Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 16:58, 17 maj 2018

Rejzi napisał(a)

mniammm owocki beda

Będą, będą dzieci się już cieszą
paulina_ns 17:00, 17 maj 2018

roma2 napisał(a)
Kurcze zjadło mi kolejny post. Cześć . Pytałaś o hakonechloa greenhiils. Zielona, listków nie przypala (rośnie u nie w pełnym słońcu), startuje wiosną szybko i zaczęła ładnie przyrastać. Będzie Pani zadowolona

Lejesz miód na moje serce takimi słowami to bardzo dobra wiadomość, bardzo mało informacji jest na jej temat i ciężko się czegoś dowiedzieć na jej temat. Dziękuję za informację
Makao_J 17:15, 17 maj 2018

Hakone Greenhiils. Zapisuję

Gdzie zamawiałaś?
paulina_ns 17:20, 17 maj 2018

Makao_J napisał(a)
Hakone Greenhiils. Zapisuję

Gdzie zamawiałaś?

Aniu u Finki, ale nie wiem, czy będzie jeszcze miała,najpierw mi powiedziała,że nie ma,że dopiero w lecie będą, a później oddzwoniła,że udało jej się znaleźć 3 sztuki
Anitka 19:51, 17 maj 2018

paulina_ns napisał(a)

Anitko ja też dokładnie nie wiem jaka ona będzie, dostałam tylko informacje,że udało się Pani znaleźć zieloną ja w tych hakone trochę się gubię niby wszędzie piszą,że zielona jest zwykła i tylko jedna,a teraz okazuje się,że jest jeszcze zielona Nicolas trudno już jaka będzie to będzie, najważniejsze,żeby ładnie rosła i mnie nie denerwowała

A co do modlitw jestem już spokojna, paczka jutro mam nadzieję dojdzie,a męża nie będzie

Edit. Teraz właśnie patrzę,że mają w swojej ofercie zieloną jeszcze greenhills, Nicolasa nie mają, więc pewnie albo będzie ta smukła, albo ta greenhills.

To tak jak z przywrotnikiem. Myślałam zawsze, że jest jeden a okazuje, się jest kilka odmian ale niektóre nie do kupienia
To trzymam kciuki, żeby jutro nie padało i przed powrotem eM wszystko co w paczuszce będzie "naturalnie" i od "dłuższego czasu" rosło już w ogrodzie
Magleska 19:56, 17 maj 2018

chciałam hakonki nicolas dokupić i nigdzie nie ma ....potrzebuję dosadzić przy schodach ,bo 3 po zimie padły -może po 2 zdzbła mają .....
pokaż swoje pliss
paulina_ns 20:08, 17 maj 2018

Anitka napisał(a)

To tak jak z przywrotnikiem. Myślałam zawsze, że jest jeden a okazuje, się jest kilka odmian ale niektóre nie do kupienia
To trzymam kciuki, żeby jutro nie padało i przed powrotem eM wszystko co w paczuszce będzie "naturalnie" i od "dłuższego czasu" rosło już w ogrodzie

Wiosną właśnie kupowałam przywrotnika i dokształciłam się w temacie,że jest go kilka odmian no cóż człowiek uczy się całe życie dziękuję za życzenia oby się spełniły, sama sobie tego życzę chociaż może być ciężko strasznie mokro, pasowało by mi zaczekać jak trochę ziemia obeschnie mam czas do soboty, a jeszcze chcąc posadzić hakonki muszę darń ściągnąć może będzie jak z piwonią, wczoraj przyjechał od razu zauważył,że coś nowego przy tarasie posadziłam ( tylko dlatego,że czarna ziemia była na wierzchu) powiedziałam,że nic nowego tam nie ma,że tylko azalie sąsiadce dałam, poszedł drugi raz mówi no faktycznie,że czemu,że taka ładna była, a że jest w jej miejsce nowa piwonia już nie zauważył .
paulina_ns 20:11, 17 maj 2018

Magleska napisał(a)
chciałam hakonki nicolas dokupić i nigdzie nie ma ....potrzebuję dosadzić przy schodach ,bo 3 po zimie padły -może po 2 zdzbła mają .....
pokaż swoje pliss

Madziu może jeszcze ruszą, jak dwa dźbła mają, ja bym poczekała. Pokaże ,pokażę, ale najpierw musi paczka do mnie dojść
Anusia 21:58, 17 maj 2018

Widzę była dyskusja na temat hakone zielonej. Chętnie skorzystam i pozapisuję nazwy. Poszukuję na przed ogródek. Żółta u mnie na bank nie przetrzyma.
Iwona100 22:00, 17 maj 2018

Bardzo dziękuję Paula za namiar na Finkę .Już tam dzwoniłam .Mają przysłać ofertę.