Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Magleska 22:48, 11 cze 2018

Macham Paulinko
Fotki śliczne obejrzałam bardzo mi się podoba ta różyczka z białym przetacznikem - idealne połączenie

.....Ptaszek fajnie ,że zdążył odfrunął

Moje różyczki jakieś chorowite , mszyc pełno - popryskalam i muszę coś na plamistość zastosować ......
odżywkę tez dałam ,ale szału nie ma
paulina_ns 22:50, 11 cze 2018

_Martini_ napisał(a)
Masz bardzo ładną kolekcje różaną. Połowę mam też u siebie toteż fajnie jest porównać. A mi się Bonica podoba w kadrowanych zdjęciach, a na żywo nie za bardzo i też nie wiem dlaczego. To jakieś podobne odczucia mamy.

Martynka no widzisz, a już myślałam,że tylko ja taka wybredna jestem już w tamtym roku miałam co do niej wątpliwości, ale dałam jej szansę, w tym niestety też mnie zawiodła nie podobają mi się jej kwiaty, są w sumie jak dla mnie takie nijakie, sypią się już na drugi dzień, śmiecą wszędzie, a i budowa krzaku daje wiele do życzenia, nie wiem czy jesienią nie zastąpię ją inną różą.
_Martini_ 22:54, 11 cze 2018

No chyba, że lepiej poradzi sobie w innym miejscu, może bardziej w cieniu. Ale w sumie ja tak samo mam z Mainzerem. W tym roku wyoutuję go gdzieś na tył, żeby był niewidoczny, bo jak można trzeci rok z rzędu wydać jeden kwiat?!
Iwona100 23:01, 11 cze 2018

paulina_ns napisał(a)

Iwonko wybacz już przemęczenie, myślałam,że to Ania z ogrodu z rzeźbą mi napisała, a nie wiem czemu Twój avatarek zawsze mi się z nią kojarzy

Nic się nie stało. A piękny Ogród z rzeźbą też często odwiedzam.
Marzenaka 23:06, 11 cze 2018

Nie wiedziałam, że masz tyle róż! Piękne są. Ogród faktycznie nabiera dojrzałego wyglądu, naprawdę dobrze się prezentuje.
MirellaB 23:32, 11 cze 2018

Ja dzisiaj też zielsko wyrywałam. Wczoraj pierwszy solidny deszcz od ponad trzech miesięcy podlał ogród to zielsko dobrze się wyrywało.

Masz dużo pięknych róż i ładnie zestawionych
Kasia_CS 06:41, 12 cze 2018

Piękne różyczki! A najbardziej to mnie zaskoczyłas kwiat anabelki! Juz taki?!
Kasiolaaa 07:19, 12 cze 2018

Paulinko ja wczoraj 4 oprysk robilam na rozach sucho jak pieprz ale mszyce grasują
paulina_ns 11:07, 12 cze 2018

_Martini_ napisał(a)
No chyba, że lepiej poradzi sobie w innym miejscu, może bardziej w cieniu. Ale w sumie ja tak samo mam z Mainzerem. W tym roku wyoutuję go gdzieś na tył, żeby był niewidoczny, bo jak można trzeci rok z rzędu wydać jeden kwiat?!

Martynka u mnie lavender rośnie w pełnym sloncu, a nawoziłaś ją wiosną? U mnie dostała nawóz, później podlałam ją jeszcze gnojówką z pokrzyw. Z różami właśnie nie ma reguły u jednych mogą pięknie kwitnąć u drugich już nie.
paulina_ns 11:09, 12 cze 2018

Magleska napisał(a)
Macham Paulinko
Fotki śliczne obejrzałam bardzo mi się podoba ta różyczka z białym przetacznikem - idealne połączenie

.....Ptaszek fajnie ,że zdążył odfrunął

Moje różyczki jakieś chorowite , mszyc pełno - popryskalam i muszę coś na plamistość zastosować ......
odżywkę tez dałam ,ale szału nie ma

Madziu odmachowuję daj spokój w tym roku pełno dziadostwa na rożach, wczoraj zrobiłam oprysk dzisiaj zauważyłam,że mszyce zginęły, muszę teraz jeszcze ładnie róże z nich oczyścić i mam nadzieję,że przez jakiś czas spokój będzie z nimi.