Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

malkul 18:03, 09 lip 2014

Jezu te jeżówki przepiekne
inag 23:33, 09 lip 2014

Dziękuję!
To moje ulubione kwiaty w ogrodzie
inag 23:36, 09 lip 2014

elzbieta_g napisał(a)

ten widoczek bardzo mi się podobał jak pokazałaś go na początku wątku, a teraz jak wygląda?

Dzięki
Jutro, jak tylko przestanie padać i uda się w końcu skosić trawę zrobię fotkę
Spokojnej nocy!
Viola 17:13, 10 lip 2014

Ilona, przestudiowałam Twój wątek w całości. Rośliny masz piękne w swoim ogrodzie bez dwóch zadań, ale cała ta "infrastruktura" ogrodowa - donice, murki, kostki, płytki to prawdziwe dzieło sztuki. To jest to czego mi brakuje u mnie - jeszcze nic nie zrobione, nawet podjazd tylko do garażu, bez żadnej ścieżki wokół domu. Wszystko oczywiście czeka na "lepsze czasy", a tak mi tego brakuje. Naprawdę podziwiam. Szacun dla Twoich pomocników donicowo-murkowych.
inag 21:32, 10 lip 2014

Masz Ty kobieto cierpliwość
Wiesz, ja z kolei bardzo Ci zazdroszczę tego, że nic nie masz... Naprawdę. Nawet nie wiesz jak bardzo chciałabym móc zrobić wszystko od początku - no może nie wszystko ale tak z 70%... zaczęłabym właśnie od wjazdu do garażu... później ścieżki też byłyby inne. Wiele elementów nie było przemyślanych i już nie da się tego zmienić. Nawet ogrodzenie idzie do zmiany. jest beznadziejne... Nie wiem czy zauważyłaś ale na zdjęciach nie ma ani kawałka płotu - tak bardzo go nienawidzę.. Na szczęście moj mąż też nie może na niego patrzeć i długo nie musiałam go namawiać na jego zmianę I tak za dwa tygodnie nasz brukarz rusza z pracą. Nie mogę się doczekać Ale żeby nie było, że marudzę, to są też elementy które bardzo lubię. Między innymi "ceglaki" autorstwa mojego taty i męża, taras po remoncie, przód domu - wejście.
Nie narzekaj więc a ciesz się, że masz czas na przemyślenie wszystkiego i "przespanie się" ze swoimi pomysłami..
Szczerze Ci kibicuje i codziennie podglądam
Viola 23:25, 10 lip 2014

Ha, ha, Ty na zdjęciach nie masz płotu bo go nie lubisz, a ja też nie mam .... bo go nie mam.
Najgorsze jest to, że jak już wymyślisz, zaplanujesz, zrobisz, zapłacisz, to często jest właśnie tak: o w mordke, trzeba było zrobić inaczej Ja w domu jeszcze nie mam masy rzeczy, np. oświetlenia, bo nic mi się nie podoba. Więc czekam aż coś zobaczę i powiem to jest to! .... Ale pomalutku do przodu Pa
inag 00:03, 11 lip 2014

Lepiej trochę poczekać ale mieć to co się chce niż wszystko "na teraz, zaraz" a za chwilę żałować... Wiem co mówię (mądry Polak po szkodzie)
Ja też mam tak, że coś jest zaplanowane. Jestem tego pewna. Działamy, robimy i jestem zadowolona. Otwieram internet. Zobaczę u kogoś inne rozwiązanie i już mam ochotę u siebie bombę podłożyć;-D
A na pocieszenie powiem Ci, że mieszkamy już tu trzeci rok a oświetlenie mamy dopiero od kilku miesięcy Cały czas wisiały z sufitu po prostu żarówki na kablu A co - było przynajmniej oryginalnie Jak się wprowadzaliśmy nie mieliśmy też wykończonej łazienki, pomieszczenia gospodarczego ani schodów na górę. Do tej pory na górze nie są skończone - nawet zaczęte - dwa pokoje. Na razie ich nie potrzebujemy, nie korzystamy z nich i nie ma konieczności ich urządzania (na szczęscie) Nie mamy też barierek na tarasach na piętrze. Oj długo by jeszcze wymieniać...
inag 14:36, 11 lip 2014

elzbieta_g napisał(a)

ten widoczek bardzo mi się podobał jak pokazałaś go na początku wątku, a teraz jak wygląda?

Teraz wygląda tak (brakuje na razie koloru. Planuję łan żurawek czerwonych pod ceglakiem dla ożywienia i traw, które dodadzą lekkości. Drzewka pod żywotnikami idą precz):

inag 14:39, 11 lip 2014

Altana będzie cała porośnięta bluszczem.
agata19762 14:53, 11 lip 2014

piekne te łany hortensji ....
cudnie masz, zdecydowanie kolor zmienia ogród, jest weselej