Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :)

Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :)

Marzenaka 00:30, 21 cze 2015

Cleo obejrzałam twój ogród, jest naprawdę ładnie a będzie jeszcze piękniej. Będę podglądać twoje działania.
KasiaW76 08:26, 21 cze 2015

Co robisz, że hakuro tak ci gęsto i ladnie rosną? U mojej tesciowej są strasznie mizerne, łyse. Wczoraj powycinałam suche pędy. Trzy nowe ledwo zipią ehhh.

KasiaW76 08:32, 21 cze 2015

Musze przyznać, że zmiany świetne. Stopniowo oglądam i pisze. Żwirek b.dobrze się prezentuje Super....
kitek81 08:51, 21 cze 2015

Kochana, zaniemówiłam z wrażenia! jest super, zmiany na plus żwirek jednak dodaje więcej ładu i porządku niż kora! muszę go dać u siebie! linie proste mi się podobają, wiadomo w koło swoich drzewek w sadzie też chcę zrobić kwadraty i dać jakieś hosty, trawki, żurawki jako skarpetki
nowa rabatka też zapowiada się ciekawie
co do pergoli, to za jasna być nie może, bo hakuro się nie odróżni!
Cleo 09:27, 21 cze 2015

KasiaW76 napisał(a)
Co robisz, że hakuro tak ci gęsto i ladnie rosną? U mojej tesciowej są strasznie mizerne, łyse. Wczoraj powycinałam suche pędy. Trzy nowe ledwo zipią ehhh.

Hakuro lubi cięcie i wodę. Jak tylko zaczęły się ciepłe dni zaczęłam na wiosnę ją podlewać. Ostro ruszyła z nowymi przyrostami. Pokazywalam je rozczochrane na zdjęciu. Pod koniec maja dość ostro ją przycięlam a ona już odwdziecza się nowymi rozowiutkimi przyrostami. U mnie jest bardzo sucho, więc praktycznie codziennie jak nie pada podlewamy.
Przed zimą przydatne jeszcze raz, a jaK się rozszaleje to i dwa razy. Nie chcę, żeby mi się rozrosła za duża, bo przestanie się w tym miejscu mieścić.
Może Hakuro teściowej potrzebują właśnie wody. Preferują też stanowiska słoneczne.
Cleo 09:30, 21 cze 2015

Marzenaka napisał(a)
Cleo obejrzałam twój ogród, jest naprawdę ładnie a będzie jeszcze piękniej. Będę podglądać twoje działania.

Dziękuję Marzenko! Zapraszam częściej, podgladaj, podgladaj.
Cleo 09:33, 21 cze 2015

KasiaW76 napisał(a)
Musze przyznać, że zmiany świetne. Stopniowo oglądam i pisze. Żwirek b.dobrze się prezentuje Super....

Bardzo mi miło. Żwirek potrafi zdziałać cuda. Od razu robi się czyscieJ. Z M rozrzucilismy w tym roku już 5 ton
Cleo 09:39, 21 cze 2015

kitek81 napisał(a)
Kochana, zaniemówiłam z wrażenia! jest super, zmiany na plus żwirek jednak dodaje więcej ładu i porządku niż kora! muszę go dać u siebie! linie proste mi się podobają, wiadomo w koło swoich drzewek w sadzie też chcę zrobić kwadraty i dać jakieś hosty, trawki, żurawki jako skarpetki
nowa rabatka też zapowiada się ciekawie
co do pergoli, to za jasna być nie może, bo hakuro się nie odróżni!

Oj tak, żwirek u mnie wygrywa z korą. Ale nie może też być wszędzie. Czyli w stopy drzewek radzisz coś dosadzic? W sumie tylko przy wierzbie się to sprawdzi. Bo pod koreanke czy świerka nic nie posadze. I nadal się zastanawiam czy żwirek czy kora.
Cieszę się, że Ci się podoba. Choć pracy jeszcze mnóstwo.
Cleo 09:41, 21 cze 2015

A z tymi pergolami to mam problem. Nie chciałabym, żeby były brązowe, ale faktycznie Hakuro mogą na jasnym tle zginąć.
ewa004 12:15, 21 cze 2015

W kwadratach ja bym widziała żwirek ,możesz pokombinowac żeby je jeszcze czymś podsadzić ,a na pewno na wiosnę widzę tam łepki tulipanów

A płot ? Zobacz u Madzi 70 ona malowała na szaro ,teraz wyglada bosko .
Ona wybrała świetny odcień

Ale ja sie nie znam więc jak by co to ja nic nie mówiłam