Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 08:06, 18 sie 2015

KasiaW76 napisał(a)
Paulina ciekawe jest to, że limki, te które były mikro urosły super ale za to vanilki te duże krzaczki mają takie na boki gałązki pokładają ce się od ciężaru kwiatów na ziemi. .. ciekawa jestem czy na drugi rok uda mi się je uformować aby do góry rosly

Limki są sztywniejsze, chociaż ja swoją już dawno związałam, a wczoraj jak przeszła u nas burza, nie wiem jakim cudem sznurek się urwał i bez niego też mi się gałązki na boki rozchodzily, no ale w sumie się nie dziwię ona ma kwiaty ogromne i trochę ważą, więc sznurek wrócił na swoje miejsce A co do vanilki z tego co widziałam w internecie większe okazy właśnie rozloza się tak na boki, co przyznam się szczerze średnio mi się to podoba, więc zobaczymy, ale pewnie bez wiązania się nie obejdzie.
KasiaW76 08:14, 18 sie 2015

Paulina wczoraj wstawiłam moje limki jestem w nich zakochana
paulina_ns 08:16, 18 sie 2015

KasiaW76 napisał(a)
Paulina wczoraj wstawiłam moje limki jestem w nich zakochana

Lecę,już lecę do Ciebie
AnnaCh 08:48, 18 sie 2015

KasiaW76 napisał(a)
Ania słynie ze skromności

Przez skromność nie zaprzeczę
AnnaCh 08:49, 18 sie 2015

paulina_ns napisał(a)
Aniu przecież u Ciebie jest już ślicznie Masz duża wiedzę na temat roślin, piękny warzywniaczek czego chcieć więcej

No jeszcze dużo bym chciała Na obrazkach wszystko lepiej wygląda niż w rzeczywistości. Dodatkowo Wy widzicie tylko to co chcę pokazać
paulina_ns 12:17, 18 sie 2015

Dziewczyny proszę Was o pomoc. Byłam dzisiaj w ogrodniczym i jak to ja impulsywnie wzięłam taka oto bidulke, nie mogłam się jej oprzeć, a zwłaszcza jej zapachowi...proszę powiedzcie mi co mam z nią zrobić? Opryskac? Do jakiej ziemi wsadzić? Na jakim stanowisku?

paulina_ns 12:21, 18 sie 2015

Dodam,że wiem tylko tyle,że jest do róża odmiany Monica ( chyba) tak mi Pan powiedział w szkolce, chociaż sam nie był pewny.
kosolka 12:41, 18 sie 2015

Tak, to Monica. Posadz na słonecznym stanowisku, daj w dołek przekompostowanego obornika, na to ziemię zmieszana z ogrodowa i wsadz. oberwij najbardziej chore liście, opryskaj na grzybowe - wieczorem, żeby słońce nie odparzylo. Piękna róża.
paulina_ns 13:10, 18 sie 2015

kosolka napisał(a)
Tak, to Monica. Posadz na słonecznym stanowisku, daj w dołek przekompostowanego obornika, na to ziemię zmieszana z ogrodowa i wsadz. oberwij najbardziej chore liście, opryskaj na grzybowe - wieczorem, żeby słońce nie odparzylo. Piękna róża.

Dziekuję za pomoc, a jak nie posiadam przekompostowanego obornika? U mnie glina, da radę?? A co polecasz do spryskania?
kosolka 20:50, 18 sie 2015

Paulinka, jak potrzebujesz szczegółowych rad, zapytaj Renie- Rench, watek RRR Różane rozmaitości Renaty. Ona jest specjalistka Ja tyle co wiedziałam,to napisałam