Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

Alisonek 23:54, 13 kwi 2014

inag napisał(a)

Dziękuję!!!! umocniłaś mnie w przekonaniu że chcę mieć kiku
Cudowna jest!!! Twoja ile ma lat??? miałaś z nią jakieś problemy??? o i co najważniejsze na jakies wysokości masz szczepioną, i ma dużo gałęzi, to pewnie droga była
inag 00:07, 14 kwi 2014

Mam ją drugi rok. Kupiliśmy ją jako duże już drzewko. Niestety kilka gałązek straciła podczas transportu ze szkółki Nie jest bardzo gęsta ale to co ma wystarczy dla efektu wiosną. Kwitnie tak mocno, że w niektóych miejscach nie widać gałązek. To jedno z drzew, z których jestem batrdziej zadowolona. Na dodatek kwitnie dosyć długo, bo pąki najpierw długo nabrzmiewają i już są piękne, później jak "pękają" też to trochę trwa a i ta właściwa faza kwitnienia jest zdecydowanie dłuższa niż u innych drzew.
Nie mam z nią dosłownie żadnych problemów. (Odpukać)
Kwiaty są bardzo trwałe. Nie straszne im ulewy i gradobicia (w tym roku mieliśmy już dwa mocne).
Nie powiem Ci ile ma lat, bo nie mam zielonego pojęcia, ale pień ma na pewno z 10 cm średnicy minimum... szczepiona jest na czereśni ptasiej a co do wysokości szczepienia, to jutro napiszę Ci dokładnie.. Na pewno powyżej 1,90m
Alisonek 21:46, 25 kwi 2014

Dziękuję że o mnie pamietasz
jak tam kiku?jeszcze ma kwatki??
inag 23:18, 25 kwi 2014

Witaj! Wlasnie wczoraj zaczely opadac niestety
Ale i tak dlugo kwitla. To zdecydowanie najdluzej kwitnaca wisnia u mnie. Teraz jest czas amanogaw
Ja codziennie jestem u Ciebie Nprawde zachwycaja mnie zmiany jakie wprowadzasz i ogrom pracy juz wlozonej w ogrod..
Spokojnej nocy!!!!
elzbieta_g 14:10, 06 maj 2014

inag napisał(a)
]

mistrzowskie zdjęcia a może majowe fotki poproszę
inag 20:04, 06 maj 2014

mistrzowskie zdjęcia a może majowe fotki poproszę

Witam serdecznie!
U mnie trwaja prace ogrodowe wlasnie dzis jeszcze rozsadzalam zurawki. Z kilku doniczek zrobilam kilkadziesiat Niestety w zwiazku z tym maja po kilka listkow i jak na nie patrze to az mi ich zal takie malutkie sa Posadzilam tez 3 hortensje lime..., 6 polar bear i 6 vanilla fraise. A na jutro mam zaplanowane sadzenie 4 serbow, ktore wczoraj kupilam.. na razie nie ma co pokazywac bieda z nedza hortensje nie kwitna, zurawki ledwo widac i jeszcze duuuuzzzzo pracy przede mna... ale jak skoncze na pewno bede pokazywac!
BARDZO goraco pozdrawiam!!!!

A to tak dla zobrazowania moich mikroskopijnych żurawek i hortensji jeszcze w stanie prawie bezlistnym również niewidocznych

A_gawa 17:57, 07 maj 2014

Również dołączam do grona zachwyconych oglądaczy. Wprost przepięknie - czarująco i kokietująco - kobieco w 100%. Pozdrowienia!
inag 10:28, 08 maj 2014

Mile jestescie ale nie ma czym sie zachwycac niestety - w przeciwienstwie do Waszych i wielu innych ogrodow tutaj.. Na razie staram sie naprawic choc troche poczatkowe bledy..
Udanego dnia zycze!!!!
agata19762 21:33, 08 maj 2014

cudnie masz w swoim ogrodzie Skromnisiu ...
miłego wieczorku ............

inag 22:26, 08 maj 2014

Dzieki za mile slowo na wieczor a zawilec cudny. Taki jak w moim avatarze Bardzo lubie te kwiaty. U mnie kwitna juz chyba ponad miesiac
Kolorowych snow!