Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

AnnaCh 23:21, 15 mar 2016

Katkak napisał(a)
Tak Aniu, ale nawet folijka nie pomogła. Nie lubi mnie werbena chyba, bo w zeszłym roku też mi się nie udało.
Ale z tego co pamiętam, to w końcu wyszła Ci wyrzucona
Ona strasznie długo kiełkuje, u mnie wyszły w zawrotnej ilości sztuk 3, posiałam drugie pudełeczko, a dziś widzę kolejne 4 w tym pierwszym, a już z miesiąc chyba są
sylwia_slomc... 23:35, 15 mar 2016

mojej werbeny jeszcze nie ma a cleome wchodzi , ale nie myślałam , że to takie maleństwa I chyba ziemiórki mi latają po mieszkaniu tylko od kuda one???
Edyta10 03:17, 16 mar 2016

Kasiu ale u Ciebie wiosna aż miło hortki też próbuję ukorzeniać, anabelki w domu trzymam,a limki w ogrodzie
krokusiki masz śliczne i pociesznego zająca
Mala_Mi 10:15, 16 mar 2016

Werbeny nie wyrzucaj.. urośnie... nawet w maju A jak już to rzuć ziemie na rabaty
Wnusio wzywa.. już się nasiedziałam na forum.
sylwia_slomc... 11:34, 16 mar 2016

Moja jak nie wylezie to zrobię tak jak Ania radzi
Mixtoorka 11:57, 16 mar 2016

Mala_Mi napisał(a)
Werbeny nie wyrzucaj.. urośnie... nawet w maju

Witam!
Widzę, że werbena nie tylko mnie nie lubi...choć mnie chyba wyjątkowo bo nie mam ani jednej jeszcze. Siane na początku lutego. Próbuje ponownie i też pod przykryciem. Może dzień za krótki? Słońca mało? ewentualnie też wyrzucę na rabatę ;D
Katkak 21:16, 16 mar 2016

Nallar napisał(a)
Kasiu, wstaw te patyczki hortek do chłodniejszego miejsca. Tracą zbyt wiele energii na produkcję liści, a powinny ją oszczędzać na korzonki.
Na zająca uważaj co by siewek nie schrupał.
Jeżówka była purpurowa.

Ewcia nie bardzo mam takie pomieszczenie. To grzeczny zajączek, siewek nie ruszy .
Katkak 21:18, 16 mar 2016

AnnaCh napisał(a)
Ale z tego co pamiętam, to w końcu wyszła Ci wyrzucona
Ona strasznie długo kiełkuje, u mnie wyszły w zawrotnej ilości sztuk 3, posiałam drugie pudełeczko, a dziś widzę kolejne 4 w tym pierwszym, a już z miesiąc chyba są

Tak Aniu, wyrzucona wyrosła. Tym razem też trochę powyrzucałam do ogrodu bo już mnie te parapety pozapychane nieudaną plantacją werbeny drażniły mocno .
Katkak 21:19, 16 mar 2016

Edyta10 napisał(a)
Kasiu ale u Ciebie wiosna aż miło hortki też próbuję ukorzeniać, anabelki w domu trzymam,a limki w ogrodzie
krokusiki masz śliczne i pociesznego zająca

Edyś ja trochę patoli mam w domu, a trochę w ogrodzie, w gruncie.,
Katkak 21:19, 16 mar 2016

Mala_Mi napisał(a)
Werbeny nie wyrzucaj.. urośnie... nawet w maju A jak już to rzuć ziemie na rabaty
Wnusio wzywa.. już się nasiedziałam na forum.

Ania trochę właśnie na rabaty powyrzucałam, a trochę jeszcze w domu mam, ale wkurza mnie ta werbena strasznie.