Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :)

Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :)

Cleo 22:20, 26 cze 2015

Dziś poczyniłam mini żywopłocik z bukszpanu
Przesadzałam te maleństwa z innego miejsca. Szok nie wiedziałam, że bukszpany, nawet takie małe mają tyle korzeni.
I teraz mam zagwozdkę. Niby rabata na wykończeniu (czeka na korę) to jednak są puste miejsca.
Pomożecie?
Co tu dosadzić? Czym zapełnić? Czy dać spokój?

Za tujami są róże kwitnące na różowo (pokazywałam zdjęcia). Dopiero ruszyły, więc jeszcze nie widać kwiatów.
Za różami pęcherznice.

Cleo 22:24, 26 cze 2015

Z boku:

Z tyłu:

Będę wdzięczna za wszelkie sugestie.
mikami 09:05, 27 cze 2015

Czym odzielasz żwirek od kory i trawy bo wygląda to ciekawie ja kupiłam obrzeża plastikowe ale niezbyt mi się podobają
Cleo 13:17, 27 cze 2015

mikami napisał(a)
Czym odzielasz żwirek od kory i trawy bo wygląda to ciekawie ja kupiłam obrzeża plastikowe ale niezbyt mi się podobają

To są deski zwykłe wkopane na sztywno. Będą pomalowane, żeby się tak nie rzucały w oczy.
W niektórych miejscach mam też ekobordy mocowane na szpilki. Wiosną zamówiłam ich 100m.
Cleo 14:38, 27 cze 2015

Ale dziś pustki na O. Wszyscy chyba coś działają. Podziałam i ja
mikami 19:27, 27 cze 2015

Dzięki za odpowiedz będę dalej podglądać Twoje poczynania w ogrodzie
Ja niestety nic dziś w ogrodzie nie robiłam (goście)ale od poniedziałku zamierzam uporządkować moją rabatę z brzozami
babka 23:00, 27 cze 2015

W przerwie kawowej podglądałam Cię w telefonie ale nie lubię z niego pisać więc dopiero teraz wlazłam
W pierwszej chwili pomyślałam że jeśli już to być może uzupełnić tę rabatę szałwią i przetacznikami mini ale skoro tam są róże to nie wiem ... chyba nie będzie grało. A może jakieś carexy np FC ? albo na całości pociągnąć jakś roślinką zadarniającą ? Co myślisz ?
Takie tam luźne pomysły i nie wiem czy trafine bo ja się nie znam
Cleo 13:41, 28 cze 2015

Też mi chodzą po głowie trawki. Rabata stanie się wtedy lżejsza, bardziej zwiewna.
Carexy FC to jaka pełna nazwa? Bo ja ciemna w tym temacie.
Cleo 13:44, 28 cze 2015

Ja właśnie przy obiadku, więc smacznego wszystkim tym, którzy również konsumują

Zostałam sama przy drugim daniu, bo męża wyprawiłam do pracy niestety
Dziewczynki układają w brzuchu zupę, narazie.
babka 22:04, 28 cze 2015

Carex FC -pełna nazwa - Frosted Curls
ale mogą być przecież dowolne. Tym osobiście jestem zachwycona choć sama nie mam więc doświadczenia brak
Ostatnio 07_Rene z wątku Buszując w zbożu i kukurydzy zmieniała rabatę podsadzając nivaki właśnie tą turzycą i wyszło świetnie. Tak samo u Zielonej Marty FC robią niesamowite wrażenie.
Ja mam zielonego carexa Phoenix green- soczyście zielony, jest bardziej wyprostowany i dość wysoki, ładnie faluje na wietrze i nieźle przezimował.
Brązow trawki też będą pasować do tych zieleni i żółcieni na rabacie.
Co myslisz ?

PS. A co to za zupka była na obiad ??