Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

mira 21:33, 04 mar 2018

[img

czy ta trawa to perłówka orzęsiona ?
mira 21:42, 04 mar 2018

Ta porcja fotek bardzo przydatna bo ile można oglądać swoje .

To cudo bordowe to bym wysiała no bo jak cudo.
Też mam takie podpisy i jeszcze mam torebki "coś".
To taka choroba zbierania nasion - czekam jeszcze na 2 spore przesyłki jakby mi co było potrzebne.

Nie wiem czym mam dobrze czy nie - ale u mnie nie ma marketu z cebulami, za to wiem gdzie są i tam mąki alni chleba nie kupi

Perłówkę wysiałam ale nic nie wyłazi a stipę wysiałam i już wylazła.
Skroiłam już jedną - hehe a jutro może zszyję i będą pierwsze śliwiki robaczywki.

pozdrawiam
Urszulla 22:11, 04 mar 2018

Akcja nasionkowa mnie rozbawiła szczególnie komentarze
Ciemierniki fajne są . Swoje dzielę, mam tylko 1 rodzaj.
Margarete 22:41, 04 mar 2018

Jakie cudne zdjęcia tych twoich rabat - pełnych dobra wszelakiego, aż się wylewa... I te kolory.....oh jak mi już tęskno do takich kolorów.

Przegląd ciemierników fajny. Ja mam 3 odmiany tylko, w tym dwie odmiany pełne. Śliczne te twoje - najbardziej podobał mi się ten kremowy z ciemnoczerwonym brzegiem. Śliczny
Dokupiła bym może jeszcze ,- muszę się rozejrzeć, choć one drogie są kurczę, ale śliczne.
Tamaryszek 19:37, 05 mar 2018

Ale się dzisiaj u Ciebie napatrzyłam na piękne kwiaty..! Te ciemierniki, ten morelowy pustynnik... ale co tam kwiaty - te kompozycje..! Wielka przyjemność.
P.S.
Jeśli jeszcze masz nadmiar nasion aminka, to ja bardzo chętnie przyjmę. Tak czy inaczej, dziękuję za chęć podzielenia się.
paniprzyroda 21:54, 05 mar 2018

Yolka - fotki tak dla utrwalenia żółtej rabat, troszkę ją przewietrzyłam i teraz zastanawiam się, jak to będzie wyglądać.
Sylwio, zaraz niesamowita raczej zakręcona wielokierunkowo
Gruszeczko - Haniu, tak powolutku rozpoczynam sezon. Roślinki domowe po wiosennym liftingu muszą się wzmocnić, bo wiosną i latem pierwszeństwo ma ogród.
Dla Was Iris Siberica Imperial Opal, bo błękitnego Concord Crush pokazywałam nieco wcześniej.

natomiast ten musi zmienić miejscówkę, nie znam nazwy, otrzymałam sadzonkę, która zakwitła po dwóch latach

paniprzyroda 22:13, 05 mar 2018

Sylwio, nie planowałam żółtego koloru w ogrodzie, ale zakupiłam herbaciane królowe i dla nic starałam się zrobić tło. Mam tam jeszcze miejsce na czosnki, ale to dopiero jesienią. Natomiast tuż przy obwódce z kostki liczę na efekt jeszcze tej wiosny i latem
Joasiu, u nas było dziś w nocy -6, w dzień +4. Po tej nocy jeszcze chłodnej jutro ściągam szmaty z ciemierników. Ostróżka albo ostróżeczka bezimienna, kwitła drugi rok.
taka wiosna mogłaby już być chyba muszę wykopać te krokusy, zagęściły się bardzo
mirkaka 06:48, 06 mar 2018

Z przyjemnością obejrzałam żółtą rabatę, żółty to kolor rzadki na O, u mnie też występuję, szczególnie w różach o ciepłych kolorach. Czy Ty masz na rabacie wrotycz? Tak mi się wydawało że to on kwitnie.
U siebie też już zrobiłam porządek z domowymi, wszystkie dostały pałeczki nawozowe, a inne przesadziłam do większych doniczek.
Nic nie sieję, ale zastanawiam się czy rudbekii, orlików nie wysiać. Piszą że rudbekię wysiewa się wprost do gruntu w kwietniu, więc nie wiem po co teraz miałabym to robić? Co o tym myślisz?
paniprzyroda 19:35, 06 mar 2018

Miro, tak, to perłówka orzęsiona. Jedna z nielicznych traw u mnie, rośnie bezproblemowo.
Jak dobrze wiedzieć, że w zbieraniu nasion człowiek nie jest sam
Ula, wysiewanie nasionek się zaczęło, to fajny moment
Małgosiu, ciemierniki kupowałam u siebie, zorientuję się, czy pan jeszcze je prowadzi, jeśli chcesz.

Wysiane w sobotę, dziś rano pojawił się pierwszy kiełek

Tamaryszku, och te kompozycje Nasion aminka nie żałowałam do kopertek, resztę wysypałam do nasion na łączkę , a została mi jedna mała porcja. Najwyżej podzielę to, co zostało. Sprawdzę jeszcze kwiatostany na niekontrolowanej plantacji, tylko nie wiem, jakie będą wschody nasion przemrożonych.
Mirkaka - rzeczywiście tylko żółtych rabat jest mało, ale i u mnie są na niej inne kolory. A rabaty ogniste?
Jeżeli masz dobre miejsce na wysiew rudbekii i nie będą jej zacieniać rośliny rosnące obok, a startujące wcześniej, to posiałabym do gruntu, zawsze to mniej kłopotu w domu. Z orlikami dałabym sobie spokój, wysiałabym do gruntu. Swoje wysiewałam tuż po zbiorze. U mnie kwitną tak naprawdę ładnie w trzecim roku uprawy.
Te są z mojego siewu

paniprzyroda 19:56, 06 mar 2018

żółte

i białe