Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

frezja 13:57, 16 maj 2018

Zostaw ze 2 zakątki w kolorze i obserwuj szkoda się pozbywać radości, jaką niesie kolor.
paulina_ns 14:35, 16 maj 2018

MirellaB napisał(a)
Paulinka nie pozbywaj się kolorów z ogrodu. W zeszłym roku wydawałam dużo kolorowych roślin, bo chciałam mieć ogród z ograniczonymi kolorami i wiesz co nie odpowiada mi to absolutnie. Ogród za bardzo zielony, smutny, nudny. Teraz na nowo wprowadzam kolory.
Będziesz żałowała, a wiesz, że nadajemy na tych samych falach ogrodowych. Zatęsknisz za burzą kolorów

Mirelka za dużo kolorów to ja się nie pozbywam, miałam tylko w kolorze czerwona azalie cała reszta zostaje kolory dojdą jak zaczną kwitnąć róże, piwonie,pojawiają się hortensje i to mi wystarczy. Nie wiem czemu, ale kolorowe Rh, azalie lubię oglądać u innych u siebie ich nie lubię. W każdym miejscu oprócz rozchodnikowej mam jakiś kolor, co prawda głównie bordo, ale jakoś te kolory najbardziej podobają mi się w ogrodzie
paulina_ns 14:38, 16 maj 2018

zoja napisał(a)
Paulina ja pomyślałam dokładnie to samo co Mirella
tylko tak nie chciałam wprost pisać...
Twój ogród jest piękny - szkoda go tak 'zabiedzić'

Zoju to tylko jedna azalia, która i tak kwitła teraz kilka dni, a później była zielonym, drazniącym mnie krzewem nic więcej z ogrodu nie usuwam, cała reszta zostaje
zoja 14:42, 16 maj 2018

paulina_ns napisał(a)

Zoju to tylko jedna azalia, która i tak kwitła teraz kilka dni, a później była zielonym, drazniącym mnie krzewem nic więcej z ogrodu nie usuwam, cała reszta zostaje

no widzisz, a nastraszyłaś nas, że kolory wywalasz
trzeba było napisać, że azali się pozbywasz bo nie lubisz jej koloru
paulina_ns 14:43, 16 maj 2018

frezja napisał(a)
Zostaw ze 2 zakątki w kolorze i obserwuj szkoda się pozbywać radości, jaką niesie kolor.

Ewka wszystko zostaje jak jest, przy tarasowej mam kolorowe piwonie, kolor żółty, zielony, w większości miejscach mam róże, które są różnych kolorów, tego się nie pozbywam, będzie w lecie kolorowo na pewno teraz jest głównie zielono, nie mam kolorowych bylin, Rh, azalii nie mam też już miejsca, by je mieć
MirellaB 14:43, 16 maj 2018

paulina_ns napisał(a)

Mirelka za dużo kolorów to ja się nie pozbywam, miałam tylko w kolorze czerwona azalie cała reszta zostaje kolory dojdą jak zaczną kwitnąć róże, piwonie,pojawiają się hortensje i to mi wystarczy. Nie wiem czemu, ale kolorowe Rh, azalie lubię oglądać u innych u siebie ich nie lubię. W każdym miejscu oprócz rozchodnikowej mam jakiś kolor, co prawda głównie bordo, ale jakoś te kolory najbardziej podobają mi się w ogrodzie

A ja właśnie żałuję, że czerwonego rh nie kupiłam tylko różowy i fioletowy
No cóż może w przyszłym roku znajdę miejsce na czerwonego.
Póki co żurawki krwiste kwitną mi na czerwono
paulina_ns 14:46, 16 maj 2018

zoja napisał(a)

no widzisz, a nastraszyłaś nas, że kolory wywalasz
trzeba było napisać, że azali się pozbywasz bo nie lubisz jej koloru

Źle to ujęłam, głównie chodziło mi o azalie, ale w sumie ogólnie teraz to u mnie głównie zielono, u Ciebie pełno kolorowych bylin u mnie orliki i szałwia hihi, ale co ja poradzę więcej już upychac nie chce, już tak wszędzie pełen ścisk
paulina_ns 14:48, 16 maj 2018

MirellaB napisał(a)

A ja właśnie żałuję, że czerwonego rh nie kupiłam tylko różowy i fioletowy
No cóż może w przyszłym roku znajdę miejsce na czerwonego.
Póki co żurawki krwiste kwitną mi na czerwono

No to tym razem mamy odwrotnie, mnie kolor czerwony drażnił, za to na fioletową azalie bym się już skusiła, akurat fiolet, niebieski uwielbiam w ogrodzie
paulina_ns 14:57, 16 maj 2018

Dzisiaj u nas cały dzień deszczowy w końcu zebrałam się w sobie i zrobiłam zamówienie u Finki zamówiłam seslerię jesienną dla siebie w sumie tylko 5 szt tyle potrzebuje, by skończyć koło z wiązem dla Joli 8 tyle sobie życzyła bardzo chciałam zieloną hakone, niestety okazało się,że jej nie mają, dopiero będzie w lecie, podzwoniłam więc po lokalnych szkółkach i oczywiście nigdzie nie mają, zrezygnowana więc zaczęłam się już zastanawiać, czy nie zamówić innej odmiany, gdy zadzwonił telefon z informacją,że Pani znalazła dla mnie 3 sztuki tej zielonej ale się ucieszyłam uwielbiam robić tam zakupy,miły kontakt, co bym u nich nie zamówiła świetnie rośnie, rośliny zadbane czego można chcieć więcej czekam, więc z niecierpliwością na przesyłkę, oby dotarła jak męża w domu nie będzie
anabuko1 15:08, 16 maj 2018

Piwonie zapowiadają się pięknie.
Ja mam sporo krzaczków .Ale tylko kilka będzie kwitlo.jakaś 1/3 z tego co jest.