Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Mala_Mi 22:51, 02 lut 2014

Nie wyrabiam na zakrętach.. jestem niezorganizowana kompletnie.. ale lutowa pozdrawia lutową.... może my z tego sameg dnia. Ja na razie tylko jedna osobę spotkałam urodzoną tego samego dnia. i w dodatku tego samego roku... Ale typ niezbyt sympatyczny
Agania 07:20, 03 lut 2014

gusiarz napisał(a)
Agacia buk wody nie lubi... ale na glince rosną koło pienińskiego... i zachwycam się nimi co roku

Buki mają coś w sobie ja też się nimi zachwycam, to piękne i majestatyczne drzewa w peinińskim, na pewno ich nie brakuje
Agania 07:22, 03 lut 2014

ewsyg napisał(a)
Ja posadziła trzy buki u mnie w piachach i nie chciały rosnąć, chyba są wymagające

Buki, młode egzemplarze powoli przyrastają, trzeba długo czekać na te piękne drzewa
Agania 07:27, 03 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)
Ci się stało z Twoim bukiem?
Mam dwa buki (zwykły czerwony i szczepiony tricolor) sadzone jesienią 2012, przeżyły ubiegłoroczne ulewy w mojej glinie. Jedyny problem to ciągly atak mszyc, bez chemii nie dałyby rady. Nawet z chemią było cięzko, co tydzień pryskałam aż sie pozbyłam, walczyłam chyba z dwa miesiace.

Marzenko, tak, masz rację, mszyce wiosną atakują nasze buki, bez oprysków się nie da, jeden z mich buków, rośnie na usypanej rabacie i ten daje sobie radę

Agania 07:29, 03 lut 2014

ZbigniewG napisał(a)

może to choroba lub przemarznięcie
ostatnio do Purple Fountain podchodziłem dwa razy bo pierwszy którego kupiłem wiosną z liśćmi po 2miesiacach zaczął schnąć , wymieniłem (udało się) a przy okazji kupiłem to i owo
to na zdjęciu ? u mnie też

Zbyszku, jak drugie podejście z bukiem udane, to pełen sukces i jak można dokupić inne cuda przy okazji, to wielkiego żalu nie ma
Agania 07:35, 03 lut 2014

JoannA napisał(a)
Agatko, mam 3 buczki ale problem z identyfikacją. Zerkniesz?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2895-ogrod-joanny-i-andrzeja-od-podstaw?page=46

Joasiu ja wielkim znawcą nie jestem, ale ten pierwszy to chyba Rohanii, u mnie nawet rośnie i Ciebie to prawdziwa piękność porównaj z moim z liści są podobne, mój rośnie kolumnowo mam foty tylko jesienne

Ten trzeci buczek u Ciebie to chyba Pendula
Agania 07:37, 03 lut 2014

Bogdzia napisał(a)
Mam tego czerwonego buka i nigdy z nim żadnego kłopotu nie było aż sie dziwię ze z nimi kłopoty bywaja. Moj juz za duży sie robi , włazi na rh i to teraz moje zmartwienie.Pozdrówka.

Bogdziu ty to jesteś szczęściara, a raczej masz rękę do drzew, ale jak zachodzi na rh, to podstrzyżyny są mu potrzebne
Agania 07:41, 03 lut 2014

an_tre napisał(a)

lubię popatrzeć na naturę nawet na fotkach chociaż w realu dochodzi jeszcze wspaniały zapach lasu
pozdrawiam miłej niedzieli

Aniu, ja co roku wyjeżdżam do rodziny, po to tylko, żeby pospacerować po lasach i spędzić aktywnie czas na zbieraniu jagód i grzybków
Agania 07:42, 03 lut 2014

Mala_Mi napisał(a)
Nie wyrabiam na zakrętach.. jestem niezorganizowana kompletnie.. ale lutowa pozdrawia lutową.... może my z tego sameg dnia. Ja na razie tylko jedna osobę spotkałam urodzoną tego samego dnia. i w dodatku tego samego roku... Ale typ niezbyt sympatyczny

Dzięki za pozdrowienia ja lutowa, a 5 luty to moje podwójne święto
Mala_Mi 10:21, 03 lut 2014

Agata... melduję, że jestem na bieżąco.... ponad 20 stron... przeczytane i obejrzane ze zrozumieniem...

Aż do wpisu jakie plany remontowe masz.... ja jakbym takie miała..to nigdy niczego bym nie miała...bo ja muszę rzeczy proste i szybkie.. inaczej by stało wszytko w miejscu. Wymyślać mogę tylko to co potrafię zrobić sama.. Mój eM porządny chłop, ale niczego nie kończy... bo...i tu zawsze 1500 powodów dlaczego.... dla spokoju i ciszy w domu już się nie odzywam.

Lilie i liatra to masz naprawdę tak wypasione, że hej.. też zawsze wzdycham z zazdrości... a co.. mam ludzie odruchy

U mnie na glinie rosną dobrze tylko klony.. wiec je mam.. i wiem już dlaczego pochwaliłaś mojego Drumonda. Twój piękny. Miałam różne drzewa, ale nie zawsze chciały rosna, wiec po co mam sie kopać z koniem i wywalać kasę na coś co nie lubi moich warunków. Buczki są piękne, chodzę i oglądam w szkółce.. ale rozsądek bierze górę.. i sobie odpuszczam...

Fotki zimowe cudne.. lubię taka zimę.

Alaska zdrowa... całe szczęscie

Luty nam nie zgrał... bo ja 11.