Paulinka Ty lepiej się dobrze zastanów. Ciągle wysadzasz, przesadzasz za dużo.
Ja też coś zmieniam, przesadzam o 10cm, ale mam plan narysowany, w głowie, gdzieś coś podpatrzone. Jestem pewna,że i tak ta rabata nie spełni Twoich oczekiwań, bo sama do końca nie wiesz jak tam ma być.
Piszesz jakieś trawy - a ja pytam jakie trawy, ile ich, w jakich dokładnie miejscach? Daj jakiś pomysł, a wiele osób doradzi, albo nie miej pomysłu, ale podaj wytyczne tak jak to ostatnio z trawami było u Joli czy Paulinki, ale tam była trawowa burza mózgów.
Rozstaw puste doniczki, patrz na nie przez trzy dni, rozstawiaj, przestawiaj, a potem wykopuj i zmieniaj. Ja zawsze z doniczkami robię - dziewczyny mi tak doradziły i to się sprawdza.
Może się mylę, ale jak dla mnie to Ty masz tylko dokończoną jedną rabatę przy wykuszu - mam rację?
Nie piszę tego złośliwie, tylko znam to z swojego przykładu, ale bardzo ogrodowo się zmieniłam i wyszło to na lepsze.
Jeszcze rok temu nie wyszłam z ogrodniczej czy szkółki bez pięciu roślin, każda inna jak kolekcjonerka. A teraz wiem co chcę i kupuję zgodnie z planem,albo nic.
Bardzo dobry pomysł na dosadzenie liatry na poprzedniej rabacie.
No to Ci nagadałam i teraz idę dalej spać. Psy się wybiegały rano na spacerze i jest cisza.
A na spotkaniu byliśmy w Szkółce Ogrodach Wrzosowych i w Rogalinie. Sześć osób nas się zebrało - fajnie było. U mnie na wątku kilka zdjęć
Wizytówka - Ogród Mirelli - Wizje chodźcie do mnie blisko najbliżej ...