Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

BasiaLT 12:46, 21 sie 2018

paulina_ns napisał(a)

Dzięki Basiu faktycznie jest bardzo silnym akcentem kolorystycznym na rabacie, widoczna już z daleka. Nie jesteś miłośniczką róż? no wiesz co, ja je uwielbiam chociaż drażnią mnie jak chorują.

No właśnie dlatego nie mam róż że z nimi tyle zachodu, ciągle walka z jakimiś szkodnikami i grzybami, przycinanie, nawożenie i zabezpieczanie przed zimą. Nie bardzo mam czas się tak bawić.
BasiaLT 12:47, 21 sie 2018

paulina_ns napisał(a)
No i zadyniowałam się na amen dzisiejsze zbiory i co ja mam z tymi dyniami począć? Czy jak bym je schowała do chłodniejszego miejsca dotrwają do końca września? Posłużyły by wtedy jako jesienne dekoracje innego pomysłu na nie nie mam

Dodam,że to jeszcze nie wszystkie pozostałe dalej dojrzewają w kompostowniku

Śliczne dynie, to chyba hokkaido? u mnie niestety dynie popaliło słońce. Zostaw w chłodnym na dekoracje.
basia3012 14:15, 21 sie 2018

Paulinko, przepiękne te Twoje róże. A kanciki super. Szkoda, że ja mam kostkę . Mogłam zostawić kanciki. A tak to mam trawę między kostkami i nie za bardzo to wygląda. Ale człowiek całe życie się uczy a i tak umiera głupi. Najtrudniej jest podjąć decyzję o oduczaniu dziecka od smoka. Jak już się podejmie to z górki. Gratuluję. Trzymam kciuki.
Pozdrawiam serdecznie.
eVka 14:54, 21 sie 2018

paulina_ns napisał(a)
I obecnie moja ulubienica, zakupiona w tym roku, sporo urosła ciekawa jestem jaka będzie w następnym sezonie - róża Minerva

Miłego dnia

Dziękuję Ci za to zdjęcie, róża Minervai hortki (to chyba Vanilki?) idealny duet
paulina_ns 15:49, 21 sie 2018

BasiaLT napisał(a)

No właśnie dlatego nie mam róż że z nimi tyle zachodu, ciągle walka z jakimiś szkodnikami i grzybami, przycinanie, nawożenie i zabezpieczanie przed zimą. Nie bardzo mam czas się tak bawić.

To prawda trochę zachodu z nimi jest, dlatego najlepiej sadzić je tak, żeby liście miały zasłonięte innymi roślinami i wtedy tak nie straszą

A co do dyni nie mam pojęcia jaka to odmiana, ja jej nawet nie sadziłam sama wysiała się w kompostowniku może powędrowało jakieś nasionko z wiatrem od sąsiadów schowałam je w chłodniejsze miejsce i mam nadzieję poczekają do jesieni.
paulina_ns 15:57, 21 sie 2018

basia3012 napisał(a)
Paulinko, przepiękne te Twoje róże. A kanciki super. Szkoda, że ja mam kostkę . Mogłam zostawić kanciki. A tak to mam trawę między kostkami i nie za bardzo to wygląda. Ale człowiek całe życie się uczy a i tak umiera głupi. Najtrudniej jest podjąć decyzję o oduczaniu dziecka od smoka. Jak już się podejmie to z górki. Gratuluję. Trzymam kciuki.
Pozdrawiam serdecznie.

Dziękuję Basiu a no to Cie zaskoczę, bo ja bardzo chciałabym obrzeża z kostki i mam nadzieję,że w przyszłym roku już się uda plany zrealizować. Denerwują mnie te kanciki, nie taka łatwa sprawa z nimi, a kostka daje jednak wytyczne rabat i jest mniej pracy z nadaniu kształtu całości, a robiąc kanty za każdym razem ten kształt ulega zmianie

A co do smoczka masz całkowitą rację, dzisiaj rano miałam już załamanie żeby jej tego dyndusia oddać, chodziła taka zgrymaszona, nie wyspana po nocy, wystawiała rączki mówiąc " am, am " i szukała, no ale jakoś udało mi się już ją uspokoić i trwamy dalej na odwyku
paulina_ns 16:02, 21 sie 2018

effka napisał(a)

Dziękuję Ci za to zdjęcie, róża Minervai hortki (to chyba Vanilki?) idealny duet

Ewuś na zdjęciu są hortensje polar Bear, vanilki u mnie już mocno przebarwione, a miśki póki co pozostają w bieli co bardzo mi się podoba, nawet limki chociaż najpóźniejsze zaczynają się już przebarwiać, szkoda,że jest tak mało odmian hortensji, które są przez większy okres białe no, ale co zrobić nie można mieć wszystkiego
Kasya 16:07, 21 sie 2018

Przepiekna minerwa, moja nie chce kwitnąć drugi raz...przez ta susze chyba
paulina_ns 16:21, 21 sie 2018

Kasya napisał(a)
Przepiekna minerwa, moja nie chce kwitnąć drugi raz...przez ta susze chyba

Kasiu jak długo masz ją u siebie?
16:16, 22 sie 2018
paulina_ns napisał(a)

Ewuś na zdjęciu są hortensje polar Bear, vanilki u mnie już mocno przebarwione, a miśki póki co pozostają w bieli co bardzo mi się podoba, nawet limki chociaż najpóźniejsze zaczynają się już przebarwiać, szkoda,że jest tak mało odmian hortensji, które są przez większy okres białe no, ale co zrobić nie można mieć wszystkiego

To się cieszę, że polar bear w miare sztywne i bielusie, bo ukorzeniłąm patyczki od Iwonki i mam 5szt, nawet kwitną

Dokupiłam hortki bobo 4szt, mam nadzieje, że białe będą, nie pamiętam czy masz może?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies