Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 06:44, 17 maj 2018

Anitka napisał(a)
Ja mam zieloną hakone 'Nicolas', ale kupowałam stacjonarnie. Takie zwykłej nigdzie nie spotkała.
Oby modlitwy za dotarcie paczuszki pod nieobecność eM zostały wysłuchane
Ja pod nieobecność eM robię rewolucje w ogrodzie lub domu Bywa, że niektórych nie zauważa.

Anitko ja też dokładnie nie wiem jaka ona będzie, dostałam tylko informacje,że udało się Pani znaleźć zieloną ja w tych hakone trochę się gubię niby wszędzie piszą,że zielona jest zwykła i tylko jedna,a teraz okazuje się,że jest jeszcze zielona Nicolas trudno już jaka będzie to będzie, najważniejsze,żeby ładnie rosła i mnie nie denerwowała

A co do modlitw jestem już spokojna, paczka jutro mam nadzieję dojdzie,a męża nie będzie

Edit. Teraz właśnie patrzę,że mają w swojej ofercie zieloną jeszcze greenhills, Nicolasa nie mają, więc pewnie albo będzie ta smukła, albo ta greenhills.
jolanka 07:17, 17 maj 2018

Paulina, pokazałam u siebie Desdemonę.
paulina_ns 07:51, 17 maj 2018

jolanka napisał(a)
Paulina, pokazałam u siebie Desdemonę.

Lecę
KasiaBawaria 09:09, 17 maj 2018

paulina_ns napisał(a)

Kasiu pokażesz zieloną jak obecnie wygląda? Na necie pełno zdjęć, ale w sumie nic konkretnego na temat tej odmiany.

Powiem ci, ze mnie zaskoczyla. Nie daje tak po oczach jak aureola ale jest jasniejsza i na tle ciemnej zieleni hortensji bedzie ladnie wygladac. Narazie to malutkie sadzonki, ale juz za dwa lata zarosnie pewnie spora czesc rabaty.

A klinika japonskiego tnelam pierwsze 4 lata bardzo mocno, bo tyle przemarzalo. I pomimo takiego mocnego ciecia urosl moim zdaniem szybko.
KasiaBawaria 09:10, 17 maj 2018

Zielona hakone jest jeszcze beni kaze Tylko inaczej przebarwia sie jesienia. Na czerwono. U mnie zimuje bez problemu.
Iwona100 10:31, 17 maj 2018

Paula - mogę prosić o dokładny namiar na Finkę.Chcę zamówić seslerię jesienną.
Wiolka5_7 11:08, 17 maj 2018

KasiaBawaria napisał(a)

Powiem ci, ze mnie zaskoczyla. Nie daje tak po oczach jak aureola ale jest jasniejsza i na tle ciemnej zieleni hortensji bedzie ladnie wygladac. Narazie to malutkie sadzonki, ale juz za dwa lata zarosnie pewnie spora czesc rabaty.

A klinika japonskiego tnelam pierwsze 4 lata bardzo mocno, bo tyle przemarzalo. I pomimo takiego mocnego ciecia urosl moim zdaniem szybko.

Mam taką samą hakonkę to Albostriata, u mnie właśnie 3 sezon zaczęła i jest duża, rośnie najszybciej od Aureoli i All gold
paulina_ns 11:23, 17 maj 2018

KasiaBawaria napisał(a)

Śliczna mi właśnie najbardziej podoba się zielona, chociaż ostatnio kupiłam all Gold i też jest fajna. Ciekawa jestem jakie sadzonki przyjdą, już nie mogę się doczekać, chociaż u nas kolejny dzień pada i nawet nie mam jak miejsca im przygotować

A klon jak urośnie sporo, najwyżej przesadze inne rośliny obok niego, ale i tak mam nadzieję,że będzie powoli przybierał na masie
paulina_ns 11:28, 17 maj 2018

KasiaBawaria napisał(a)
Zielona hakone jest jeszcze beni kaze Tylko inaczej przebarwia sie jesienia. Na czerwono. U mnie zimuje bez problemu.

No proszę także trochę tych zielonych odmian jest, jak przyjdą wstawię zdjęcia pomożecie mi w nazwie odmiany
paulina_ns 11:34, 17 maj 2018

Iwona100 napisał(a)
Paula - mogę prosić o dokładny namiar na Finkę.Chcę zamówić seslerię jesienną.

Iwonko napisałam Ci priv