Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 16:29, 22 sie 2018

MonikA napisał(a)

To się cieszę, że polar bear w miare sztywne i bielusie, bo ukorzeniłąm patyczki od Iwonki i mam 5szt, nawet kwitną

Dokupiłam hortki bobo 4szt, mam nadzieje, że białe będą, nie pamiętam czy masz może?

Monia polar bear za bardzo sztywne nie są, moje stoją dzięki temu,że są podwiązane, po deszczu rozłożyły się całkowicie

Bobo mam, białe są tylko na początku niestety dosyć szybko zmieniają kolor przynajmniej u mnie, czyli na stanowisku słonecznym.
paulina_ns 16:45, 22 sie 2018

Pojechałam dzisiaj odwiedzić babcię, prosiłam ją wiosną o sadzonkę czerwonej piwoni, która pięknie u niej kwitła jak zobaczyłam ile piwoni dla mnie przygotowała załamałam się pół bagażnika się uzbierało ukopała wszystkie kolory jakie miała, a słowa jej brzmiały " przecież masz taki wielki ogród " od południa chodzę po ogrodzie i szukam miejsca, znalazłam na całą jedną i to jeszcze muszę darń ściągać nie mam pojęcia co wykombinować będą one miały dla mnie na pewno bardzo duży sentyment, całe dzieciństwo spędziłam u niej, tyle mam miłych wspomnień związanych z babcią i tą jej działką, chyba od niej odziedziczyłam miłość do roślin eh idę kombinować dalej...
Kasia_CS 21:12, 22 sie 2018

paulina_ns napisał(a)
Pojechałam dzisiaj odwiedzić babcię, prosiłam ją wiosną o sadzonkę czerwonej piwoni, która pięknie u niej kwitła jak zobaczyłam ile piwoni dla mnie przygotowała załamałam się pół bagażnika się uzbierało ukopała wszystkie kolory jakie miała, a słowa jej brzmiały " przecież masz taki wielki ogród " od południa chodzę po ogrodzie i szukam miejsca, znalazłam na całą jedną i to jeszcze muszę darń ściągać nie mam pojęcia co wykombinować będą one miały dla mnie na pewno bardzo duży sentyment, całe dzieciństwo spędziłam u niej, tyle mam miłych wspomnień związanych z babcią i tą jej działką, chyba od niej odziedziczyłam miłość do roślin eh idę kombinować dalej...

OO, ale fajnie, że będziesz mieć kawałek jej ogródka u siebie a masz w ogóle jakieś piwonie już, bo nie pamiętam? to dbry moment na ewentualne przesadzanie piwonii

Ja babci z ogródkiem nie mam, ale gdy jeździłam do niej na działkę, to obok mieszkała ciocia, która ogródek miała za to pełen dalii i pachnących goździków.. do dziś lubię zapach takich goździków ogrodowych i mam sentyment, choć u mnie jeszcze nie rosną
paulina_ns 22:26, 22 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)

OO, ale fajnie, że będziesz mieć kawałek jej ogródka u siebie a masz w ogóle jakieś piwonie już, bo nie pamiętam? to dbry moment na ewentualne przesadzanie piwonii

Ja babci z ogródkiem nie mam, ale gdy jeździłam do niej na działkę, to obok mieszkała ciocia, która ogródek miała za to pełen dalii i pachnących goździków.. do dziś lubię zapach takich goździków ogrodowych i mam sentyment, choć u mnie jeszcze nie rosną

Kasiu fajnie by było gdybym miała je gdzie posadzić znalazłam miejsce dla kilku, ale to prawdopodobnie takie tymczasowe i w następnym sierpniu przeniosę, reszta zamieszka u Joli i na pewno będzie im tam dobrze dziewczyna ma rękę do nich ja mam u siebie 5 uwielbiam je tylko szkoda,że tak krótko kwitną.
paulina_ns 22:31, 22 sie 2018

Dziewczyny czy jeże są pożyteczne w ogrodzie? Na rabacie przy tarasie pośród traw chyba zamieszkał taki jeden codziennie wieczorem go tam widuje i nie wiem, czy wynajmować mu dalej lokum, czy raczej mam go wynieść do lasu? W sumie żadnych szkód nie zauważyłam oprócz wygniecionego carexa, ale to jestem w stanie mu darować
m_gocha 22:52, 22 sie 2018

Jeże żywią się m.in ślimakami, pędrakami
Tak więc Paulina ciesz się z takiego gościa
BasiaLT 08:36, 23 sie 2018

Paulinko zrób jeżowi hotel 5-cio gwiazdkowy i niech ściąga rodzinę. Jeże są bardzo pożyteczne.
Margerytka40 08:51, 23 sie 2018

paulina_ns napisał(a)
Dziewczyny czy jeże są pożyteczne w ogrodzie? Na rabacie przy tarasie pośród traw chyba zamieszkał taki jeden codziennie wieczorem go tam widuje i nie wiem, czy wynajmować mu dalej lokum, czy raczej mam go wynieść do lasu? W sumie żadnych szkód nie zauważyłam oprócz wygniecionego carexa, ale to jestem w stanie mu darować

Wystawiaj mu pojemnik z wodą,zobaczysz jak fajnie pije. Moje co wieczór przychodzą do poidełka
paulina_ns 08:54, 23 sie 2018

m_gocha napisał(a)
Jeże żywią się m.in ślimakami, pędrakami
Tak więc Paulina ciesz się z takiego gościa

No to super wiadomość z samego rana w takim razie polubimy się bardzo z tym panem/panią Oby był tak żarłoczny jak te towarzystwo ze zdjęcia poniżej już nie wyrabiam z kupowaniem słonecznika

paulina_ns 08:56, 23 sie 2018

BasiaLT napisał(a)
Paulinko zrób jeżowi hotel 5-cio gwiazdkowy i niech ściąga rodzinę. Jeże są bardzo pożyteczne.

Basiu, a gdzie taki hotel postawić w miejscu, gdzie widuję go co wieczór, czy gdzieś indziej ? No to dzieci i tata mają dzisiaj wieczór zaplanowany