Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :)

Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :)

Cleo 23:10, 16 mar 2014

wietrzyk napisał(a)
Hej
dość długo nie zaglądałam na Ogrodowisko, więc z ciekawości przydreptałam. I się zdziwiłam, ile tu się dzieje... Tuje, ani się obejrzysz, a będą równe z płotem zazdroszczę pomocy przy wycinaniu darni, jak dla mnie to najgorsza z ogrodowych prac, już wolę nawet kopanie. Zakupy udane Oglądałam te bukszpany w Obi, też ładne mi się wydawały.
U nas też pogoda średnia, ale sucho było straszliwie, więc niech pada. Tylko wieje okropnie.
Pozdrawiam

Gdzieś się podziewała tak długo?
Moj M dzielnie się zajął darnia, nawet z tego tytulu zakupil sobie szpadelek specjalny do wycinania i śmiga aż miło. Ja bym w zyciu tego nie zrobila sama, wiec podziwiam Ciebie i wszystkie inne kobitki na tym forum, ktore sobie z tym radzą.
Coś mi sie porobilo z nadgarstkiem. Boli jak naciskam, musialam kiedys nadwyrężyć, zwichnąć? i teraz mi sie odzywa.
Bukszpany byly naprawde ladne i nadal wygladaja ladnie. Czekaja cierpliwie na wsadzenie.
A tujki mnie ogromnie cieszą, nawet ustawione pod plotem nadają urok ogrodowi.

Nie uciekaj juz na tak dlugo
Cleo 23:17, 16 mar 2014

kitek81 napisał(a)
wow, ile roślinek nowych, rabatka przygotowana, od razu inaczej pod siatką się zrobiło, jak tujki poustawialiście szkoda, ze pogoda popsuła plany ale w tygodniu ma się rozpogodzić, to ruszycie dalej pełną parą
pozdrawiam serdecznie

Podejrzewam, ze to jeszcze nie koniec z kupowaniem roslin. To jak nalog
Dziś 'znowu bylam na pchlim i znowu kupilabym kolejne, ale ograniczyłam sie jedynie do dokupuenia tawul do tych co kupowalam poprzednio, kolejne 20 sztuk czeka na wsadzenie.

Musze wstrzymac się przynajmniej do czasu, kiedy tego co juz mam nie wkopie. wtedy rozejrzę się solidnie i jesli juz bede kupowala tylko konkrety, te zaplanowane Taaa...

A pogoda, buuu weekend i nic nie zrobilismy buuuu, dzis padalo caly dzień
Cleo 08:21, 17 mar 2014

Boszszzz co za pogoda, wieje, leje, znowu nici z wyjścia do ogrodu. Brrr..
Moje biedne roślinki czekają, przewiało je już równo. Hartują się, tylko, żeby im to bokiem nie wyszło.
Cleo 14:25, 17 mar 2014

Ja mam jakieś schizy z tym wiatrem, tak szarpie, ze tylko się rozgladam, czy cos nie leci przypadkiuem w moje okno. Normalnie się boję, że konstrukcja domu nie wytrzyma.
Panie Boże nie chuchaj juz tak. Plisss.
Juzia 14:51, 17 mar 2014

Aż tak?
U mnie też ciągle coś trzeszczy....ale bywało gorzej
Cleo 16:07, 17 mar 2014

Juzia_G napisał(a)
Aż tak?
U mnie też ciągle coś trzeszczy....ale bywało gorzej

Nie no z tą konstrukcją domu to przesadziłam, mąż zapewnia, ze wytrzyma haha

Ale słup energetyczny na sasiedniej działce powalio, prądu ludzie nie mieli ok. 12 godzin.
as226 16:32, 17 mar 2014

o to nie źle u Ciebie. U mnie też wieje i pogoda jesienna.
Cleo 23:48, 18 mar 2014

Jutro czeka mnie pracowity dzień w ogrodzie.
Jestem krocej w pracy, wiec wracam szybko, licząc, ze pogoda dopisze i działam.
Będę sadzić, przesadzać, przycinać co jeszcze nieprzycięte, nawiozę iglaczki, a ile dam radę zrobić? Najwyzej padnę.
Do posadzenia mam setkę roslin!

Nie wspominajac o tych, ktore dostaną nowe miejsce, czyli czekaja na przesadzenie.

Dobrze, ze M mi pomoże, inaczej naprawdę padnę.
Luckaa 08:48, 19 mar 2014

Widze że nie tylko mnie czeka pracowity dzień, ja dziś wzięłam wolne i zamierzam troce nadrobić prac, zaraz ide malować konstrukcje na tunel foliowy.
madeline28 10:56, 19 mar 2014

Piękny ogród, założyłam nowy post i nie ukrywam że liczę w szczególności na Twoją pomoc i pomoc Lucyny, bo jesteśmy z tego samego kąta
zostawiam link i zapraszam do mnie https://www.ogrodowisko.pl/watek/4266-nowe-zycie