Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 21:54, 20 sie 2015

KasiaW76 napisał(a)
Może pecherznica diablo albo berberys harlequin? Na pniu juz tam kilka jest drzewek...

Kasiu czytasz mi w myślach, właśnie tego berberysa miałam na myśli,żeby podkrasc z rabatki przy tarasie mam go drugi rok i bardzo ładnie rośnie.

No to co trzmielina za berberysa,czy świerk na pniu?
chagall 22:26, 20 sie 2015

paulina_ns napisał(a)

Tam nie ma już miejsca, a nie chce upychac na siłę, żeby właśnie tak jak teraz gdy wszystko podroslo znów nie przesadzać. A jakie wysokie trawki byś tam widziała? Bardzo podoba mi się miskant morning light, tyle, że jego mam już przy limkach.

Paulinko, poczułam się po tym twoim pytaniu wspaniale, jak jakiś znawca
Ja dopiero raczkuję w tematach ogrodowych, ale skoro pytasz, to według mnie powtórzony ML byłby super. Czytałam chyba u Toszki o zasadzie trójkątów, czy czymś takim i myślę, że to ma sens. Takie powtórzenia na pewno wprowadzają spokój w ogrodzie i chcę zastosować je również u siebie.

A cyprysiki do przodu może przesuń? Tylko czy tam jest na tyle miejsca? Nie potrafię jeszcze oceniać, jak rozstawiać rośliny na rabatach, żeby nie było za gęsto.
Pozdrawiam
KasiaW76 22:46, 20 sie 2015

Nic na pniu. ...za dużo tam będzie tych typów drzewek
KasiaW76 22:48, 20 sie 2015

Chagall Toszki ogród jaka nazwę nosi, chętnie zerknę i sama poczytam...
paulina_ns 22:58, 20 sie 2015

chagall napisał(a)

Paulinko, poczułam się po tym twoim pytaniu wspaniale, jak jakiś znawca
Ja dopiero raczkuję w tematach ogrodowych, ale skoro pytasz, to według mnie powtórzony ML byłby super. Czytałam chyba u Toszki o zasadzie trójkątów, czy czymś takim i myślę, że to ma sens. Takie powtórzenia na pewno wprowadzają spokój w ogrodzie i chcę zastosować je również u siebie.

A cyprysiki do przodu może przesuń? Tylko czy tam jest na tyle miejsca? Nie potrafię jeszcze oceniać, jak rozstawiać rośliny na rabatach, żeby nie było za gęsto.
Pozdrawiam

No proszę kolejna osoba skromniutka, a jak super doradza. Ja jakoś tak nie mam, zakładam ogród już od 2 lat, a żeby zrobić raz,a dobrze jeszcze mi się nie zdarzyło ale ja tak zawsze miałam,lubię coś przestawić, tu coś pokombinować to tam A co do cyprysikow nie zmieszczą się, one z roku na rok coraz większe, a tak w ogóle można je przycinać? W takim razie będzie powtórzenie Ml, ta rabata na razie ma taką długość, w przyszłym roku chce ją pociągnąć jeszcze jakieś 20 metrów dalej, także pasuje się póki co ograniczyć gatunkowo
KasiaW76 23:01, 20 sie 2015

Hahahah a Ja ślepa hahahaha wiek robi swoje
paulina_ns 23:03, 20 sie 2015

KasiaW76 napisał(a)
Nic na pniu. ...za dużo tam będzie tych typów drzewek

Trzmieline na pniu z tamtąd zabieram, dam w jej miejsce berberysa,a jak będzie dalej za dużo na pniu zabiorę druga wierzbe lub swierka. Ta rabata od dłuższego czasu mi nie pasi zdecydowanie za dużo zieleni i pniakow
AnnaCh 23:37, 20 sie 2015

KasiaW76 napisał(a)
Hahahah a Ja ślepa hahahaha wiek robi swoje

Ty już przestań z tym swoim wiekiem Wszyscy wiemy ile masz lat i nie jest tak jak piszesz
paulina_ns 23:41, 20 sie 2015

AnnaCh napisał(a)

Ty już przestań z tym swoim wiekiem Wszyscy wiemy ile masz lat i nie jest tak jak piszesz

Ja mam 27, a ślepa jestem już od 5 lat, także Kasiu wiekiem to nie idzie
AnnaCh 23:43, 20 sie 2015

paulina_ns napisał(a)
Ja mam 27, a ślepa jestem już od 5 lat, także Kasiu wiekiem to nie idzie

Jakbyście wiedziały ile dioptrii ja mam w soczewkach... Na dodatek na plusie, wiec będzie się powiększać