Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :)

Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :)

Cleo 22:34, 19 mar 2014

Luckaa napisał(a)
Widze że nie tylko mnie czeka pracowity dzień, ja dziś wzięłam wolne i zamierzam troce nadrobić prac, zaraz ide malować konstrukcje na tunel foliowy.

Niewiele udało nam się zrobić, bo padało. Przesadzilismy 5 brabantow i posadzilismy 9 cyprysików.
Pęcherznice były u ostrego fryzjera i to wszystko z dziś.

Przyjechał dzisiaj grys 1200kg
W koncu huśtawka będzie mogla stanąć na wyznaczonym miejscu.

Odebralismy tez kostkę na podjazd i ścieżkę. Z tym było dużo zabawy, bo odbiór we własnym zakresie i trzeba bylo ja ręcznie wypakować. No, ale jest, czeka i nabiera mocy urzedowej.

Aura nie sprzyjala robieniu zdjęć, moze jutro bedzie lepiej.
Cleo 22:39, 19 mar 2014

Mozecie mi polecić sprawdzoną odmianę róży pnacej, nadajacej się do polcienia?

Na tlo wierzb Hakuro kupilismy dzisiaj panele ogrodzeniowe, chcialabym je postawić naprzemian z kratkami, na ktorych pięlyby sie roże.
Cleo 22:45, 19 mar 2014

madeline28 napisał(a)
Piękny ogród, założyłam nowy post i nie ukrywam że liczę w szczególności na Twoją pomoc i pomoc Lucyny, bo jesteśmy z tego samego kąta
zostawiam link i zapraszam do mnie https://www.ogrodowisko.pl/watek/4266-nowe-zycie

Witaj!
Miło mi Cię gościć.
Z tym pięknym ogrodem to chyba nie mój oglądalaś hihi, mój dopiero raczkuje.

Jak tylko bedę potrafiła to na pewno pomogę, ale moje doświadczenie raczej kiepskie. Ale wiem do kogo odsyłać jakby co

A skąd dokładnie jestes?
Madzenka 07:00, 20 mar 2014

Cleo czytam że szukasz rózy pnącej? Kupuj w ciemno New Dawn. Wpadnij do Kasi z Bawarii aby zobaczyć jak zachwyca w sezonie. Nie słyszałam aby sprawiała problemy w uprawie.
Pozdrawiam
Cleo 11:56, 20 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)
Cleo czytam że szukasz rózy pnącej? Kupuj w ciemno New Dawn. Wpadnij do Kasi z Bawarii aby zobaczyć jak zachwyca w sezonie. Nie słyszałam aby sprawiała problemy w uprawie.
Pozdrawiam

Super, dziękuję za informację

Poczytałam o niej i faktycznie wydaje się łatwa w uprawie i bezproblemowa.
Będę miała pergolę szeroką na 1,80m to ile powinnam liczyć sztuk na taką szerokość? Czy ona mi się tak rozgałęzi, że pokryje całą pergolę?

Dzięki wielkie
madeline28 20:42, 20 mar 2014

Cleo napisał(a)

Witaj!
Miło mi Cię gościć.
Z tym pięknym ogrodem to chyba nie mój oglądalaś hihi, mój dopiero raczkuje.

Jak tylko bedę potrafiła to na pewno pomogę, ale moje doświadczenie raczej kiepskie. Ale wiem do kogo odsyłać jakby co

A skąd dokładnie jestes?

Mieszkam 20km od Włocławka... Dziś zaczęłam pierwsze prace na mojej działeczce. Jesienią zaczęłam trochę kombinować, sadzić rośliny, ale na razie marnie to wszystko widzę. Potrzebuję świeżego spojrzenia
Cleo 21:03, 21 mar 2014

Ale czemu marnie?
Obawiasz się, że się nie przyjęły? Zobaczysz jak roślinki zaczną puszczać listki od razu zrobi się ładniej.
Muszę zajrzeć do Ciebie, czy wstawiłaś już jakieś zdjęcia.

Ja muszę się pochwalić, bo cieszę się jak dziecko - moje sadzone zeszłorocznie berberysy puszczają listki, tawuły puszczają listki, także - uwaga - ŻYJĄ!!!! A ja uchachana jak głupia!!!
To było pierwsze nasze wspólne zimowanie zakończone sukcesem
Juzia 21:45, 21 mar 2014

Wrzuć fotki!!! Tyle się zmieniło a fotek brak
madeline28 22:12, 22 mar 2014

Cleo napisał(a)
Ale czemu marnie?
Obawiasz się, że się nie przyjęły? Zobaczysz jak roślinki zaczną puszczać listki od razu zrobi się ładniej.
Muszę zajrzeć do Ciebie, czy wstawiłaś już jakieś zdjęcia.

Ja muszę się pochwalić, bo cieszę się jak dziecko - moje sadzone zeszłorocznie berberysy puszczają listki, tawuły puszczają listki, także - uwaga - ŻYJĄ!!!! A ja uchachana jak głupia!!!
To było pierwsze nasze wspólne zimowanie zakończone sukcesem

Zajrzyj do mnie to nie stwierdzisz inaczej Kupuję głównie małe sadzonki krzewów ( z racji tego, że są tańsze) więc na efekt będę musiała dłuuugo czekać. Z moich oględzin większość roślinek przeżyła zimę, peonie pięknie wypuszczają, prymulki też mają się dobrze. Trochę martwię się o hortensje bo nie widać żadnych oznak życia. I hosty gdzieś mi zniknęły. Taka ze mnie ogrodniczka, że jesienią gdzieś je przesadziłam i nie wiem gdzie
Jutro wpadnę obejrzeć Twoje wyniki pracy
pozdrawiam
Cleo 15:16, 23 mar 2014

Juzia_G napisał(a)
Wrzuć fotki!!! Tyle się zmieniło a fotek brak

Wiem, wiem, wstawię fotki, jeśli tylko ogarnę burdelewo i pogoda pozwoli na robienie zdjęć. Póki co pada i pada.. Wygnał nas deszcz z ogrodu. Bez sensu, mogłoby zlać raz a porządnie, a tak siąpi i siąpi i pewnie tak do wieczora.