Czyli wychodzi na to , że mój pseudo sprzęt ALKO 2w1 tak naprawdę pełni funkcję elektrycznych grabek i trawnik na zdjęciu mógłby być o wiele ładniejszy, gdybym rzeczywiście wykonał prawdziwą wertykulację ? Patrzyłem noże w wertykulatorach innych droższych sprzętów niż mój i niestety nie różnią się one jakoś bardzo

Naprawdę wydawało mi się, że moje urządzenie jest naprawdę dobre i całkiem mocne. Mam dwie działki obok siebie i w zeszłym tygodniu wykonałem na działce eksperymentalnej (tej drugiej) pierwszy raz w życiu wertykulację i byłem naprawdę zadowolony. Trawy suchej było mnóstwo, ponieważ robiłem tam tylko aerację na początku zeszłego zesonu. Mam nadzieję, że na działce tej ze zdjęcia tej wygrabionej,uschniętej trawy będzie znacznie mniej gdyż aeracja była tutaj robiona w zeszłym sezonie 3 razy. Kurczę tak bardzo chciałbym dogodzić mojemu trawnikowi i byłem przekonany , że robię wszystko idealnie. Rodzice mówią, że mam " świra" na punkcie trawnika ,a także zaczynam mieć na punkcie całego ogrodu. Uwielbiam dosiewać, wycinać pojedyncze chwasy, korować krzewy, rabaty. Mamy w ogrodzie kilka drzew owocowych więc kiedy zaczynają spadać pierwsze liście kilka razy dziennie je zbieram ,żeby trawnik wyglądał idealnie i zadbanie. Niestety potem okazuje się, że trawnik jest słabo napowietrzony,pewnie też słabo podlany(brak systemu nawadniającego), ponieważ nawet jeśli w okresie suszy wieczorami podlewałem trawnik codziennie po kilka godzin do późnej nocy to i tak pewnie nie wszystko jest podlane dokładnie i wystarczająco. Widzę, że czeka mnie jeszcze dużo pracy i umiejętności do zdobycia. Dlatego liczę , że zajmiecie się mną, pewnie najmłodszym użytkownikiem na tym forum (mam 18 lat) i pomożecie doprowadzić mój trawnik do naprawdę fajnego stanu. Chęci nie brakuje, ponieważ uwielbiam robić coś w ogródku,a szczególnie pielęgnować trawnik. Koszę trawę nawet sąsiadom

Ekwipunek ogrodniczy też mam dosyć spory, tylko chyba średnio zaawansowany. Do nawozów, herbicydów, preparatów też mam całkiem dobry dostęp, bo moi rodzice mają firmę z nawozami i środkami ochrony roślin więc jest na czym zbudować mocny fundament dla mojego trawnika