Limki są sztywniejsze, chociaż ja swoją już dawno związałam, a wczoraj jak przeszła u nas burza, nie wiem jakim cudem sznurek się urwał i bez niego też mi się gałązki na boki rozchodzily, no ale w sumie się nie dziwię ona ma kwiaty ogromne i trochę ważą, więc sznurek wrócił na swoje miejsce A co do vanilki z tego co widziałam w internecie większe okazy właśnie rozloza się tak na boki, co przyznam się szczerze średnio mi się to podoba, więc zobaczymy, ale pewnie bez wiązania się nie obejdzie.
Dziewczyny proszę Was o pomoc. Byłam dzisiaj w ogrodniczym i jak to ja impulsywnie wzięłam taka oto bidulke, nie mogłam się jej oprzeć, a zwłaszcza jej zapachowi...proszę powiedzcie mi co mam z nią zrobić? Opryskac? Do jakiej ziemi wsadzić? Na jakim stanowisku?
Tak, to Monica. Posadz na słonecznym stanowisku, daj w dołek przekompostowanego obornika, na to ziemię zmieszana z ogrodowa i wsadz. oberwij najbardziej chore liście, opryskaj na grzybowe - wieczorem, żeby słońce nie odparzylo. Piękna róża.
Paulinka, jak potrzebujesz szczegółowych rad, zapytaj Renie- Rench, watek RRR Różane rozmaitości Renaty. Ona jest specjalistka Ja tyle co wiedziałam,to napisałam