Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

Alisonek 22:13, 26 cze 2014

Ilonka fajne te Twoje wariacje, też skopiuję połaczenie rh i variegatusy bo własnie traw mi brakuje ;p

a co do altanki, to zła ona nie jest, ładnie odmalowana i nie szpeci, ale jeśli ją chcesz zasłonić to mam takie przemyślenia:
- krateczka jakaś i pnącza lub róże
- powiesić szeroką ramkę jak do obrazu i zrobić zieloną ściane
- zrobić sobie okiennice przykręcić je do ściany altanki, po środku namalować szybę i będzie okno, a żeby było bardziej 3D to można powiesić pod "oknem" skrzyneczkę z kwiatami

takie oto mam wizje buziaki
inag 22:42, 26 cze 2014

Kopiuj co tylko chcesz (ja też często kopiuję).
Róże chciałam ale te pnące mnie nie lubią niestety... Nawet nie próbuję już ich zapraszać do siebie;-(
Zielonej ściany trochę się boję, bo zupełnie nie wiem jak się zabrać do pielęgnacji takich roślin..
Ostatni pomysł też brałam pod uwagę Myślę również nad posadzeniem dwóch świerków serbskich przy ścianie...
Alisonek 22:45, 26 cze 2014

a wejdą tam 2??? bo tam na moje krzywe ok max 3 metry jest
inag 23:04, 26 cze 2014

No właśnie i tu jest jedyny problem;-D
Viola 23:57, 27 cze 2014

Na stronie 24 zobaczyłam u Cienie klon Carnival i padłam. Jak teraz zasnąć, 3 kartony belergotu to za mało. Mój ulubiony, najpiękniejszy, kiedyś będę go mieć. Jak Ci się chowa? (tylko nie bądź znowu za bardzo inteligentna - chowa w znaczeniu- jak rosnie? itd, a nie .... )
inag 00:26, 28 cze 2014

znowu mnie rozbawiłaś Leżę w łóżku i sìe popłakałam ze śmiechu
Co do carnivala to wcale nie choruje (odpukać), nie mam z nim żadnych problemów. Zimuje tak jak zwykly klon. Szczerze polecam. Z daleka jego białe liście aż swiecą. Szukałam go wszędzie. Jeżeli już mieli to tylko carnivale szczepione na pniu na wysokości ok. 1,20m a ja chciałam normalne drzewko. W końcu je dostałam w Sokolnikach w szkółce Fischer. Ma około 2,5 metra wysokości. Myślałam, ze bedzie drogi a tu niespodzianka - 120zł
Viola 13:12, 28 cze 2014

inag napisał(a)
znowu mnie rozbawiłaś Leżę w łóżku i sìe popłakałam ze śmiechu
Co do carnivala to wcale nie choruje (odpukać), nie mam z nim żadnych problemów. Zimuje tak jak zwykly klon. Szczerze polecam. Z daleka jego białe liście aż swiecą. Szukałam go wszędzie. Jeżeli już mieli to tylko carnivale szczepione na pniu na wysokości ok. 1,20m a ja chciałam normalne drzewko. W końcu je dostałam w Sokolnikach w szkółce Fischer. Ma około 2,5 metra wysokości. Myślałam, ze bedzie drogi a tu niespodzianka - 120zł

120 jeszcze bym przełknęła, ale ja po kilku miesiącach szukania znalazłam za 290, i wcale nie powalał wyglądem. Nie chodzi o kolor liści bo piękne miał, ale pieniek krzywy, nieforemny, praktycznie nie do wyprostowania. Poczekam, aż znajdę ładniejszy okaz.
Viola 13:16, 28 cze 2014

Dubelek, pomyłka
Zielony_Ogrod 13:42, 28 cze 2014

Witam, przepiękny ogród dodaję do obserwowanych. Pozdrawiam
inag 14:19, 28 cze 2014

Viola napisał(a)

120 jeszcze bym przełknęła, ale ja po kilku miesiącach szukania znalazłam za 290, i wcale nie powalał wyglądem. Nie chodzi o kolor liści bo piękne miał, ale pieniek krzywy, nieforemny, praktycznie nie do wyprostowania. Poczekam, aż znajdę ładniejszy okaz.

Mój też nie jest idealny - ma złamany "czubek" Nie byłam przekonana do jego zakupu ale małżonek mój zarządził - kupujemy i koniec!