że ze względu na porę roku nie tak dużo mnie ominęło
A tak wogóle to wydaje mi się, że się starzeję, bo coraz gorzej tą zimową pluchę i brak słońca znoszę...
Choć chyba dni już nieco dłuższe i nasiona się pojawiły w sklepach, więc byle do wiosny
Kondzio 11:50, 13 sty 2014

Witam spowrotem
wietrzyk 11:55, 13 sty 2014

Pod koniec listopada zakupiłam maty słomiane do okrywania roślin, ale na razie leżą niewykorzystane. Mój M się śmieje, że skoro te maty przywlokłam to mrozów nie będzie, gdybym nie kupiła, to przewrotna zima pewnie przymroziłaby roślinki

Aha, jeszcze pokażę Wam jak huragan Ksawery przestawił mi szklarenkę

I cóż z tym fantem począć...? Potrzeba mi kilku silnych, żeby ją na miejsce przestawić, albo szyby trzeba wyciągnąć, a to nie takie proste
M miał ją przykręcić śrubami do listwy, ale mu się nie chciało i masz babo placek...
wietrzyk 11:57, 13 sty 2014

O cześć Kondziu, dobrze Cię widzieć
A Ty jak zwykle czujny
wietrzyk 12:07, 13 sty 2014

Już trochę po czasie, ale chciałabym jeszcze pokazać moje świąteczne arcydzieła

To z Waszych czerpałam pomysły
Borbetka 12:49, 13 sty 2014

Jesteś Aśka, już z Martą deliberowałyśmy, gdzie się podziewasz.
Mnie już nosi, posadziłam świerka tarasowego ze Świąt, dzisiaj powiązałam niektóre rośliny, bo jakoś krzywo rosły, linkami tylko i mi paluchy zmarzły. Za zimno niestety jest. Można by poskubać co nieco, ale w tyłek mroźno. I nie tylko w tyłek.
W pracy mam deprechę, nic się nie dzieje. Wiedziałam, że styczeń taki będzie. Najgorszy mój miesiąc w roku. Czekam tylko ferii i lutego, jest olimpiada, to przeleci czas. Potem już marzec, oby nie było jak rok temu. Listę zakupów ogrodowych prawie zrobiłam. A Ty?
Do zobaczenia.
wietrzyk 12:54, 13 sty 2014

Hej Monia, Ty u mnie, a ja u Ciebie buszowałam
Jak napisałam z tematów ogrodowych wypadłam przez ostatni miesiąc kompletnie, nawet roślin nie okryłam, no i całe szczęście, że zima jest jaka jest.
Ale nadrabiam, już się zabieram do pracy, na razie koncepcyjnej
malgorzata_s... 16:26, 13 sty 2014

wietrzyku witaj na powrót. Arcydzieła piękne uczyniłaś Widzisz jak życie dziwnie się plecie, wam odszedł przyjaciel a nam przyszedł Przybłąkał się koteczek nawet trochę podobny Dostał imię Laki Właśnie leży mi na nogach A te moje nowe plany na które zbieram fundusze to rabata na froncie domu do całkowitej przeróbki. Pozdrawiam serdecznie i cieszę się że już jesteś
Alisonek 19:54, 13 sty 2014

Wietrzyku przyleciałam do Ciebie zobaczyć co tam porabiasz a tu na święta się działo i tez była choroba wiankowa chyba wszyscy z O. na to polegli
wybierasz się na Gardenię???