Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Marzenaka 17:05, 09 wrz 2015

Paulina no pięknie! Bardzo fajnie się wszystko komponuje. Carexy kupiłam dzięki, że mi powiedziałaś o nich. No i w B. tulipanów i czosnków dokupiłam...
paulina_ns 17:10, 09 wrz 2015

L00zak napisał(a)

Bardzo ładnie Paulina, super te trawki, też mam Gracki są super

Twoje też są takie blado zielone?
paulina_ns 17:12, 09 wrz 2015

Marzenaka napisał(a)
Paulina no pięknie! Bardzo fajnie się wszystko komponuje. Carexy kupiłam dzięki, że mi powiedziałaś o nich. No i w B. tulipanów i czosnków dokupiłam...

Marzenko to super że udało Ci się je jeszcze dostać ja wczoraj byłam w B. Ale już cebulek nie kupowałam. Pozdrawiam
paulina_ns 17:21, 09 wrz 2015

waldek727 napisał(a)

Olga, Paula.
Te rośliny będąc już w Waszych ogrodach proszą jeszcze o coś więcej. Nie wiem czy to słyszycie, ale ja słyszę ponieważ jestem bardzo wyczulony na takie błagania. Wiem, że to początki Waszej przygody z ogrodnictwem i dlatego dla Waszego dobra, a przede wszystkim dla dobra Waszych roślin będę ten slogan przypominał młodym adeptom tej pięknej sztuki po stokroć.
,,Gleba jest matką naszych ogrodów".

Waldku faktycznie z tą ziemią u mnie lekko nie jest,dzisiaj łopaty wbić nie mogłam, posiłkuje się obornikiem od sąsiada i kopcami z kreta. Póki co wszystko oprócz rh, lawendy daje rade.
jolka 18:08, 09 wrz 2015

paulina_ns napisał(a)

Ja się jeszcze trochę boję...jakoś jak widzę co kupuje to się lepiej czuje Jola i Marzenka dały mi namiary na szkolke raptem 10 min drogi ode mnie,jak tam dzisiaj weszłam o mało co oczo plasu nie dostałam,musiałabym tam pół dnia spędzić żeby wszystko dobrze oglądnąć no i być sama,bo jak pojechałam z małym to zamiast oglądać rośliny to musiałam jego gonić

Byłaś w Gołkowicach??
Muszę edytować!! Nasadzenia z nowymi trawami SUPER
paulina_ns 18:21, 09 wrz 2015

jolka napisał(a)

Byłaś w Gołkowicach??
Muszę edytować!! Nasadzenia z nowymi trawami SUPER

Byłam,byłam trafiłam bez problemu, dokładnie w tym miejscu myślałam,że będzie ta szkółka i powiem CI ze piękne mają tam rośliny, spory wybór i cenowo też fajnie Myslalam że w Parku M mają spory wybór,ale tutaj przeszło moje wyobrażenia
jolka 18:23, 09 wrz 2015

paulina_ns napisał(a)

Byłam,byłam trafiłam bez problemu, dokładnie w tym miejscu myślałam,że będzie ta szkółka i powiem CI ze piękne mają tam rośliny, spory wybór i cenowo też fajnie Myslalam że w Parku M mają spory wybór,ale tutaj przeszło moje wyobrażenia

No to się cieszę, że zadowolona jesteś
Ja też lubię tam jeździć, choć daleko ..
paulina_ns 18:26, 09 wrz 2015

jolka napisał(a)

No to się cieszę, że zadowolona jesteś
Ja też lubię tam jeździć, choć daleko ..

Mi też się wydawało, że daleko ale pojechałam sobie przez Podegrodzie i w sumie minęłam 3 ronda i już byłam widziałam nawet ze mieli piękne,duże rozchodniki, w Parku M były po 1 szt każdej odmiany, a tu do wyboru do koloru
Anetka 19:40, 09 wrz 2015

paulina_ns napisał(a)
I już gracek na swoim miejscu, mam nadzieje, że będzie mu tam dobrze

Pięknie ogrodowiskowo. U mnie problem z trawami w szkółkach . Dziś nabyłam dwie rozplenice ale miskantow nie uświadczysz. Czy Ty masz tam cały dzień słońce i żadnego cienia?
paulina_ns 19:52, 09 wrz 2015

Anetka napisał(a)

Pięknie ogrodowiskowo. U mnie problem z trawami w szkółkach . Dziś nabyłam dwie rozplenice ale miskantow nie uświadczysz. Czy Ty masz tam cały dzień słońce i żadnego cienia?

Dziekuję Anetko tak tam jest cały dzień słońce, tuje jeszcze małe więc nie zasłaniają. U nas traw a traw może spróbuj zamówić sobie z neta? Mogę Ci dać namiary na sprawdzona stronkę,co prawda ja tam jeszcze nie zamawiałam,ale dziewczyny chwalily.