Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

popcorn 07:59, 05 wrz 2014

super rabatka hostowa pod ławką, fajny pomysł miłego dnia!! choć miły pewnie nie będzie... :/
buziam!
Jagodaa 08:25, 05 wrz 2014

Nikita, ale się Szmaragdowy zmienił! Piękne to ujęcie z kulkami pod tujami, żurawki ślicznie rosną. A ten świderek... zawsze się zastanawiam, jak to możliwe wyciąć coś takiego?
Anita1978 08:40, 05 wrz 2014

Jagodaa napisał(a)
Nikita, ale się Szmaragdowy zmienił! Piękne to ujęcie z kulkami pod tujami, żurawki ślicznie rosną. A ten świderek... zawsze się zastanawiam, jak to możliwe wyciąć coś takiego?

Bo nasza Nikita to człowiek renesansu - wszystko potrafi
malgorzata_s... 11:19, 05 wrz 2014

Buziaki zostawiam MagdziuHosty pienkne ale ja chyba siedziałabym przed tą ławką coby je oglądać
Margarete 13:46, 05 wrz 2014

Oj Magda, Magda....ajk ty sobie to lekko piszesz...skuwam beton, układam kostkke........to tak jak byś pisała obrałam ziemniaczki, pokroiłam marchewki.....eh ty szalona kobieto wielu specjalności
Buziaki !
Do soboty !
paniprzyroda 22:21, 06 wrz 2014

Magda, dzięki za odwiedziny, stanowczo za krótkie, czuję niedosyt Do zobaczenia niedługo
Nikita 23:14, 06 wrz 2014

popcarol – pod ławeczką był stary, popękany beton w którego szczelinach wyrastały chwasty, żeby je wyrwać musiałam wpełznąć pod ławeczkę. Kosiarka też tam by nie wjechała, więc jedynym sposobem było stworzenie rabatki, a że ławeczka stoi w zupełnym cieniu…

Jagodaa – Jagódko, bardzo mi miło, że podoba Ci się w „szmaragdowym”.
A świderek – to wbrew pozorom wcale nie taka trudna sprawa… spróbuj, bo naprawdę warto.

Anita1978 – ha ha, dobre Anitko, uśmiałam się do łez…

malgorzata_s – Małgoś śmiało siadaj na ławeczce… dookoła rośnie ok. 40 host więc jest co oglądać

Margarete – Gosiu, całkiem nie dawno dowiedziałam się, że jestem prawnuczką brukarza (to a propos skuwania betonu i układania kostki brukowej) oraz że mój drugi pradziadek był mistrzem fryzjerskim (to a propos strzyżenia „kręciołka”) więc to nie talent... to po prostu geny !!!
Nikita 23:19, 06 wrz 2014

A teraz relacja z dzisiejszego dnia. A działo się dzisiaj…oj działo…
Ekipa łódzka wybrała się do Kutna na Święto Róży. Pogoda była cudowna i choć wystawców było mniej niż w zeszłym roku i tak imprezę zaliczam do udanych.

wracałyśmy obładowane zakupami…

…a bagażnik jak zwykle „pękał w szwach”.

Lukasz2013 23:23, 06 wrz 2014

Nikita napisał(a)
A teraz relacja z dzisiejszego dnia. A działo się dzisiaj…oj działo…
Ekipa łódzka wybrała się do Kutna na Święto Róży. Pogoda była cudowna i choć wystawców było mniej niż w zeszłym roku i tak imprezę zaliczam do udanych.

wracałyśmy obładowane zakupami…

…a bagażnik jak zwykle „pękał w szwach”.

Super spotkanie. Z taką ekipą musiało być świetnie.
Nikita 23:26, 06 wrz 2014

Potem pojechałyśmy do Mariolki (paniprzyrody) oglądnąć jej dwa ogrodu. Przy czym dodać muszę, że jeden ogród piękniejszy od drugiego. Jej stary ogród to urocze, klimatyczne miejsce, z leśniczówką, pięknie przyciętymi bukszpanami, cudnymi kwiatami i warzywami w rozmiarze XXL.

Każda z nas dostała miseczkę i mogłyśmy zebrać sobie ile tylko chciałyśmy dojrzałych, przesmacznych owoców derenia. Oj będą nalewki, dżemy i konfitury do mięs… Wielkie dzięki Mariolko.