Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Anda 15:55, 20 sie 2015

paulina_ns napisał(a)

Chodzi mi o tą rabatke, a dokładnie o jej początek. Taki póki co mam widok z okna tarasowego

Widzę, że nic nie widzę poproszę o jakąś bliższą perspektywę
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
paulina_ns 16:11, 20 sie 2015

Wybaczcie, faktycznie nic nie widać chodzi mi o to miejsce, raczej wolałabym nic tam już nie kupować, bardziej uporządkować

Myślałam, żeby może sosnę przenieść w miejsce trzmieliny na pniu, trzmielinę dać obok hortensji, zostają jeszcze cyprysiki, które tam mi w ogóle nie pasują, macie jakiś pomysł?
paulina_ns 16:11, 20 sie 2015

dubelek
KasiaW76 20:44, 20 sie 2015

Rh do przodu a na tył jak juz pisałam jakiis krzaczek
paulina_ns 21:27, 20 sie 2015

Zrobiłam tak, sosna poszła obok hortensji, żurawki przesadziłam bliżej rabaty,bo strasznie źle się kosilo, były za blisko obrzeży, wykopalam z tamtąd jeszcze 3,bo rosły już na sobie i w sumie tyle zdążyłam, bo jak skończyłam kosic trawę było już prawie ciemno Zastanawiam się nad eksmisja cyprysikow z tej rabaty, wolę zastąpić je wyższymi trawami, tego swierka na pniu jutro przesadze w miejsce sosny, wierzba zostaje, bo mi się podoba no i póki co tak zostanie.
chagall 21:34, 20 sie 2015

Pomysł z trawami w miejsce cyprysików bardzo mi się podoba
A cyprysiki może na tę rabatę przy tarasie?
paulina_ns 21:35, 20 sie 2015

Jak tak się przyglądam tej rabatce to najbardziej mi nie pasuje,że nie ma tam żadnego koloru, wszystko praktycznie zielone, szkoda mi tej wierzby, bo z chęcią zastapilabym ja jakimś bordowym drzewkiem na pniu. Mam przy tarasie jeszcze bordowego kolumnowego berberysa i się zastanawiam czy go tam nie dać, kompletnie nie mam pomysłu na te cyprysik i makaronowe, drażnią mnie tam, a szkoda mi ich wyrzucac, a póki co nie mam je gdzie dać, nie mam siły przekopywac dalszej części ogrodu.
paulina_ns 21:39, 20 sie 2015

chagall napisał(a)
Pomysł z trawami w miejsce cyprysików bardzo mi się podoba
A cyprysiki może na tę rabatę przy tarasie?

Tam nie ma już miejsca, a nie chce upychac na siłę, żeby właśnie tak jak teraz gdy wszystko podroslo znów nie przesadzać. A jakie wysokie trawki byś tam widziała? Bardzo podoba mi się miskant morning light, tyle, że jego mam już przy limkach.
KasiaW76 21:48, 20 sie 2015

Może pecherznica diablo albo berberys harlequin? Na pniu juz tam kilka jest drzewek...
KasiaW76 21:50, 20 sie 2015

Mnie jeszcze czka kopania a kopania ehhh i chociaż mi się tez nie chce to muszę