U mnie hakone rosnie na piaszczystej glinie. Ale w dolek dostala duzo kompostu, piasku i ziemi z worka. Tylko w pierwszym roku jest wybredna, potem rosnie jak chwast. I choc rozrasta sie przez rozlogi, to przy wykopaniu kepy wszystko sie wykopuje i praktycznie nic nie zostaje w ziemi.
Ja swoja w tym roku podzielilam. Rosnie na sloncu. Beni kaze tez. Niedlugo bedzie sie przewieszac, tak mysle jeszcze z tydzien.
Nawet nie wiedziałam,że masz i to jeszcze zieloną, gdzieś nabyła spowiadaj się szybko no ja właśnie trochę się ich boję co to będzie u mnie po zimie, czy w ogóle wyjdą wiesz,że u mnie ciężka glina i nie wszystkim trawom to pasuje.
Ile ma ta hakone? Ja w tym roku posadzilam all goldy i sa mikroskopijne. Gliniasta gleba to chyba norma na bawarii-tez taka mam. Ale jestem pocieszona- skoro u Ciebie tak pieknie rosnie, moze i moje mnie nie zawioda
Kurcze zjadło mi kolejny post. Cześć . Pytałaś o hakonechloa greenhiils. Zielona, listków nie przypala (rośnie u nie w pełnym słońcu), startuje wiosną szybko i zaczęła ładnie przyrastać. Będzie Pani zadowolona