Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

iwonaal 09:03, 29 sie 2014

Ogłoszenie rewelka, ha, ha.
Margaret_ka 09:17, 29 sie 2014

Ja powinnam umieścić takie samo ogłoszenie. Mnie ręce opadają na kolejne dziury, kopce i zrytą darń. Ostatnio buszowały miedzy miniaturowymi hostami i niektóre to aż zasypały. A jak je od dołu gryzą .... to nie wiem co ja im zrobię. Ja oprócz kreta mam karczowniki - najgorsze z tych bestii.

.
Ależ ogromne centra ogrodowe, ile kwiecia, jak pięknie.

Śliczna ta biała róża. Hmmm .. białej nie mam... mus pomyśleć.
Nikita 21:42, 31 sie 2014

popcarol – fajnie, że jedziesz do Kutna… pomożesz mi wybrać białą różę.
A co do hosty to zapisuję w telefonie w przypominaczu: „wrzesień 2016 – ukopać dla Caroli EARTH ANGIEL”…teraz będę pamiętać !!!

kitek 81 – wybór spalinówki to najlepszy ogrodowy zakup ostatnich miesięcy !!! POLECAM

Margarete – Małgoś, słyszałam, że w tym roku jakaś plaga z tymi ślimakami… wszyscy narzekają. A u mnie wyjątkowo w tym sezonie pełzających paskud bardzo mało… jakieś pojedyncze sztuki.
Ale mino to za ślimaki w gratisie bardzo DZIĘKUJĘ …raczej nie skorzystam !!!

Urszulla – Ula, jeśli miałabym wybierać między roślinkami a niechcianym zwierzyńcem to zdecydowanie też wolę „zieleninę” !

Bogdzia – nie będę kupowała KRISTAL… już mam, dostałam od Margarete… trzeba zapytać, może będzie pamiętała gdzie ją kupowała. Ja chętnie przygarnę teraz jakąś inną białą różyczkę…może ARTEMISa

Alisonek
– jeśli kot jest wyjątkowo łowny to chętnie wypożyczę – codzienne mizianie po brzuszku oraz smakołyki firmy Whiskas zagwarantowane !!!

iwonaal – ogłoszenie o zwierzyńcu nadal aktualne… nie wiedzieć czemu jakoś chętnych brak!

Margaret_ka – te paskudy nornice w zeszłym sezonie zżarły mi całkowicie kilka host… tylko jakieś suche korzonki zostały. W tym roku zainteresowały się nowo posadzoną CHERRY BERRY, na szczęście w porę zainterweniowałam i hosta przeżyła.
Donia72 21:45, 31 sie 2014

A w jaki dzień jedziecie do Kutna?
Nikita 21:45, 31 sie 2014

Ponieważ mój „szmaragdowy zakątek” o tej porze roku jest raczej mało kwiatowy to postanowiłam wybrać się na fotołowy. Dziś na filiżankę porannej rosy wpadły kolorowe motyle, ważka i biedronka.

Donia72 21:47, 31 sie 2014

Ale im dobrze, wygrzewają się na słoneczku
Nikita 21:49, 31 sie 2014

Przydreptał też robaczek o jakże szlachetnej nazwie: pluskwiak odorek zieleniak

w cieniu bukszpanu prezentuje swoje „podwozie” mały krzyżaczek

a w stronę rabatki z hostami z prędkością światła mknie wstężyk gajowy

Ponieważ ziemia u mnie nadzwyczaj urodzajna w tłuściutkie robaczki, apetyczne dżdżownice tudzież inne smakowite kąski, częstym gościem są u mnie Pan Kret z koleżanką Nornicą.
Podczas ich nadmiar częstych wizyt moja wytrzymałość psychiczna wystawiana zostaje na niezwykle ciężką próbę.

No i na koniec, aby wizerunek „szmaragdowego” był kompletny… mój „futrzak” ze swoimi kumplami (na zdjęciu wyjątkowo grzeczni…normalnie w szale zabawy tratują co nie co…)

lojalna_ 21:51, 31 sie 2014

Jakie sliczne motylki a jesien juz straszy a one jeszcze walczą
U nas tez dopołudnia była piekna pogoda a teraz od 18 tej leje i grzmi brrrr pozdrawiam

A piesy cudne
Nikita 21:51, 31 sie 2014

Donia72- Jeszcze się dokładnie nie umawiałyśmy, ale z tego co wiem to do Kutna jedziemy w sobotę, 6 wrześnią.

lojalna_ - Jolu u nas też teraz błyska się i pada, ale do godziny 20 było ok.
Donia72 21:53, 31 sie 2014

No to ja też dojadę w sobotę