Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 13:19, 11 maj 2018

kaz742011 napisał(a)
Kurcze a u mnie żaden carex się nie rozsiewa . Tylko srylion siewek spipy mam.

Kasiu stipa też ładna, więc nie narzekaj u mnie odpukać stipa zimuje, siewki też są, ale w sumie pojedyńcze

Wracam kosić trawę, litości jaki upał
Kawa 13:48, 11 maj 2018

Paula jak zdażę i nie zapomnę dzisiaj to wyślę ci zdjecie ss na telefeon będe w domu ok 19

a te twoje trawki to na słonko czy zniosą słońce i później półcień?
iwka 13:50, 11 maj 2018

a mnie green dance w tym roku wkur....ła !!! paskudna jest, jeszcze raz chyba obetnę.
paulina_ns 15:40, 11 maj 2018

Kawa napisał(a)
Paula jak zdażę i nie zapomnę dzisiaj to wyślę ci zdjecie ss na telefeon będe w domu ok 19

a te twoje trawki to na słonko czy zniosą słońce i później półcień?

Ok super, jak coś przypomnę Ci jeszcze smskiem wiesz co Kamiś trudne pytanie mi zadajesz ja je mam w pełnym słońcu, nie wiem jak będą rosły w półcieniu.
paulina_ns 15:43, 11 maj 2018

iwka napisał(a)
a mnie green dance w tym roku wkur....ła !!! paskudna jest, jeszcze raz chyba obetnę.

No to Iwonko witaj w klubie Ciebie green dance, mnie ice dance ja swojej daje ostatnią szansę, wieczorkiem przeniosę ją do słońca, jak będzie dalej tak beznadziejna wywalam ją, już 3 lata się z nią cackam w tamtym roku nawet jej gnojowke zaserwowałam i dupa nic nie doceniła.
paulina_ns 18:14, 11 maj 2018

Padam dziewczyny dwa dni walki z chwastami, ale cały ogród ogarnięty, trawa skoszona, ice dance przesadzone, a teraz pada i wszystko podlewa No więc tak na chwilę obecną wygląda rozchodnikowa bez ice dance, wydaje mi się,że jest o wiele lepiej, ale.....coś mi na niej zazielono zastanawiam się co mogłabym na niej dodać, chociaż tutaj nie mam za dużego miejsca do popisu, rosną tam już rozchodniki, rozplenice, miskanty i hortki, także ścisk całkowity, no i zastanawiam się jeszcze, czy nie wysadzić z tego miejsca co drugiego rozchodnika,żeby nie tworzył takiej zielonej plamy, co o tym myślicie?

paulina_ns 18:19, 11 maj 2018

Ice dance powędrowało przed hortensje, tam słońca będzie miał pod dostatkiem tak, wiem,że jest blisko linii rabaty, będzie ona poszerzona jak skończę całośc.

Przycięłam jej tylko końcówki, a taką osiągnęła wysokość przez 3 lata chyba,że to jakaś miniaturkowa odmiana

No i pytanie nr 2, za hortensjami rosną róże co dać w szpalerze żeby pasowało do róż no i do ice dance? Zastanawiam się pomiędzy szałwią,a trawkami Silver sceptre, ale nie wiem jak one rosną, czy mi za dużo róż nie zasłonią? Kamilka proszę się wypowiedzieć
frezja 18:27, 11 maj 2018

Zmieniaj,zmieniaj fajnie się podgląda. U mnie podobny układ z hortkami i rozchodnikami.

mrokasia 18:35, 11 maj 2018

Ja jestem z Ice Dance póki co bardzo zadowolona. Mam ja od zeszłego roku. Pierwsze sadzonki ostro podzieliłam i w trakcie sezonu ładnie przybrały. Teraz ładnie odbijają. Mam je w półcieniu.
paulina_ns 18:51, 11 maj 2018

frezja napisał(a)
Zmieniaj,zmieniaj fajnie się podgląda. U mnie podobny układ z hortkami i rozchodnikami.

Ewka miało nie być przesadzania w tym roku, a wychodzi jak zawsze chociaż tyle,że roślin nie muszę kupować, tylko przekładam w inne miejsce też masz tak rozchodniki ściśnięte? Kurcze nie wiem, czy je tak zostawić zlane, czy porozdzielać...