Paulinko, poczułam się po tym twoim pytaniu wspaniale, jak jakiś znawca
Ja dopiero raczkuję w tematach ogrodowych, ale skoro pytasz, to według mnie powtórzony ML byłby super. Czytałam chyba u Toszki o zasadzie trójkątów, czy czymś takim i myślę, że to ma sens. Takie powtórzenia na pewno wprowadzają spokój w ogrodzie i chcę zastosować je również u siebie.
A cyprysiki do przodu może przesuń? Tylko czy tam jest na tyle miejsca? Nie potrafię jeszcze oceniać, jak rozstawiać rośliny na rabatach, żeby nie było za gęsto.
Pozdrawiam
No proszę kolejna osoba skromniutka, a jak super doradza. Ja jakoś tak nie mam, zakładam ogród już od 2 lat, a żeby zrobić raz,a dobrze jeszcze mi się nie zdarzyło ale ja tak zawsze miałam,lubię coś przestawić, tu coś pokombinować to tam A co do cyprysikow nie zmieszczą się, one z roku na rok coraz większe, a tak w ogóle można je przycinać? W takim razie będzie powtórzenie Ml, ta rabata na razie ma taką długość, w przyszłym roku chce ją pociągnąć jeszcze jakieś 20 metrów dalej, także pasuje się póki co ograniczyć gatunkowo
Trzmieline na pniu z tamtąd zabieram, dam w jej miejsce berberysa,a jak będzie dalej za dużo na pniu zabiorę druga wierzbe lub swierka. Ta rabata od dłuższego czasu mi nie pasi zdecydowanie za dużo zieleni i pniakow