Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Mala_Mi 19:31, 11 cze 2020

Ha, ha, ha..też doszłam do wniosku że najbardziej jestem zauroczona majowym ogrodem Tak sobie pocofałam, z lekka pomijając rozmowy pisane

Basia_KRK 22:39, 12 cze 2020

Agania napisał(a)
Drugi mój ulubieniec też historyczny " Jurasic Park" po latach na tym samym miejscu

Zjawiskowy, zapisuję odmianę, bo kolorystycznie bardzo by mi odpowiadał.
Widziałam ostatnio w TV jakiś program ogrodniczy, i było właśnie o irysach bródkowych, były omawiane takie, które są bardzo sztywne, twarde, wytrzymałe m.in. na deszcze. Czy ten należy do takiej grupy?
Mgduska 11:35, 17 cze 2020

Agania napisał(a)
Dzisiaj odkryłam katalog i oczopląsu dostałam
https://www.plantsofdistinction.co.uk/flip-books/plants%20of%20distinction.pdf

Mi się oczopląs włączy dopiero na wiosnę, teraz luzik
Anda 16:11, 17 cze 2020

Łazienka śliczna Lubię te kolory.

Irysy bródkowe to moja nowa miłość Zakupiłam parę wiosną i niestety nie zakwitły. Czekam na przyszły sezon.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Agania 18:51, 17 cze 2020

Nowa12 napisał(a)
Agata kwiecisty ci pewnie przekwitł ale te przekwitnięte kwiaty się trzymają bo u mnie po kolei opadają. A myślałam że będą z tego owocki jak u kousy .

Moje starsze kwieciste nigdy nie miały owocków, a nie wiem jeszcze jak będzie u naszego nowego egzempalrza, przekonamy się jesienią
Agania 18:58, 17 cze 2020

mirkaka napisał(a)
Aganiu, u mnie też remont, też czekałam na niego długo, też przekładałam ze względu na epidemię, i też w końcu go teraz rozpoczęłam. Łazienkę mam w bardzo podobnych odcieniach Jeszcze czeka mnie kuchnia z wymianą podłóg, kafli na ścianach i mebli, salon i wiartołap. W drugim etapie podnoszenie części dachu..ech, chyba z pół roku będzie to wszystko trwało.
Paprocie i ja zaczęłam od jakiegoś czasu kupować, kiedyś się ich bałam ze względu na kleszcze jak już ktoś tu napisał.
Iryski masz śliczne Ja w tym roku dokupiłam do swoich błekitnych białe i pomarańczowe, może za rok będą kwiaty

Zdecydowanie jasne kolory też mi pasują szczególnie we wnętrzach domu
Teraz u mnie teraz druga łazienka, och ciągnie się ten remont, ale co tam będziemy
mieć ładnie
Paprocie lubię i nigdy nie patrzyłam na nie pod kątem złapania kleszcza i ten temat wolę omijać.
Iryski uwielbiam ucieszyło mnie ich kwitnienie...będą i kwitły u Cię

Agania 18:59, 17 cze 2020

Waclaw napisał(a)

Duży wybór bylin

Mgduska napisał(a)

Mi się oczopląs włączy dopiero na wiosnę, teraz luzik

Mnie zimą
Agania 19:02, 17 cze 2020

Mala_Mi napisał(a)
Ha, ha, ha..też doszłam do wniosku że najbardziej jestem zauroczona majowym ogrodem Tak sobie pocofałam, z lekka pomijając rozmowy pisane

Ha, ha a tu już czerwiec muszę porównać
Agania 19:03, 17 cze 2020

Basia_KRK napisał(a)

Zjawiskowy, zapisuję odmianę, bo kolorystycznie bardzo by mi odpowiadał.
Widziałam ostatnio w TV jakiś program ogrodniczy, i było właśnie o irysach bródkowych, były omawiane takie, które są bardzo sztywne, twarde, wytrzymałe m.in. na deszcze. Czy ten należy do takiej grupy?

Basiu cieszyłam się jego stosunkowo długim kwitnieniem nic mu się działo po deszczu
Agania 19:06, 17 cze 2020

Anda napisał(a)
Łazienka śliczna Lubię te kolory.

Irysy bródkowe to moja nowa miłość Zakupiłam parę wiosną i niestety nie zakwitły. Czekam na przyszły sezon.

Dziękuję wkrótce pochwalę się drugą nową łazienką

Ewa irysy lubią lekkie podłoże i może faktycznie kłącza są jeszcze za młode