Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » w Oborze też mogą być ogrody

w Oborze też mogą być ogrody

elzbieta_g 09:16, 03 lut 2014

Alu zaczynamy nowy tydzień, troszkę by po planować pasowało bo jak zerknę przez okno to wiosna
u ciebie jaki dziś kolorek króluje?
iwonaal 10:38, 03 lut 2014

Alu, jakie plany? Piękna pogoda, czuć wiosnę. Po południu odwiedzę chyba co nie co z nasionkami.
Alisonek 14:28, 03 lut 2014

elzbieta_g napisał(a)
Alu zaczynamy nowy tydzień, troszkę by po planować pasowało bo jak zerknę przez okno to wiosna
u ciebie jaki dziś kolorek króluje?

Zgadza się że za oknem wiosna, ja cały czas planuję a jak nie planuję to myślę o planowaniu
Niebieski taki ciemny
Alisonek 14:29, 03 lut 2014

iwonaal napisał(a)
Alu, jakie plany? Piękna pogoda, czuć wiosnę. Po południu odwiedzę chyba co nie co z nasionkami.

wypad do miasta już był, a teraz pewnie jakiś spacer się zrobi...słonko wesoło świeci więc warto iść tym bardziej że Franko buszuje i ani myśli o drzemce
malgorzata_s... 14:54, 03 lut 2014

U mnie dzisiaj też słonko od rana ale w nocy przymroziło Planujemy chyba wszyscy, ja mam małe planiki w porównaniu z twoimi Buziaki zostawiam
iwonaal 17:56, 03 lut 2014

Dzisiaj nie wypaliło, może jutro na kłeckowskiej?
iwonaal 18:02, 03 lut 2014

Źle wpisała, u siebie w wątku. Żywopłoty z M obejrzane?
jagoda99 18:24, 03 lut 2014

Pozdrawiam Asiu
AgnieszkaW 20:03, 03 lut 2014

Alisonek, pomęczyłam się trochę nad tym Twoim miejscem i wpadlo mi takie coś do glowy:
Cały teren zgeometryzowałam, ze wzgledu na te skosy u ciebie. Żółte 3 to miłorzęby Mariken. Bordowe to śliwy wiśniowe, np. Pisardii. Za niłorzębami żywopłot cisowy, korony miłorzebów wystają ponad żywopłotem i przyslaniają sąsiadów. Te niebieskie kwadraciki to "wysepki z lawendą i w środku trzmieliną żółtą na pniu. pozostałe zywopłoty albo z tui Szmaragd, albo z grabu. Różowe plamy pod żywopłotem tujowym to hortensje bukietowe. Jasny fiolet to trawy. Pomarańcz to żurawki. Przeniosłam altanę w inne miejsce, a po przeciwnej stronie zrobiłam dodatkowy placyk na np. plac zabaw wysypany piaskiem lub placyk żwirowy na fontannę widzianą z altanki. Mozna jeszcze dołożyć przed hortensje niższe różaneczniki. Pod orzechem został oddzielony od ogrodu "wybieg' dla kurek. To tyle ode mnie

Ps, W górnym lewym rogu jakieś drzewko płaczące, np. grujecznik japoński "pendula" albo jeszcze coś innego.
malgorzata_s... 20:31, 03 lut 2014

Alu jutro siejemy Kobeę