Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

asiak 12:30, 11 cze 2018

paulina_ns napisał(a)

Kamilka no właśnie się zastanawiam...potrzebuję w sumie dwóch róż, jednej pnącej, a drugiej żeby do koła dać. Więcej nie wcisnę, dzisiaj pojechałam kupić mospilan i skusiłam się jeszcze na maleńką novalis a Tobie jakie chodzą po głowie?

Paulinko, ślicznie u Ciebie
Ja już nic nie kupuję, wszystko mi się tak rozrosło, że nie mam miejsca
Kawa 12:56, 11 cze 2018

Nie wiem
chwilowo myślę
paulina_ns 13:39, 11 cze 2018

MirellaB napisał(a)

Paulinka też masz takie dobre serce dla roślin jak ja - szkoda wywalić jak roślinka chce żyć

Jakie jeszcze róże planujesz kupić? Pamiętam jak nie miałaś ich wcale i zaczynałaś dopiero z nimi przygodę, a teraz to z Ciebie prawdziwa różana miłośniczka

Mirelka myślę o William Shakespeare 2000 i potrzebuje jeszcze pnącej i zastanawiam się nad różą Louise odier, no i chodzi mi jeszcze po głowie aphrodite, ale do niej mam mieszane uczucia, nie wiem z czym ją skomponować i gdzie ją w ogóle wcisnąć. Oj pamiętam jaką byłam przeciwniczką róż chociaż powiem szczerze,że w tym roku wyjątkowo mnie denerwują, mszyc pełno, kwiaty też jakby schorowane kupiłam dzisiaj oprysk, bo już siły nie mam.
paulina_ns 13:48, 11 cze 2018

asiak napisał(a)

Paulinko, ślicznie u Ciebie
Ja już nic nie kupuję, wszystko mi się tak rozrosło, że nie mam miejsca

Asiu u mnie niestety już też zostało mi miejsce jeszcze może na 3 różyczki, ale boję się,że jak mi się to wszystko rozrośnie to będą jedne rośliny na drugich rosły
paulina_ns 13:49, 11 cze 2018

Kawa napisał(a)
Nie wiem
chwilowo myślę

To jak się namyślisz pisz do Joli
paulina_ns 13:52, 11 cze 2018

Wróciłam z chłopcami ze szkoły, pies szaleje w domu i patrzy na taras, zaglądam, a tam taki ledwo ciepły bidulek leży, nie wiem czy dobrze zrobiłam położyłam go do koszyczka na tarasie, po godzinie odleciał, więc chyba dobrze co to za ptaszek?

asiak 13:53, 11 cze 2018

paulina_ns napisał(a)

ale boję się,że jak mi się to wszystko rozrośnie to będą jedne rośliny na drugich rosły

No, właśnie... Jak sadzimy młode roślinki, to wydaje się, że mają dużo miejsca
A na drugi rok, tak jak piszesz, jedne na drugich
Ja ze swojej rabaty z różami Baronessa przesadzam przetaczniki, bo zagłuszyły mi róże całkowicie
paulina_ns 14:42, 11 cze 2018

asiak napisał(a)

No, właśnie... Jak sadzimy młode roślinki, to wydaje się, że mają dużo miejsca
A na drugi rok, tak jak piszesz, jedne na drugich
Ja ze swojej rabaty z różami Baronessa przesadzam przetaczniki, bo zagłuszyły mi róże całkowicie

Asiu sadzimy blisko, bo każdy chce osiągnąć szybko ładny efekt mi przetacznik też zdominował róże, ale liczę,że w przyszłym roku róże jeszcze podrosną mistrzostwo u mnie to część rabaty z przewrotnikiem, kocimietką i różami popatrz tam w kocimietce rosną munstead i róża Princess Anne

Chyba kocimietke w środku będą musiała z tamtąd usunąć

paulina_ns 14:47, 11 cze 2018

I mój nowy dzisiejszy nabytek, oczywiście oprócz mospilanu po którego pojechałam róża novalis uwielbiam taki kolor róż, lavender jestem zachwycona, mam nadzieję,że i ta różyczka mnie nie zawiedzie swoim kolorem

Miejscem docelowym dla niej będzie wśród miskantow, tylko muszę jeżówkę przesadzić, mam nadzieję,że mi jej miskanty nie pożrą
asiak 14:51, 11 cze 2018

paulina_ns napisał(a)

Asiu sadzimy blisko, bo każdy chce osiągnąć szybko ładny efekt

Otóż to...