Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

mrokasia 16:21, 16 maj 2018

Paulina, napisałam do Ciebie w wątku u Wioli o namiar na zieloną hakone ale teraz u Ciebie doczytałam, że mieli tylko 3 sztuki...

Trzymam kciuki za nieobecność i ślepotę przejściową eMa .
paulina_ns 16:33, 16 maj 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

A ja go stawiam zawsze przed faktem dokonanym mniej gadania

No właśnie też wolałabym,żeby zauważył jak już będzie posadzone
paulina_ns 16:39, 16 maj 2018

mrokasia napisał(a)
Paulina, napisałam do Ciebie w wątku u Wioli o namiar na zieloną hakone ale teraz u Ciebie doczytałam, że mieli tylko 3 sztuki...

Trzymam kciuki za nieobecność i ślepotę przejściową eMa .

Kasiu strasznie ciężko ją dostać, są ale te żółte odmiany jakbyś chciała. Będą ale dopiero w sezonie. No udało się Pani znaleźć dla mnie 3 sadzonki .

A co do ślepoty, pewnie zauważy, ale zawsze mogę powiedzieć,że dostałam np od Kamilki albo Joli , on wie,że tak się roślinami nie raz wymieniamy , a jak już paczka przyjdzie to dupa
zoja 16:53, 16 maj 2018

solidarnosc na o dziala
Catalinasdiary 16:54, 16 maj 2018

Dziewczyny, a Wy tak serio, czy żartem?

Bo jak serio to naprawdę Wam współczuję :*
paulina_ns napisał(a)

Kasiu strasznie ciężko ją dostać, są ale te żółte odmiany jakbyś chciała. Będą ale dopiero w sezonie. No udało się Pani znaleźć dla mnie 3 sadzonki .

A co do ślepoty, pewnie zauważy, ale zawsze mogę powiedzieć,że dostałam np od Kamilki albo Joli , on wie,że tak się roślinami nie raz wymieniamy , a jak już paczka przyjdzie to dupa
KasiaBawaria 17:07, 16 maj 2018

paulina_ns napisał(a)
Kasiu piękne masz już okazy zobaczymy jakie będą moje, po cichutku liczę,że aż taki wielki kolos nie urośnie u mnie miejsca na inne klony już brak, wystarczy mi tyle ile mam muszę mieć miejsce na inne chciejstwa teraz chodzi za mną zielona hakone, muszę wymyślić co z nią połączyć,żeby pasowało do całości

Ja w tym roku posadzilam pod hortensjami hakone albostricta a pod tym klonem wlasnie zwykla zielona
alis 17:12, 16 maj 2018

paulina_ns napisał(a)
Dzisiaj u nas cały dzień deszczowy w końcu zebrałam się w sobie i zrobiłam zamówienie u Finki zamówiłam seslerię jesienną dla siebie w sumie tylko 5 szt tyle potrzebuje, by skończyć koło z wiązem dla Joli 8 tyle sobie życzyła bardzo chciałam zieloną hakone, niestety okazało się,że jej nie mają, dopiero będzie w lecie, podzwoniłam więc po lokalnych szkółkach i oczywiście nigdzie nie mają, zrezygnowana więc zaczęłam się już zastanawiać, czy nie zamówić innej odmiany, gdy zadzwonił telefon z informacją,że Pani znalazła dla mnie 3 sztuki tej zielonej ale się ucieszyłam uwielbiam robić tam zakupy,miły kontakt, co bym u nich nie zamówiła świetnie rośnie, rośliny zadbane czego można chcieć więcej czekam, więc z niecierpliwością na przesyłkę, oby dotarła jak męża w domu nie będzie

Mój eM nie robi mi problemu z roślinami i nowymi zamówieniami Jedynie trawnika żałuje na nowe rabaty, ale też umiarkowanie
Paula, daj namiary na Finkę
paulina_ns 17:28, 16 maj 2018

Catalinasdiary napisał(a)
Dziewczyny, a Wy tak serio, czy żartem?

Bo jak serio to naprawdę Wam współczuję :*

Pół serio, pół żartem mój zawsze narzeka,że tyle tego kupuje i za gęsto sadzę, na zakupy reaguje różnie raz sam mnie na nie zabiera, a raz marudzi,że co chwile coś kupuje ogólnie efekty chwali i ciągle powtarza,że jest pięknie
paulina_ns 17:29, 16 maj 2018

KasiaBawaria napisał(a)

Ja w tym roku posadzilam pod hortensjami hakone albostricta a pod tym klonem wlasnie zwykla zielona

Kasiu pokażesz zieloną jak obecnie wygląda? Na necie pełno zdjęć, ale w sumie nic konkretnego na temat tej odmiany.
paulina_ns 17:34, 16 maj 2018

alis napisał(a)

Mój eM nie robi mi problemu z roślinami i nowymi zamówieniami Jedynie trawnika żałuje na nowe rabaty, ale też umiarkowanie
Paula, daj namiary na Finkę

Może Alicjo mniej ich kupujesz niż ja u mnie co chwile coś nowego się pojawia,ale kończę powoli z tym, obsadze co mam do obsadzenia i odpoczynek

Do godzinki napisze Ci namiary na priv