Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :)

Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :)

Magda70 22:06, 28 cze 2015

Cleo napisał(a)

Coraz bardziej się przekonuję, że mnie też to nie przeszkadza.

I o to chodzi. Tobie przede wszystkim ma się podobać
Cleo 22:36, 28 cze 2015

babka napisał(a)
Carex FC -pełna nazwa - Frosted Curls
ale mogą być przecież dowolne. Tym osobiście jestem zachwycona choć sama nie mam więc doświadczenia brak
Ostatnio 07_Rene z wątku Buszując w zbożu i kukurydzy zmieniała rabatę podsadzając nivaki właśnie tą turzycą i wyszło świetnie. Tak samo u Zielonej Marty FC robią niesamowite wrażenie.
Ja mam zielonego carexa Phoenix green- soczyście zielony, jest bardziej wyprostowany i dość wysoki, ładnie faluje na wietrze i nieźle przezimował.
Brązow trawki też będą pasować do tych zieleni i żółcieni na rabacie.
Co myslisz ?

PS. A co to za zupka była na obiad ??

Oooo dzięki, to już mi mówi trochę więcej

A zupka, standardowo jak w niedzielę, rosół
Joaska 11:17, 29 cze 2015

Cześć Cleo , jestem po wrażeniem zmian jakich dokonałaś w swoim ogrodzie. uwielbiam kwadraty i proste linie .... będę zaglądać. a pergole ja bym pomalowała na szaro .....albo biało ... ja u mnie będę malować na biało
Cleo 20:58, 29 cze 2015

Joaska napisał(a)
Cześć Cleo , jestem po wrażeniem zmian jakich dokonałaś w swoim ogrodzie. uwielbiam kwadraty i proste linie .... będę zaglądać. a pergole ja bym pomalowała na szaro .....albo biało ... ja u mnie będę malować na biało

A dziękuję Miło, że Ci się podoba

Co do pergoli, to decyzja zapadła. Będą szare
Cleo 22:05, 29 cze 2015

Wczoraj wysypałam w kwadraty żwirek. Ładnie to wygląda. Czysto i estetycznie. Mąż jak wrócił z pracy to pierwsze o co zapytał: chciałaś się zerwać?
Dziś wykorzystaliśmy resztę żwirku na placyk, gdzie kiedyś będzie altana. Na razie stanie tam ławka i ławeczka, którą mąż zrobił dla dziewczynek. Chyba jej nie pokazywałam, ale obfociłam, więc zaraz wrzucę.
Cleo 22:19, 29 cze 2015

Mąż zlikwidował piaskownicę, bo codziennie przegrywała z trampoliną. Dzięki temu powstała nowa ławeczka.
Może nie jest idealna, bo i deski trochę zużyte, ale to co się jeszcze nadawało doprowadził do kultury i jest

Cleo 22:23, 29 cze 2015

A kwadraty prezentują się tak: (jeszcze przed skoszoną trawą fotka z wczoraj, dziś już trawka równiutko przystrzyżona).
babka 00:43, 30 cze 2015

Fajne zmiany poczyniłaś. Te wyżwirowane kwadraty w trawie całkiem fajnie wyglądają i nie jest wcale za dużo. Jedyne co mi nie pasuje to donica po lewej.
Ławeczka też sprytna, dobrze mieć w domu złotą rączkę
Jaką farbą ją malowaliście? ławkę ni rączkę ma się rozumieć
Cleo 01:24, 30 cze 2015

Donica mówisz nie pasuje? Jedną ją mam z odzysku, pomalowałam na biało i w sumie nie wiem, czemu akurat tam ją postawiłam

Farba, to emalia akrylowa mat, do drewna, metalu, pod tytułem: listopadowe niebo. Takim też kolorem będę malowała swoje pergole przy Hakuro. Tą emalią są też pomalowane wszystkie donice. Wszystkie były brązowe, ale, że ja z brązów rezygnuję, to dostały nowe kolorki
Cleo 12:06, 03 lip 2015

Uff.. Jak gorąco!
Ale ja tak lubię

Zabiegana jestem i zaglądam na chwilę.
Basen w związku z upałami już stoi, woda nabiera temperatury

Dziś jedziemy do Jyska po parasol, bo nawet krzty cienia nie mamy. Na tarasie nie idzie wyrobić po południu, bo nic a nic nie wieje. Poza tarasem wszędzie słońce.