Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Pszczelarnia 09:54, 16 maj 2018

Kasiu Bawario, uf, sadziłaś duże drzewko w sumie. Wystraszyłam się, że on tak szybko rośnie.
paulina_ns 10:04, 16 maj 2018

lindsay80 napisał(a)
Bardzo ładna ta rabata z fioletem, jak przywrotnik zakwitną będzie jeszcze ładniej!

Dziękuję też mi się podoba zastanawiam się,czy w dalszej części nie dodać tam brązowego rozchodnika, muszę go przesadzić w bardziej widoczne miejsce i myślę,że tam będzie pasował w połączeniu z kocimietką, szałwią no i tym przywrotnikiem.
paulina_ns 10:06, 16 maj 2018

Kasia_CS napisał(a)

Czyli za rok tez na 7 pąków mogę liczyć ? Chwastami się nie przejmuje absolutnie, bardziej tym, czy róż coś nie atakuje, bo posadzilam kilkanascie nowych krzaczkow i chciałoby się je zobaczyć w końcu u większości najlepsze pierwsze kwitnienie

Opcji powrotu mam kilka-pierwsza jest w czwartek po usg, druga -rodzę nie wiadomo kiedy i po 2dobach z malutką do.domku; trzecia- powrót do domu i czekanie na termin pewnie opcji nawet jest więcej ;:

Kasiu na pewno zobaczysz jak kwitną, szybciutko uwiniesz się z porodem i do domku trzymam mocno kciuki za Ciebie daj znać jak będzie już po
paulina_ns 10:10, 16 maj 2018

Kasiu piękne masz już okazy zobaczymy jakie będą moje, po cichutku liczę,że aż taki wielki kolos nie urośnie u mnie miejsca na inne klony już brak, wystarczy mi tyle ile mam muszę mieć miejsce na inne chciejstwa teraz chodzi za mną zielona hakone, muszę wymyślić co z nią połączyć,żeby pasowało do całości
paulina_ns 10:14, 16 maj 2018

Pszczelarnia napisał(a)
80 zł - 25 - 30 cm Zgroza.

Zrobię zdjęcie i pokażę. Chociaż to nie będzie poglądowe, bo miskanty dopiero u mnie startują.

No cena duża, ale czy nie warto ja najwięcej płaciłam za tego shirasawy, pozostałe kupiłam za niecałe 30 zł, nie zależało mi żeby były wielkie, przecież i tak urosną, może nie mają wielkich przyrostów rocznie, ale mi to akurat pasuje
paulina_ns 10:23, 16 maj 2018

Ból gardła powoli ustępuje,a mnie już w domu zaczyna nosić dzisiaj oddałam na szybko sąsiadce czerwoną azalie, nie wiem czemu, ale jakoś denerwują mnie mocne kolory w ogrodzie, w jej miejsce posadziłam piwonie gardenie będzie miała tam dużo słońca,a chyba piwonie to lubią muszę w końcu zamówić trawy,żeby skończyć koło i mam jeszcze maleńki kawałek do skończenia przy kocimiętce i przywrotniku, ale to na spokojnie muszę tam darń ściągnąć a na to siły jeszcze nie mam. Zastanawiam się, czy nie dać tam zielonę hakone, brązowego rozchodnika i zostanie mi jeszcze miejsce na jedną roślinę i zakończeniem rabaty będzie trawka, jakiś miskant tylko jeszcze nie wiem jaki. Nie wiem co tam dać jakąś hortke? kusi mnie anabell, ale one jakoś u mnie nie chcą rosnąć, nie wiem co robię z nimi źle :/. Co jeszcze może pasować do zielonej hakonki i brązowego rozchodnika?
frezja 11:38, 16 maj 2018

paulina_ns napisał(a)
Leżę w łóżku i się nudzę,więc pomęczę Was trochę zdjęciami

Moje ukochane piwonie z niecierpliwością na nie czekam

Piwonia Sarah Bernhardt najładniej u mnie rośnie

Mam te same donice
paulina_ns 11:55, 16 maj 2018

frezja napisał(a)

Mam te same donice

Donica stoi pusta jeszcze w tym sezonie kwiatów nie sadziłam ,póki co w dwóch tylko bratki stoją może w przyszłym tygodniu po jakieś pelargonie się wybiorę
MirellaB 12:37, 16 maj 2018

Paulinka nie pozbywaj się kolorów z ogrodu. W zeszłym roku wydawałam dużo kolorowych roślin, bo chciałam mieć ogród z ograniczonymi kolorami i wiesz co nie odpowiada mi to absolutnie. Ogród za bardzo zielony, smutny, nudny. Teraz na nowo wprowadzam kolory.
Będziesz żałowała, a wiesz, że nadajemy na tych samych falach ogrodowych. Zatęsknisz za burzą kolorów
zoja 12:39, 16 maj 2018

Paulina ja pomyślałam dokładnie to samo co Mirella
tylko tak nie chciałam wprost pisać...
Twój ogród jest piękny - szkoda go tak 'zabiedzić'