Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » w Oborze też mogą być ogrody

w Oborze też mogą być ogrody

AgnieszkaW 23:18, 31 sty 2014

Alisonek napisał(a)

Jak tylko będzie dobra pogoda, wyślę męża na dach, wtedy będzie najlepszy widok

Może jednak nie wysyłaj męża na dach. Znalazłam Twój planik ogrodu na początku watku - tam widać co i jak. Po weekendzie, jak będę miała czas (a ty mi przypomnisz), to zerknę na to dokładniej.
gaga 23:28, 31 sty 2014

Piękne projekty tylko żeby wiosna przyszła i do działania
Ivvvona 23:44, 31 sty 2014

Witaj Alu! Wreszcie do Ciebie dotarłam. Dziękuję za odwiedziny u mnie. Widzę, że zapowiada się piękny ogród. W dobrym czasie trafiłaś na ogrodowisko, tyle tu uczynnych duszyczek Z taką pomocą łatwiej podejmować decyzje. Pozdrawiam i będę trzymać kciuki za realizację planów
iwonaal 09:40, 01 lut 2014

Alu możesz zajrzeć zakochana w ogrodach odważyłam się.
malgorzata_s... 12:25, 01 lut 2014

Matko co tu się wyprawia Tylu doradców Ja się cichaczem wycofuję Buziaki Alu
Alisonek 19:46, 01 lut 2014

bleebla napisał(a)
Alu Catalpe będziesz musiała mocno przycinać żeby wjazdu nie utrudniła samochodom. Zobacz post od oli z zaznaczeniem słów "moco przycinana 2 razy w roku"
https://www.ogrodowisko.pl/watek/829-katalpa-catalpa?page=13

Akurat jeśli wjazd będzie trochę zarośnięty to nie będzie problemu, bo jak wcześniej pisałam to jest brama tylko dla szambiarki (czyli max 1 raz w miesiącu) i zimą na opał.
Jeszcze konkretnego drzewa nie wybraliśmy, bo jak pewnie widziałaś ja pomyślałam o drzewach tylko od strony ulicy zaczęłam planowanie od innej strony bo tam tez jest mniejsze pole do popisu
A Marta poszła od razu na głęboką wodę
Dziękuję że czuwasz a Ty swoje catalpy tez tniesz?
Alisonek 19:49, 01 lut 2014

Zielona napisał(a)

Proponowałam catalpę NANA - ona ma bardzo zwarty pokrój i nie rośnie zbyt szeroka. Widziałam 10-letnie okazy o średnicy 80cm. Bez przycinania!.

Alisonku - Alo - chciałabym uniknąć analizy konkretnych roślin, bo NIE JESTEM projektantem. Nie jestem też osobą kompetentną. Sama wiesz, że swojego ogrodu jeszcze nie mam Mogę jedynie doradzić tak, jak umiem, jak mi podpowiada intuicja, jak mi się ładnie obrazek komponuje. Drzew o kulistej koronie jest sporo. A nawet kulista nie musi być, bo np klony też by tam dobrze wyglądały. A wąskie kolumnowe buki również. Graby fastigiaty też Chodziło mi raczej o symetrię w tym miejscu. Powtórzenie po obu stronach mi się podobało... i tyle.

Projektantem może nie jesteś, ale moją wróżką wizualizatorką ależ mi słowo powstało
Faktycznie jeszcze nie wiem jakie drzewa by były, catalpy mi się podobają. Nie wiem też czy wiosną z ogrodu nie wyleci złotokap i tam mus trzeba będzie coś nasadzić, żeby sąsiedzi perfidnie nie podglądali
Intuicje masz dobrą i symetria mi sie podoba
Alisonek 19:53, 01 lut 2014

AgnieszkaW napisał(a)

Może jednak nie wysyłaj męża na dach. Znalazłam Twój planik ogrodu na początku watku - tam widać co i jak. Po weekendzie, jak będę miała czas (a ty mi przypomnisz), to zerknę na to dokładniej.

Jak się go dzisiaj zapytałam czy wejdzie na dach to zapytał czy antenę trzeba przestawić, a ja mu na to że ogród trzeba sfotografować jego mina bezcenna
Tam po drodze jak wymyślałam jakieś projekty to ten plan uzupełniałam o np. kompostownik bo jak być na Ogrodowisku i nie mieć kompostownika
Przypomnę się i dziękuję za chęci pomocy :* buzi łap
Pozdrawiam i miłej soboty
Alisonek 19:56, 01 lut 2014

gaga napisał(a)
Piękne projekty tylko żeby wiosna przyszła i do działania

Teściowa rzuciła dzisiaj powiedzeniem "że jak Gromniczna ciecze, to się wiosna odwlecze" tak czy inaczej na razie intensywna burza mózgów, żeby stworzyć ostateczny plan Jak coś Ci wpadnie do głowy to pisz
Pozdrawiam sobotnie
Alisonek 19:57, 01 lut 2014

Ivvvona napisał(a)
Witaj Alu! Wreszcie do Ciebie dotarłam. Dziękuję za odwiedziny u mnie. Widzę, że zapowiada się piękny ogród. W dobrym czasie trafiłaś na ogrodowisko, tyle tu uczynnych duszyczek Z taką pomocą łatwiej podejmować decyzje. Pozdrawiam i będę trzymać kciuki za realizację planów

Ja tez się bardzo cieszę że dotarłaś
Nie tylko trzymaj kciuki ale pomagaj w burzy mózgów, każdy głos/opinia sie liczy
Pozdrawiam