Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Nikita 12:13, 27 sie 2014

iwonadm – Iwonko, dzięki wielki

iwonaal – mój RED BARON na wiosnę też strzelał focha, ale mu przeszło i teraz idzie jak „burza”

Bogdzia – tak, tak czekamy na Kutno.
A w sprawie „kręciołka” - to jeśli twój M chciałby jednak potrenować cięcie to ja mam jeszcze 23 takie 4 metrowe tuje… mogę mu którąś udostępnić do nauki… ha ha

paniprzyroda – Mariolko, czego się tutaj bać…jak przyjedziemy to dasz każdej rękawiczki, motyki i pazurki, a my Ci już chwasty wypielimy.

Krys – napisałam na priv

kitek 81 – oj tam, oj tam… taki mały „kręciołek” a tyle komplementów

popcarol – pogoda ma się poprawić ponoć na początku września… nawet 27 stopni zapowiadają… zobaczymy !
Hosta EARTH ANGIEL zakupiona w zeszłym roku – zobaczę czy jest co dzielić… to jak chcesz wezmę szpadelek i ci ukopię… tylko, że ona z tych większych jest i bardzo rozłożysta…to musisz dużo miejsca dla niej znaleźć.
A jagoda GOI sadzona była w tym roku, jakoś w czerwcu, jako pół metrowa roślinka… miała zasłonić mało ciekawy garaż i zastanawiałam się kiedy doczekam się dużego krzaczka. Teraz ma jakieś 3 metry wysokości i 2 metry szerokości, a na dodatek może doczekam się też owocków – SUPER

zbigniew_gazda – Zbyszku, ale się uśmiałam… humor mi poprawiłeś na cały dzień

Margarete – różyczka nie tylko że się zadomowiła, ale i narobiła mi ochoty na więcej… będę dokupować!!!!!!!!
I oczywiście wybieram się na Święto Róży… Bogdzia też chętnie pojedzie, Carola się jeszcze zastanawia.

Moja kosiarka (zajrzałam w jej „metrykę”) waży 30kg, ale wiem że są spalinówki dużo lżejszenie, coś koło 20 kg… zobacz ile twoja waży i porównaj. Jeśli nie ma dużej różnicy w ciężarze to oddaj elektryczną i kupuj spalinową. Taka spalinówka to ogromna wygoda:
- kosi szybciej
- jeśli jest z opcją mielenia to i skoszonej trawy jest dużo mniej (ważne przy braku lub małym kompostowniku)
- no i ten kabel… ja już nigdy nawet nie pomyślę o elektrycznej !
Nikita 12:31, 27 sie 2014

Powinnam chyba zamieścić to ogłoszenie w dziale bazarek, ale co tam….

Oddam w dobre ręce 3 krety i cała masę nornic. Zwierzątka zadbane, pracowite, na wiosnę przeprowadzają gratis wertykulację trawnika, rabatki z bylinami lub warzywnik likwidują w ciągu tygodnia.
Chętnym, którzy szybko i skutecznie chcą swój piękny, wypielęgnowany ogródek doprowadzić do zagłady – naprawdę polecam.
W ramach promocji pięknie zapakuję cały zwierzyniec i podwiozę pod wskazany adres.
popcorn 12:58, 27 sie 2014

hahaha
ja chyba też pojadę do Kutna, jeśli będziecie mieć miejsce i mnie przygarniecie??
popcorn 12:59, 27 sie 2014

Małgoś, koniecznie spalinowa! Ja też już nie wrócę do elektrycznej, nigdy! Tylko porównaj ciężary, moja waży ze 20 kilo a i tak jest połowę lżejsza od hondy nad którą myślałam hihi
popcorn 13:01, 27 sie 2014

Co do hosty to niech rośnie, zgłoszę się za 2-3 lata! Ja nie w tym sensie że od razu chcę - znaczy chcę, ale nie mam gdzie, więc nie chcę A może znajdę w międzyczasie gdzieś -Kutno, Skierniewice?- bardzo ładna jest
kitek81 13:10, 27 sie 2014

my na przyszły rok też planujemy kupić spalinową kosiarkę, właśnie em się wkurza na ten kabel, a kosić między drzewkami mu trudno, to po co sobie utrudniać życie

edit: zwierzyńca nie chcę, mam swoje w warzywniaku w malinach :/ więc jak coś to mogę swoje dorzucić w gratisie
Margarete 15:52, 28 sie 2014

Nikita napisał(a)
Powinnam chyba zamieścić to ogłoszenie w dziale bazarek, ale co tam….

Oddam w dobre ręce 3 krety i cała masę nornic. Zwierzątka zadbane, pracowite, na wiosnę przeprowadzają gratis wertykulację trawnika, rabatki z bylinami lub warzywnik likwidują w ciągu tygodnia.
Chętnym, którzy szybko i skutecznie chcą swój piękny, wypielęgnowany ogródek doprowadzić do zagłady – naprawdę polecam.
W ramach promocji pięknie zapakuję cały zwierzyniec i podwiozę pod wskazany adres.

To ja dorzucę gratis moje slimaki..........moga być w charkterze urozmaicenia menu( dla chetnych - smacznego !) albo zwierzyńca, wszystko jedno - zapewniam ilości hurtowe !!! tak mi dziurawią wszystkie rosliny dziady przebrzydłe, sa wielgaśne, przyłażą z podmokłego lasu chyba bo co dzien zbieram ich niezły woreczek - wiosna jak liście były nieduze obgryzły mi nawet łodygi od czosnków ozdobnych, zeżarły tą zielona warstwe łodygi i czosnki miały łodygi białe zamiast zielonych, na każdej roslinie siedziało ich po kilka sztuk.....obrzydliwstwo.......
Urszulla 17:55, 28 sie 2014

będą jakieś zaostrzenia przepisów w handlu zwierzętami, więc śpiesz się z tą sprzedażąwolę przygarniać rośliny a nie zwierzęta. Mam dwa psy i uważam że ta ilość ponad wszystko wystarcza

a róża Kristal też mi się podoba
Bogdzia 20:59, 28 sie 2014

A gdzie tą Kristal bedziesz kupowac ? Moze by mieli jedną więcej???dla mnie.
Alisonek 21:35, 28 sie 2014

świetne to ogłoszenie o zwierzyńcu na oddanie, kota mogę podesłać, niby trochę odstrasza gryzonie