Super Iwonko, myślę,że będziesz zadowolona z zakupów u nich, mają na prawdę ładne sadzonki, a nawet jak coś jest nie tak Pani nie wysyła tylko informuję o wszystkim
Aniu już trochę dyskusji na ich temat było i dużo osób wypowiadało się,że aureola też fajnie rośnie nawet w pełnym słońcu. Ja testuje na razie all Gold posadziłam w pełnym słońcu, ale codziennie ją podlewam i zobaczymy
Reizi - tylko ja naprawde duzo kompostu daje i piasku. Wszystkim roslinom, bo ta gleba w czasie upalow to twarda skorupa i np. trawnik umiera jak go nie podlewam. Korzenie nie maja tlenu.Ile ma?Chyba 4 lata. Szybko rosnie jak na hakone Po prawej stronie tez sa 4 male czesci tej rosliny. Tu nie podzielona. Tutaj w tle ja widac. Dla mnie jej sila wzrostu to zaleta. Latwo nad nia zapanowac. Gdyby za szybko rosla, bylaby ciagla walka o rozlogi
Paulina- nie podlewaj codziennie, bo nie wytworzy porzadnych korzeni i zle albo wcale nie przezimuje. Ja swoje swiezo podzielone podlewam co 5 dni, ale mam dosyc ciezka ziemie. Ona nie lubi nadmiaru wilgoci. U mnie wszystkie sa na na patelni Starsze okazy nie podlewam wogole. Chyba ze miesiac nie pada, jak teraz.
A dlaczego?Za zimno u was? My mieszkamy na 600m.p.p.m. Zimy sa srogie, bo nawet mielismy -34 stopnie 5 lat temu i zimuja u mnie wszystkie.Wazne, by byly dobrze ukorzenione przed zima. Sadzenie wiosenne to mus.
No ja wczoraj po pracy chciałam se porobić cosik i co zaczynałam plewienie, to zaczynało padać, po którymś razie stwierdziłam, że nie ma to sensu, więc poszłam ogarniać dom, zawsze jakieś plusy pozdrawiam i miłego dzionka