Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

BasiaLT 09:18, 21 sie 2018

Nie jestem wielbicielką róż ale twoja Minerwa ma przepiękny kolor i wspaniale się komponuje z innymi roślinami.
zoja 09:26, 21 sie 2018

paulina_ns napisał(a)

Czyli myślisz,że jest nadzieja, że i moja zmartwychwstanie? na razie nie będę jej ruszała podlewam ją rano i wieczorem, przed słońcem nie mam za bardzo z czego zrobić jej schronienia, ale w sumie u nas tak dzisiaj większość dnia pochmurna to trochę dychnie, niebo pochmurne to i może nawet popada no zobaczymy mam nadzieję,że da radę, bo pewnie ciężko będzie dostać jeszcze jedną.

nadzieja zawsze jest
a karton? gazety?
ja bym osłoniła - nawet w pochmurny dzień jest słońce
mrokasia 09:30, 21 sie 2018

Śliczny widoczek z hortensją, różą i trawką, pocztówkowy .

A co do hortki - wg mnie osłonić ja koniecznie, ja swoim przesadzanym w upał szałwiom robiłam parawany z kilku kijków i białej agrowłókniny, bardzo dobrze cieniowały. Możesz nawet wypróbować duży zwykły parasol przeciwdeszczowy .
Margerytka40 09:32, 21 sie 2018

Minerwa przecudna,uwielbiam taki kolor . W ogrodzie porządeczek jak w aptece ,trzymam kciuki za córcię
paulina_ns 10:18, 21 sie 2018

Muszelka napisał(a)
Kolorystycznie ślicznie zgrane!

Dziękuję Muszelko, tam między hortką polar Bear, a minervą jest jeszcze różyczka novalis jeszcze maleńka, więc za bardzo jej nie widać
paulina_ns 10:21, 21 sie 2018

BasiaLT napisał(a)
Nie jestem wielbicielką róż ale twoja Minerwa ma przepiękny kolor i wspaniale się komponuje z innymi roślinami.

Dzięki Basiu faktycznie jest bardzo silnym akcentem kolorystycznym na rabacie, widoczna już z daleka. Nie jesteś miłośniczką róż? no wiesz co, ja je uwielbiam chociaż drażnią mnie jak chorują.
paulina_ns 10:23, 21 sie 2018

zoja napisał(a)

nadzieja zawsze jest
a karton? gazety?
ja bym osłoniła - nawet w pochmurny dzień jest słońce

Zoju osłoniłam ją zwykłym parasolem przeciwko deszczowym dziwnie trochę to wygląda, ale trudno
paulina_ns 10:25, 21 sie 2018

mrokasia napisał(a)
Śliczny widoczek z hortensją, różą i trawką, pocztówkowy .

A co do hortki - wg mnie osłonić ja koniecznie, ja swoim przesadzanym w upał szałwiom robiłam parawany z kilku kijków i białej agrowłókniny, bardzo dobrze cieniowały. Możesz nawet wypróbować duży zwykły parasol przeciwdeszczowy .

Kasiu osłoniłam parasolem niby póki co u nas więcej chmur niż słońca, ale niech będzie schowana. Ciekawa jestem, czy dojdzie do siebie teraz zaczynają jej liście zasychać i pewnie za kilka dni opadną no ale zobaczymy.
paulina_ns 10:27, 21 sie 2018

Margerytka40 napisał(a)
Minerwa przecudna,uwielbiam taki kolor . W ogrodzie porządeczek jak w aptece ,trzymam kciuki za córcię

Rozbawiło mnie Twoje porównanie , no idealnie nie jest, ale na pewno lepiej niż było minerva faktycznie ma przepiękny kolor
paulina_ns 10:29, 21 sie 2018

No i zadyniowałam się na amen dzisiejsze zbiory i co ja mam z tymi dyniami począć? Czy jak bym je schowała do chłodniejszego miejsca dotrwają do końca września? Posłużyły by wtedy jako jesienne dekoracje innego pomysłu na nie nie mam

Dodam,że to jeszcze nie wszystkie pozostałe dalej dojrzewają w kompostowniku